HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Bouwplan Weesperschool

Bouwplan Weesperschool

Gebiedsontwikkelaar BPD realiseert aan de Waarschapsstraat/Sinnigvelderstraat 88 woningen. Het gaat om 8 rijtjeswoningen en 80 appartementen. Minimaal 66 woningen worden gerealiseerd in het betaalbare segment (huurprijs € 414,00 per maand of koopprijs € 140.000,00 v.o.n.). Minimaal vijftig daarvan zijn bedoeld voor Weesper jongeren in de leeftijdscategorie tot 23 jaar. De appartementen zijn verdeeld over twee blokken.

Behoefte aan betaalbare jongerenhuisvesting

Wethouder John Vos is blij dat hij met dit project gehoor kan gegeven aan de behoefte aan betaalbare jongerenhuisvesting: “Het is voor Weesper jongeren lastig om in Weesp geschikte woonruimte te vinden, als ze het ouderlijk huis verlaten. Fijn dat er mede door dit project voor deze groep ook betere kansen op de woningmarkt komen.”

De woonenquête

Het doel van de woonenquete, die ontwikkelaar BPD vorig jaar heeft uitgezet, was om inzicht te krijgen in de woonwens van jongeren voor het plan ‘De Weesperschool’. Via social media en de verspreiding van ansichtkaarten bij sportclubs, scholen, cafetaria, NS-station en vele andere plekken in Weesp is aandacht gevraagd voor de woonenquête. Uiteindelijk heeft dit geleid tot 248 nuttige reacties. Het grootste deel van de respondenten heeft een leeftijd van 20 jaar. Uit de enquête blijkt dat er volop interesse is in de woningen die gerealiseerd worden in de wijk Hogewey. Er is een voorkeur voor wonen in een appartement met een aparte slaapkamer. Het aantal jongeren dat wil huren, is iets groter dan het aantal jongeren dat wil kopen. Dit leidt ertoe dat in ieder geval minimaal 40 woningen in het huursegment gerealiseerd worden. Het doel is dat in 2022 de woningen betrokken kunnen worden door de nieuwe bewoners.
 

Informatiebijeenkomst 6 februari 2019

Tijdens de informatieavond, die gehouden werd op 6 februari jongstleden, is het bouwplan voor de woningen en de openbare ruimte gepresenteerd. Ook werd op deze avond getoond hoe de opmerkingen uit de eerdere bijeenkomst (die gehouden werd op 16 juni 2018) zijn verwerkt  in het plan. Veel Weespers hebben hun belangstelling op deze avond getoond. Sommigen omdat zij geïnteresseerd zijn als toekomstig bewoner, anderen omdat zij vinden dat het plan moet worden aangepast. Het plan leeft!

Wil je door de ontwikkelaar van het bouwplan op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan via www.bpd.nl/weesp

Ontwikkeling Weesperschool - zakelijke beschrijving

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken