HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Het college belicht…

Het college belicht…

 • Het college belicht… 15 juni 2021 (Carin Ogier)

  Beste Weespers,

  Het mooie weer draagt eraan bij dat alles weer een beetje op normaal begint te lijken. De terrassen zijn weer open, we kunnen weer terecht bij de bibliotheek, er zijn weer meer mensen op straat, de levendigheid in de stad is terug. Op 5 juni werd er ook weer meer mogelijk voor de culturele instellingen. En dat is belangrijk want veel Weespers zijn actief op het gebied van cultuur. Of het nu gaat om organisatie van culturele activiteiten, het zelf maken van muziek of beeldende kunst, of het bezoeken van theater en bioscoop. Cultuur hoort bij Weesp. 

 • Het college belicht… 9 juni 2021 (Bas Jan van Bochove)

  Beste Weespers,

  In het begin van de tweede golf van de coronacrisis haalde Weesp de landelijke pers. Met het aantal vastgestelde besmette personen scoort Weesp de afgelopen winter verhoudingsgewijs opvallend hoog. Het tij is echter gelukkig gekeerd. De afgelopen week zijn er meerdere dagen waarop enkele of zelfs helemaal geen vastgestelde besmettingen in Weesp worden gemeld. Van de 25 regio’s waarin Nederland is verdeeld, is de regio Gooi en Vecht eind mei één van de twee regio’s, die voor wat betreft de situatie rond het coronavirus, van zeer ernstig naar ernstig is gegaan. Ook een positief signaal.

 • Het college belicht… 2 juni 2021 (John Vos)

  Beste Weespers,

  Vorige week is tijdens de gemeenteraadsvergadering een besluit genomen over het bouwplan ‘de Weesperschool’. De raad heeft bepaald dat het nodig is om extra onderzoek te doen naar de voorgeschiedenis én eerdere besluitvorming over dit project.

 • Het college belicht… 26 mei 2021 (Astrid Heijstee)

  Beste Weespers,

  We zitten in een fase van versoepelingen. En dat merken we ook in Weesp. Veel Weespers trotseren het slechte weer en genieten van de terrassen in Weesp.

 • Het college belicht… 19 mei 2021 (Bas Jan van Bochove)

  Beste Weespers,

  Landsmeer krijgt vandaag, 19 mei 2021, een nieuwe burgemeester. Dat is een mooie, nieuwe uitdaging voor Léon de Lange. Is dat voor Weesp van betekenis? Ja, dat is het.

 • Het college belicht… 12 mei 2021 (Carin Ogier)

  Beste Weespers,

  Vorige week schreef wethouder Léon de Lange zijn laatste stukje in het WeesperNieuws. Vandaag schrijf ik mijn eerste. Sinds twee maanden ben ik als wethouder actief en mag ik mij bezighouden met duurzaamheid, groen, werk en inkomen, ICT en dienstverlening. Met veel enthousiasme ben ik aan de slag gegaan. Voor Weesp, voor de inwoners en de natuur van deze mooie stad.

 • Het college belicht… 5 mei 2021 (Léon de Lange)

  Beste Weespers,

  Een jaar geleden had ik niet gedacht dat op deze dag, Bevrijdingsdag 2021, mijn laatste stukje in het WeesperNieuws zou verschijnen. Hoewel ik uitkijk naar mijn nieuwe ‘baan’ als burgemeester van Landsmeer, kijk ik met de nodige weemoed terug op een bijzondere en leerzame tijd in Weesp.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken