HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  De toekomst van Weesp  |  Fractievoorzitters Weesp spreken zich uit over partnerkeuze

Fractievoorzitters Weesp spreken zich uit over partnerkeuze

Afgelopen maandag 30 oktober kwamen ruim 350 Weespers en andere geïnteresseerden naar de Grote Kerk om uit monde van de 7 fractievoorzitters te horen met wie Weesp het beste ambtelijke, en op termijn bestuurlijk, kan fuseren.

Respect voor elkaars mening
De zeepkistbijeenkomst verliep respectvol. Alle fractievoorzitters konden hun pleidooi houden en daarna kreeg het publiek de kans om hierop te reageren. Er kwamen diverse  vragen, die door de fractievoorzitters beantwoord werden.

Uitslag van de zeepkistronde
Een meerderheid van de fracties kiest voor Amsterdam: WSP (5 zetels), GroenLinks (3 zetels), D66 (2 zetels) en PvdA (2 zetels). De overige partijen kiezen voor Gooise Meren: CDA (2 zetels), VVD (2 zetels) en DSB (1 zetel).

Raadsbijeenkomst op 9 november in de Grote Kerk
Op 9 november om 20.00 uur behandelt de gemeenteraad het raadsvoorstel over de bestuurlijke toekomst van Weesp. U bent hiervoor van harte uitgenodigd om 20.00 (inloop vanaf 19.45 uur) uur in de Grote Kerk.

De standpunten
Wilt u de standpunten van de verschillende fracties (nog eens) nalezen? Dat kan. Hieronder treft u de linkjes aan naar de verschillende websites.

- WSP

- GroenLinks

- D66

- PvdA

- CDA

- VVD

- WBGM (v.h.DSB)
 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken