HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Fusienieuws  |  Jeugdgezondheidszorg: vernieuwd, en toch vertrouwd

Jeugdgezondheidszorg: vernieuwd, en toch vertrouwd

Sinds 10 januari zijn de deuren van het Ouder- en Kindteam, locatie Weesp/Driemond, geopend. Op het bekende adres aan de C.J. van Houtenlaan 1G in Weesp zijn ouders en kinderen van harte welkom voor jeugdgezondheidszorg en ondersteuning bij de opvoeding: “Ouders en kinderen kunnen rekenen op de dienstverlening die ze gewend waren.”

De jeugdgezondheidszorg in Weesp en Driemond is op 1 januari 2022 overgedragen aan de GGD Amsterdam. De GGD Amsterdam regelt de jeugdgezondheidszorg samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Dat gebeurt in Ouder- en Kindteams, of OKT’s. De jeugdgezondheidszorg in Weesp en Driemond wordt sinds 1 januari 2022 dus verzorgd door het het Ouder- en Kindteam Weesp/Driemond.

Meewerkend coördinator Yvonne Olsthoorn en jeugdverpleegkundige Anita van Drunen zijn er samen met hun team helemaal klaar voor: “Alle ouders en kinderen kunnen rekenen op de dienstverlening die ze gewend waren van Jeugd en Gezin Gooi- en Vechtstreek: laagdrempelig en klantvriendelijk”, vertelt Yvonne.

Zorg op maat

Yvonne Olsthoorn is een van de nieuwe gezichten in Weesp – en ze is ambitieus: “De beste jeugdgezondheidszorg bieden, met een glimlach, dat is ons uitgangspunt. We denken mee waar nodig en bieden zorg op maat in samenspraak met ouders en kinderen.” Yvonne is blij met haar nieuwe team, het OKT Weesp/Driemond. “Ik kijk uit naar de samenwerking met alle collega’s en om de ouders en kinderen te zien. We zullen ze warm ontvangen. Ter gelegenheid van de opening van ons Ouder- en Kindteam krijgen ze een leuk welkomstcadeau.”

Vertrouwde gezichten

Voor ouders en kinderen is Anita van Drunen een van de vertrouwde gezichten in het nieuwe team. Ze werkt al tien jaar met veel plezier op het consultatiebureau in Weesp. “Ik vind het leuk en boeiend om in Weesp te werken vanwege de verscheidenheid aan culturen en mensen. Geen werkdag is hetzelfde, elke zorgvraag is anders. Opvoeden is heel persoonlijk en kwetsbaar en van veel factoren afhankelijk. Ik vind het een voorrecht dat ik ouders kan helpen als opvoeden lastig wordt”, vertelt een enthousiaste Anita.

Contactgegevens OKT Weesp en Driemond

Bel het nummer: (020) 555 5961 voor het maken of verzetten van een afspraak. Kijk voor meer informatie over Jeugdgezondheidszorg op: oktamsterdam.nl/ouders/jgz/.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken