HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Het college belicht…  |  Het college belicht... corona column 15 december 2021 (Bas Jan van Bochove)

Het college belicht... corona column 15 december 2021 (Bas Jan van Bochove)

Dit item is verlopen op 24-01-2022.

Heeft u een jongere in huis? Vraag hem/haar deze column tenminste voor één keer te lezen. Bijna twee jaar leven met alle beperkingen en onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt, heeft grote impact op de leefwereld van jongeren. Dit uit zich onder andere in eenzaamheid en stress.

Jongeren hebben in deze coronatijd behoefte aan fysieke ontmoetingen en missen de sociale contacten. Zeker nu avondactiviteiten zijn stopgezet en lessen op school soms uitvallen. Ook het vuurwerkverbod is aanleiding voor mineurstemming.

Nu de coronapandemie zo lang duurt, hebben sommige jongeren nog meer moeite met de beperkingen dan voorheen. Anderen vinden juist meer hun weg in de omgang met de beperkingen. Vooral het gevoel dat het leven stil ligt vinden jongeren onprettig. Los van of ze zonder beperkingen daadwerkelijk hele andere dingen zouden doen dan nu mogelijk is. De jongeren die jongerenwerkers zien, laten duidelijk merken dat ze heel blij zijn dat Trainspotting nog open is.

Als burgemeester, vader en grootvader kan ik mij goed inleven in de situatie waarin jullie zitten. Je wil dingen ontdekken, doen en samenkomen met leeftijdsgenoten. Het is dan ook uiterst vervelend, dat jullie leven in een periode waarin voor je gevoel weinig mag. Veel van je vaste bezigheden die jou plezier en ontspanning bieden kan je nu niet doen. Toch wil ik jullie vragen om te kijken naar hetgeen wel mogelijk is!

Zet daarvoor je creatieve geest in werking. Bedenk samen met anderen of alleen activiteiten die je kan doen, die je gelukkig maken en waar je plezier uit kan halen. 

Voor sommige jongeren zijn online activiteiten een uitkomst. Andere jongeren gebruiken social media vooral voor het kijken naar filmpjes en foto’s op Tiktok en Instagram.

In trainspotting zijn het afgelopen jaar activiteiten georganiseerd voor jongens en meisjes in leeftijden tussen van 14 en18 jaar. Jongerenwerk breidt volgend jaar het aanbod uit en organiseert sinds deze maand (in de middag) ook zaalvoetbal voor jongens van 15-23 jaar. De jongerenwerkers van Versa en de buurtsportcoach staan voor jullie klaar. Neem eens een kijkje op youngweesp.nl.


Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken