HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bekendmakingen  |  Weesper monumenten straks voor iedereen duidelijk herkenbaar

Weesper monumenten straks voor iedereen duidelijk herkenbaar

Dit item is verlopen op 16-09-2015.

Het college van B&W heeft op 16 september 2014 besloten om alle monumenten in Weesp te voorzien van een monumentenbordje. Dit geldt zowel voor de rijksmonumenten, de gemeentelijke monumenten en de twee provinciale monumenten.

Drie verschillende type bordjes

Nederland telt ongeveer 60.000 rijksmonumenten. Jammer genoeg zijn de meeste niet als zodanig herkenbaar. Om hier verandering in te brengen heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) monumentenbordjes ontwikkeld. Gemeentelijke monumenten krijgen een bordje met een rode punt en het opschrift “gemeentelijk monument”. Provinciale monumenten krijgen een bordje met een blauwe punt met het opschrift “provinciaal monument” en Rijksmonumenten krijgen een bordje met een oranje punt met het opschrift “Rijksmonument”.

Zichtbaarheid vergroten

Op 11 september 2014 heeft minister Jet Bussemaker bij de Ridderzaal in Den Haag het eerste nieuwe Rijksmonumentenbord onthuld. Gemeenten en particuliere eigenaren hebben nu ook de kans om eenzelfde bordje aan te schaffen voor de eigen monumenten. ,,Het aanbrengen van een monumentenbordje op de gevel van de monumenten vergroot de zichtbaarheid van de vele monumenten die Weesp rijk is. Op die manier kan Weesp zich nog beter profileren als monumentenstad”, aldus wethouder Eijking.

Open Monumentendag

Alle eigenaren van monumenten in Weesp ontvangen na de zomer een brief van de gemeente. Hier staat de wijze beschreven waarop eigenaren een monumentbordje kunnen ontvangen en tevens een oproep om de bordjes voor 12 september 2015, Open Monumentendag, aan de gevels van de monumenten te bevestigen. Zodoende zijn de Weesper monumenten voor alle inwoners van Weesp en bezoekers duidelijk herkenbaar.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken