HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Het college belicht…

Het college belicht…

 • Het college belicht...18 januari 2022 (Bas Jan van Bochove)

  Iedere persconferentie van het kabinet over maatregelen in verband met de coronapandemie wordt door velen van u en natuurlijk ook door mij gevolgd. Vrijdag 14 januari was het weer zover.

 • Het college belicht...12 januari 2022 (Bas Jan van Bochove)

  De scholen in Weesp zijn na drie weken weer open. Met de hoge besmettingscijfers in gedachte hoop ik dat er voldoende leerkrachten zijn om de klassen te bemensen en de lessen inhoud te geven.

 • Het college belicht...5 januari 2022 (Bas Jan van Bochove)

  2022 is vijf dagen jong.
  Namens de leden van de gemeenteraad, de leden van het college en de vele medewerkers wens ik u allen een voorspoedig en bovenal gezond 2022.

 • Het college belicht... 27 december 2021 (John Vos)

  Tussen Kerstmis en de jaarwisseling is een natuurlijk moment om terug te kijken en vooruit te blikken. Op hetgeen we de afgelopen jaren hebben bereikt en op wat Weesp de komende jaren als onderdeel van Amsterdam te wachten staat.

 • Het college belicht... corona column 27 december 2021 (Bas Jan van Bochove)

  Van de kerstdagen tot de jaarwisseling is maar een paar dagen. Toch hebben deze dagen aan het eind van een jaar hun eigen karakter. Kerst is voor mij een moment met de familie, terwijl bij de jaarwisseling vrienden meer centraal staan. 

 • Het college belicht... 21 december 2021 (Katinka Hilders - van de Wetering)

  Kerst is het feest van het Licht. Niet voor niets gaan zoveel Nederlanders één keer per jaar naar een kerk met kerst. Het is donker en koud en we willen de hoop delen. Hoop dat het beter wordt en licht wordt. Maar ook dit jaar zijn er strenge maatregelen afgekondigd om de pandemie in ons land in te dammen.

 • Het college belicht... corona column 20 december 2021 (Bas Jan van Bochove)

  Zoals altijd staat de radio ook deze zaterdag de hele dag aan. Naast de apps, die de burgemeesters uit de Veiligheidsregio wisselen, bereidt het nieuws de luisteraar voor op wat die avond gaat komen: een nieuwe coronapersconferentie. Deze bepaalt vervolgens de inhoud van mijn bijdrage.

 • Het college belicht... corona column 15 december 2021 (Bas Jan van Bochove)

  Heeft u een jongere in huis? Vraag hem/haar deze column tenminste voor één keer te lezen. Bijna twee jaar leven met alle beperkingen en onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt, heeft grote impact op de leefwereld van jongeren. Dit uit zich onder andere in eenzaamheid en stress.

 • Het college belicht... 13 december 2021 (Carin Ogier)

  De voorbereidingen voor kerst zijn in volle gang. Kerstbomen zijn al in veel huizen te vinden, net als op het plateau in de Oudegracht en in de Middenstraat. Wat ziet Weesp er prachtig en sfeervol uit.

 • Het college belicht... 7 december 2021 (John Vos)

  Voor Weespers die op zoek zijn naar een sociale huurwoning is er belangrijke informatie. Voor een soepele overgang naar gemeente Amsterdam zijn hier namelijk afspraken over gemaakt door de gemeenten Weesp en Amsterdam. In het akkoord dat de gemeenten met elkaar hebben gesloten is bepaald dat de positie van Weespers die aangewezen zijn op een sociale huurwoning niet achteruit mag gaan.

 • Het college belicht... 29 november 2021 (Katinka Hilders - van de Wetering)

  Wethouder ben je vanaf het moment dat je daarvoor beëdigd bent door de burgemeester tijdens de gemeenteraadsvergadering. De volgende morgen is de eerste collegevergadering waarin de taken worden verdeeld. Een warm bad en een nieuwe wereld gaat open. Samenwerken aan één doel: Weesp zo goed mogelijk te laten landen in de Amsterdamse organisatie.

 • Het college belicht... 23 november 2021 (Carin Ogier)

  Veel zaken doen we als zelfstandig Weesp voor een laatste keer. Zo stelde de gemeenteraad twee weken geleden de begroting voor 2022 vast. Daarin staan alle plannen die we volgend jaar willen uitvoeren. De eerste drie maanden doen we dat nog als zelfstandige gemeente. Daarna valt de uitvoering onder de gemeente Amsterdam en is Weesp, samen met Driemond, een stadsgebied van de hoofdstad.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken