HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Het college belicht…

Het college belicht…

 • Het college belicht... 13 september 2021 (John Vos)

  Beste Weespers,

  Weesp zal dit najaar nog een aantal belangrijke besluiten nemen. Een daarvan betreft het bouwplan Weesperwerf. Aan de Raad is gevraagd in te stemmen met het bestemmingsplan. Afgelopen dinsdag is daarover in de commissie gesproken en wanneer alles volgens de planning verloopt, vindt op donderdag 23 september besluitvorming in de gemeenteraad plaats.

 • Het college belicht... 6 september 2021 (Carin Ogier)

  Beste Weespers,

  Op maatschappelijk en cultureel gebied wordt er fysiek weer steeds meer georganiseerd in Weesp. Deze week is het de Week van Lezen en Schrijven. Op verschillende manieren vragen we deze week extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid. 

 • Het college belicht... 30 augustus 2021 (Bas Jan van Bochove)

  Beste Weespers,

  Het wordt alweer meer en meer zoals we gewend zijn in Weesp. Steeds meer inwoners keren terug van een verblijf elders, naar de stad. Dat de scholen weer zijn begonnen is duidelijk merkbaar.

 • Het college belicht... 24 augustus 2021 (Astrid Heijstee)

  Beste Weespers,

  De vakantie is voor velen voorbij. Deze week zijn de scholen in Weesp weer opengegaan en daarom is het weer drukker in de stad. Ik hoop dat de leerlingen en zeker ook de leerkrachten voldoende uitgerust zijn na een hele intensieve periode waar, door corona, iedereen flexibel en geduldig moest zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk geweest.

 • Het college belicht… 22 juni 2021 (Astrid Heijstee)

  Beste Weespers,

  De zomer nadert. Althans, het moment dat veel Weespers even rust kunnen en mogen nemen. Rust na een bijzonder jaar, waarin we veel meegemaakt hebben. Veel Weespers hebben zorgen gehad. Maar er zijn ook lichtpuntjes geweest. Zo hebben we allemaal ons eigen verhaal.

 • Het college belicht… 15 juni 2021 (Carin Ogier)

  Beste Weespers,

  Het mooie weer draagt eraan bij dat alles weer een beetje op normaal begint te lijken. De terrassen zijn weer open, we kunnen weer terecht bij de bibliotheek, er zijn weer meer mensen op straat, de levendigheid in de stad is terug. Op 5 juni werd er ook weer meer mogelijk voor de culturele instellingen. En dat is belangrijk want veel Weespers zijn actief op het gebied van cultuur. Of het nu gaat om organisatie van culturele activiteiten, het zelf maken van muziek of beeldende kunst, of het bezoeken van theater en bioscoop. Cultuur hoort bij Weesp. 

 • Het college belicht… 9 juni 2021 (Bas Jan van Bochove)

  Beste Weespers,

  In het begin van de tweede golf van de coronacrisis haalde Weesp de landelijke pers. Met het aantal vastgestelde besmette personen scoort Weesp de afgelopen winter verhoudingsgewijs opvallend hoog. Het tij is echter gelukkig gekeerd. De afgelopen week zijn er meerdere dagen waarop enkele of zelfs helemaal geen vastgestelde besmettingen in Weesp worden gemeld. Van de 25 regio’s waarin Nederland is verdeeld, is de regio Gooi en Vecht eind mei één van de twee regio’s, die voor wat betreft de situatie rond het coronavirus, van zeer ernstig naar ernstig is gegaan. Ook een positief signaal.

 • Het college belicht… 2 juni 2021 (John Vos)

  Beste Weespers,

  Vorige week is tijdens de gemeenteraadsvergadering een besluit genomen over het bouwplan ‘de Weesperschool’. De raad heeft bepaald dat het nodig is om extra onderzoek te doen naar de voorgeschiedenis én eerdere besluitvorming over dit project.

 • Het college belicht… 26 mei 2021 (Astrid Heijstee)

  Beste Weespers,

  We zitten in een fase van versoepelingen. En dat merken we ook in Weesp. Veel Weespers trotseren het slechte weer en genieten van de terrassen in Weesp.

 • Het college belicht… 12 mei 2021 (Carin Ogier)

  Beste Weespers,

  Vorige week schreef wethouder Léon de Lange zijn laatste stukje in het WeesperNieuws. Vandaag schrijf ik mijn eerste. Sinds twee maanden ben ik als wethouder actief en mag ik mij bezighouden met duurzaamheid, groen, werk en inkomen, ICT en dienstverlening. Met veel enthousiasme ben ik aan de slag gegaan. Voor Weesp, voor de inwoners en de natuur van deze mooie stad.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken