HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Samenwerking Jeugdsportfonds met 2 jaar verlengd

Samenwerking Jeugdsportfonds met 2 jaar verlengd

Dit item is verlopen op 27-04-2016.

Vorige week heeft het college besloten om de samenwerking met het Jeugdsportfonds met twee jaar te verlengen. Het Jeugdsportfonds richt zich op kinderen van 4 tot 18 jaar, uit gezinnen met een minimaal inkomen. Hierdoor is er vaak geen geld om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Kinderen moeten de kans krijgen om te sporten

Het college vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren van minder draagkrachtige  ouders/verzorgers de kans krijgen om een sport te beoefenen. Via een sport komen kinderen in contact met andere kinderen en leren ze spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Ook is sporten heel belangrijk om overgewicht tegen te gaan. 

Stijging


De gemeente werkt sinds 2012 met het Jeugdsportfonds samen. Uit het stijgende aantal aanvragen blijkt dat steeds meer ouders en kinderen het fonds weten te vinden. In 2015 hebben bijvoorbeeld 64 kinderen dankzij het Jeugdsportfonds een sport kunnen beoefenen. motto van het Jeugdsportfonds is dat alle kinderen de mogelijkheid moeten hebben om een sport te beoefenen.  Het college staat hier volledig achter en is daarom blij dat kinderen in Weesp ook de komende twee jaar een beroep op het onds kunnen doen.

Meer informatie over het Jeugdsportfonds en de manier waarop je je kunt aanmelden is te vinden op www.weesp.nl onder het kopje Inwoners - Wonen & omgeving.   

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken