HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Start met zandophoging Bloemendalerpolder: informatiebijeenkomst woensdag 19 augustus

Start met zandophoging Bloemendalerpolder: informatiebijeenkomst woensdag 19 augustus

Dit item is verlopen op 16-09-2015.

Vanaf maandag 14 september aanstaande starten de werkzaamheden voor het ophogen van de grond waarop de eerste fase van de woningbouw voor de Bloemendalerpolder gaat plaatsvinden. Voor die tijd vinden al voorbereidende werkzaamheden plaats.                     

Zandophoging

Het zand, dat naar de Bloemendalerpolder moet, komt per schip aan via het Amsterdam-Rijnkanaal. De schepen meren aan bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Waternet, nabij de Zuiderzeelaan.

Daar worden een loswal en een tijdelijke bouwweg aangelegd. Het zand wordt via een trechter in de vrachtwagens geladen. Deze rijden via de Zuiderzeelaan, de Bloemendalerlaan, een stukje Hogeweyselaan en de Leeuwenveldseweg naar de Bloemendalerpolder. Zij gaan de polder in via het stukje bouwweg dat er al ligt, een eindje ten westen van waar nu gebouwd wordt aan Leeuwenveld 3.

De bouwweg in de polder wordt verder aangelegd richting het gebied dat moet worden opgehoogd. Dat ligt grotendeels achter Leeuwenveld 3 en deels achter de westelijke woningen van de Lobbrich Boudgerslaan.

Veilig oversteken

Een bijzonder aandachtspunt in de transportroute is de oversteek bij het spoorviaduct op de hoek van de Hogeweyselaan en de Leeuwenveldseweg. Hier steken met name veel scholieren over. Het is belangrijk zij en andere fietsers veilig kunnen oversteken. Om de situatie overzichtelijk te houden en ervoor te zorgen dat er maar op één plaats (de oversteekplaats) kan worden overgestoken, worden hier stalen barriers (hekken) aangebracht in het middengedeelte onder het viaduct. Op die manier kan er maar op één manier worden overgestoken. De situatie wordt dan overzichtelijker en kan er veilig overgestoken worden.

Inloopinformatieavond op woensdag 19 augustus

Graag nodigen wij u uit voor een inloopavond. Op woensdag 19 augustus bent u van 19.30 tot 21.00 uur van harte welkom in de kantine van de gemeente Weesp, te vinden in het stadskantoor aan de Nieuwstraat 70a. U kunt dan kennismaken met het team van de Bloemendalerpolderpolder en zij maken graag kennis met u! Zij kunnen u nader informeren over de werkzaamheden. Natuurlijk kunt u meteen uw vragen stellen en er is een kaart aanwezig waarop u kunt zien wat er waar gaat gebeuren. Vooraf aanmelden is niet nodig en u kunt binnenlopen op elk tijdstip tussen 19.30 en 21.00 uur.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken