HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Het college belicht…  |  Het college belicht… 15 juni 2021 (Carin Ogier)

Het college belicht… 15 juni 2021 (Carin Ogier)

Beste Weespers,

Het mooie weer draagt eraan bij dat alles weer een beetje op normaal begint te lijken. De terrassen zijn weer open, we kunnen weer terecht bij de bibliotheek, er zijn weer meer mensen op straat, de levendigheid in de stad is terug. Op 5 juni werd er ook weer meer mogelijk voor de culturele instellingen. En dat is belangrijk want veel Weespers zijn actief op het gebied van cultuur. Of het nu gaat om organisatie van culturele activiteiten, het zelf maken van muziek of beeldende kunst, of het bezoeken van theater en bioscoop. Cultuur hoort bij Weesp. 

Het is een moeilijke tijd geweest voor de culturele sector en hoewel de heropening natuurlijk erg goed nieuws is, blijven de coronamaatregelen die nog nodig zijn een uitdaging. Misschien is samenwerking tussen de instellingen daarom nu nog veel belangrijker dan normaal. Dat gebeurt ook volop in Weesp. Bijvoorbeeld in de bijeenkomsten van het cultuurnetwerk Weesp, waar ik onlangs bij aanwezig was. De kennismaking met Amsterdam en wat onze fusiepartner te bieden heeft aan Weesp is hier een belangrijk onderwerp. De directeur Kunst en Cultuur Amsterdam was aanwezig om te vertellen over het Kunstenplan en er werd stilgestaan bij cultuureducatie. Door cultuureducatie maken kinderen op jonge leeftijd op school al kennis met kunst en cultuur. Weesp is sinds dit jaar aangesloten bij het programma cultuureducatie met kwaliteit van de gemeente Amsterdam. Maar ook na school zijn er veel mogelijkheden voor kinderen om met kunst en cultuur aan de slag te gaan. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt ouders met een laag inkomen bij het betalen van contributie en lesgeld. Meer informatie vindt u via weesp.nl/pakjekans.

Eind deze maand is het kunstevenement Weespers aan de Wand, u kunt weer terecht voor film en theater in The City en het museum is weer open met een nieuwe tentoonstelling. Geniet allemaal van het moois wat Weesp op cultureel gebied te bieden heeft. En houdt u rekening met de maatregelen die nog steeds van kracht zijn. 

Carin Ogier, wethouder

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken