HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  OV-poortjes station Weesp binnenkort in gebruik

OV-poortjes station Weesp binnenkort in gebruik

Dit item is verlopen op 27-05-2015.

Veilig reizen staat bij NS hoog op de agenda. Om zwartrijden en agressiviteit tegen NS personeel tegen te gaan, plaatst de NS OV-poortjes op stations. Door het in werking stellen van de poortjes hebben zwartrijders geen toegang meer tot het station, en wordt het op het station én in de trein veiliger. De OV-poortjes worden stapsgewijs in gebruik genomen. Binnenkort is station Weesp aan de beurt.

NS-poortjes in gebruik

De NS zal op 20 april 2015 de OV-poortjes op het station van Weesp in gebruik nemen.
De poortjes worden op maandag 20 en dinsdag 21 april een deel van de dag gesloten.
Op deze twee proefdagen wordt gekeken of alle techniek goed werkt. Als deze proefdagen goed verlopen, worden de poortjes op 22 april 2015 volledig in gebruik genomen.

Medewerkers van de NS zijn van 20 tot en met 28 april aanwezig op het station om vragen van reizigers en passanten te beantwoorden.

Passagepassen

Wanneer de OV-poortjes in gebruik zijn genomen, kunt u alléén nog met een geldig NS-vervoersbewijs of een zogeheten ‘passagepas’ de poortjes openen. Er is voor de verstrekking van passagepassen in Weesp een postcodegebied aangewezen. De mensen die woonachtig zijn in dit postcode gebied hebben op 14 april jl. een brief van de NS ontvangen met informatie over het aanvragen van een passagepas.

NS-vervoersbewijs

Heeft u een NS-vervoersbewijs? Dan opent u de poortjes door in en uit te checken. Als u binnen 60 minuten na inchecken weer uitcheckt op hetzelfde station ontvangt u uw instaptarief terug. U kunt dus gerust even iemand uitzwaaien of een boodschap doen. Als u het station gebruikt om van de ene kant naar de andere kant van het station te lopen, gebruikt u ook uw OV-chipkaart. Het is wel belangrijk dat er een NS-reisproduct op uw OV-chipkaart staat, zoals een NS-abonnement of reizen op saldo. Dit laatste staat automatisch op uw kaart als u saldo laadt bij de NS-kaartautomaat. Ook heeft u minimaal het instaptarief aan saldo nodig, dit is € 10,- of € 20,- afhankelijk van uw reisproduct.

Meer informatie

Voor vragen over de OV-poortjes/passagepassen kunt u contact opnemen met de klantenservice van de NS. Zij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur op tel. (030) 751 51 55 (lokaal tarief). Of kijk op ns.nl/poortjes.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken