HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Nieuwe stadsbankjes in centrum van Weesp

Nieuwe stadsbankjes in centrum van Weesp

Dit item is verlopen op 30-09-2015.

In juli 2015 is de gemeente gestart met het vervangen van stadsbankjes in het centrumgebied overeenkomstig met de in 2013 verschenen Stadscatalogus.  In totaal zullen er 50 bankjes worden vervangen. De oude bankjes die bij het vervangen vrij komen en nog in een goede staat verkeren, worden gebruikt om bankjes elders in de gemeente, die in slechte staat verkeren, te vervangen.

Oproep wenslocaties

Op 22 oktober 2014 heeft de gemeente een oproep gedaan op de gemeentepagina aan inwoners om wenslocaties voor extra bankjes in het centrumgebied aan te dragen. Er hebben vijftien mensen gereageerd op deze oproep, waarbij 26 wenslocaties naar voren zijn gekomen. Het college heeft zestien locaties toegekend. De afwijzing van de overige tien locaties hield verband met belemmerende omstandigheden, zoals te dicht bij een woning, niet binnen het gevraagde centrumgebied, al veel bankjes in de nabijheid van de wenslocatie of een te groot risico op schade.

Planning

De bankjes aan de Hoogstraat, Ossenmarkt, Herengracht en Groeneweg zijn inmiddels vervangen. Het vervangen van de overige bankjes neemt naar verwachting nog zo’n 3 a 4 weken in beslag. Voor de Grote Kerk aan de Nieuwstraat wordt een bestaand bankje vervangen door stoelen. 

     

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken