HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws

Nieuws

 • Pride in Weesp

  Wethouder Astrid Heijstee: “Happy Pride! De regenboogvlaggen wapperen met veel trots en glorie in Weesp! Iedereen hoort zich vrij te voelen om te zijn wie ze zijn, en om te houden van wie ze houden.”

 • Weesper veld des doods

  Naast het bouwterrein van nieuwbouwproject Weespersluis ligt een driehoekig veldje met een inktzwart verleden. Het is het oude galgenveld van Weesp. Eeuwenlang hingen hier de lijken van geëxecuteerde misdadigers in de open lucht te vergaan.

 • Erop uit met de Stadspas

  Samen erop uit, het kan weer. Ook voor mensen met weinig geld is er genoeg te doen. Gratis een dagje naar Artis of een bezoek aan Museum Weesp. Voor 1 euro zwemmen of een paar dagen kamperen op 1 van de 9 stadscampings in Amsterdam. Dit, en nog veel meer kan met de Stadspas.

 • Haal in augustus de eerste prik zonder afspraak in Hilversum

  Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, kan de GGD op de vaccinatielocatie in Hilversum ruimte maken voor vrije inloop (prikken zonder afspraak). Dit is alleen voor mensen die nog geen afspraak hebben staan en alleen voor het halen van de eerste prik.

 • Groot onderhoud Utrechtseweg

  De Utrechtseweg in Weesp heeft groot onderhoud nodig. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om de kwaliteit van de rijbaan te herstellen, zodat de weg weer lange tijd mee kan. Daarnaast worden aanvullende verkeersmaatregelen uitgevoerd die in de buurt nodig zijn.

 • Noodsteunsubsidies cultuursector Weesp vanwege corona

  Culturele instellingen van Weesp ontvangen een eenmalige subsidie. Dat heeft het college van B en W van de gemeente Weesp besloten. De subsidie is ter gedeeltelijke compensatie van de verliezen die zijn geleden in 2020 als gevolg van de coronacrisis.

 • Profiteren van zonne-energie op grote bedrijfsdaken

  Hoe meer zonnepanelen er op de daken komen, hoe sneller we de klimaatdoelstelling halen. Ook levert zonne-energie geld op. Gemeente Weesp doet daarom mee met project Zonwinst, een initiatief van regio Gooi en Vechtstreek dat wordt ondersteund door bedrijvenvereniging IVW.

 • Thuiswerken is weer de norm en frisse lucht als aanvullende basisregel

  Werk weer thuis, tenzij het niet anders kan, en zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes. Dat zeiden minister-president Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De Jonge op 19 juli na afloop van de wekelijkse bijeenkomst van het kabinet, waarbij wordt gesproken over de situatie rond de COVID-19-pandemie.

 • Martin Hoek: ‘Als insecten verdwijnen, stopt het leven’

  Als jongen lag Martin Hoek al op zijn buik in het gras en langs de sloot beestjes te zoeken en keek hij kritisch naar het werk van de boer. Sinds zijn pensioen wijdt hij zich met hart en ziel aan milieu en natuur. Hij zette met vrienden Weesp Duurzaam op. “Waarom? Ik zie dat dingen misgaan.”

 • Wie verdient de Cultuurprijs Weesp 2021?

  Op 25 november reikt de gemeente Weesp de Cultuurprijs Weesp 2021 uit. Een prijs van € 1.500,- om een organisatie, stichting of individu die bijdraagt aan het culturele leven van Weesp in het zonnetje te zetten. Na de juryselectie mogen alle Weespers hun stem uitbrengen. De jury neemt het publieksoordeel mee in haar uiteindelijke keuze voor de winnaar van de prijs. Stem nu!

 • Samen en betrokken uit corona in Weesp

  Tijdens de coronaperiode is er waarschijnlijk veel voor u veranderd. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Hoe is het voor u geweest? Wat heeft u gedaan? Of juist moeten laten? Wat heeft u geleerd van de afgelopen periode? Wat ging er goed? En wat moet beter?

 • Fotowedstrijd inzendingen tot 1 oktober 2021

  Let op! De deadline voor de jaarlijkse fotowedstrijd van de gemeente Weesp is verlengd. We hebben al wat foto’s ontvangen, maar we geven alle Weespers ook tijdens de zomermaanden graag nog de gelegenheid om hun mooiste of meest favoriete foto in te sturen. Wat maakt Weesp, Weesp volgens u? Laat het ons zien!

 • Eerste oogst Vers aan de Vecht voor de voedselbank

  Afgelopen week hebben vrijwilligers van Vers aan de Vecht voor het eerst groenten uit hun pluktuin gedoneerd aan de voedselbank. Namens de voedselbank heeft Hanny Koole de eerste oogst in ontvangst genomen.

 • Astrid Heijstee voorgedragen als nieuwe burgemeester Kaag en Braassem

  In de raadsvergadering van dinsdagavond 13 juli heeft de gemeenteraad van de gemeente Kaag en Braassem besloten om Weesper wethouder Astrid Heijstee voor te dragen als nieuwe burgemeester.

 • MidzomerWeesp gaat van start

  Weesp organiseert in de zomervakantie van 10 juli tot en met 22 augustus een uitgebreid en divers programma voor jongeren van 12 tot 24 jaar. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. Een zomer vol sport, muziek, creativiteit en meer. Denk bijvoorbeeld aan breakdancelessen, voetbaltoernooitjes, schilderworkshops en clinics Suppen op de Vecht! 

 • Kansenkaart Aetsveld

  Op woensdag 30 juni was er een online informatiebijenkomst over de Kansenkaart Aetsveld. Tijdens deze avond is gemeente Weesp met bewoners in gesprek gegaan over mogelijke kansen voor de wijk Aetsveld. Over het verbeteren van het woonplezier en de leefbaarheid in de buurt.

 • Dafne Struijk per 1 september gemeentesecretaris van Weesp

  Mevrouw Dafne Struijk is door het college van B&W per 1 september benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van Weesp. Dafne Struijk volgt Marije Roos op, die onlangs heeft laten weten met ingang van deze datum de gemeente Weesp en Amsterdam te verlaten.

 • Vervanging van drie fiets- en voetgangersbruggen

  Drie fiets- en voetgangersbruggen in Weesp worden de komende tijd vervangen. Het gaat om de brug tussen de Moerwei en het Schoolpad, de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan en de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg.

 • Meer ruimte voor fietsparkeren in Weesp

  Veel inwoners gebruiken de fiets om bijvoorbeeld naar het centrum te fietsen of naar het station. Dat betekent dat het erg druk kan zijn met fietsen en niet iedereen zijn of haar fiets kan parkeren. Dat komt ook doordat er ongebruikte fietsen, zogenaamde 'weesfietsen' en 'fietswrakken' tussen staan.

 • Weesp geeft bewoners inspraak in meten luchtkwaliteit

  Schone lucht is van levensbelang. De luchtkwaliteit is van belang voor het welzijn van elke Weesper. Daarom gaat Weesp het aantal meetpunten tijdelijk uitbreiden en u als inwoner kunt meebepalen waar.

 • Nieuwe coronamaatregelen zomer 2021

  Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. Dat zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden van 10 juli 6.00 uur ’s ochtends tot en met 13 augustus uit voorzorg extra maatregelen.

 • Ondernemende dames gezocht voor MDT Weesp: Girls take over!

  Ben jij een ondernemende dame tussen de 14 - 27 jaar oud? Wil je jezelf ontwikkelen, ontdekken wat je leuk vindt, iets goeds doen voor een ander en/of nieuwe mensen leren kennen? Meld je dan nu aan bij MDT Weesp: Girls Take Over!

 • Mobiliteitsplan schetst toekomst tot 2046

  Verkeer in Weesp houdt de gemoederen al jarenlang bezig. Het vinden van een balans tussen voldoende mobiliteit en een aantrekkelijke openbare ruimte, dat is waar het Mobiliteitsplan Weesp 2021-2046 voor staat. In het plan wordt een (toekomst)beeld geschetst van de gewenste infrastructuur. Met aandacht voor verkeersveiligheid, langzaam verkeer, leefbaarheid en duurzaamheid.

 • Imam Tijani Youala van de Assoena Moskee: ‘Vaccinatie gaat om behoud van het menselijk leven’

  Imam Tijani Youala kreeg in december 2020 zelf corona. Hij werd niet heel ziek, maar is toch blij met zijn vaccinatie. “Een mens heeft niet alleen een verantwoordelijkheid voor zichzelf, maar ook voor zijn medemens, zijn omgeving.” Zenuwachtig voor de prik is hij niet.

 • Soepele overgang naar volwassenheid

  Een verjaardagskaart met een foto van jezelf uit handen van wethouder jeugdbeleid, Astrid Heijstee krijgen; Ridouan lijkt er redelijk gelaten onder. Ook wanneer ze hem feliciteert: “een lokale beroemdheid: je ligt morgen bij alle 18-jarigen op de deurmat”. Begin mei is hij achttien geworden en daar kwam nogal wat bij kijken. “Echt veel. Gelukkig heeft mijn tante geholpen”.

 • Gezocht: jongeren met goede ideeën voor Weesp

  Ben jij een jongere uit Weesp en heb jij een geweldig plan voor de stad of jouw buurt? Vertel het ons! We denken als gemeente graag mee in de uitvoering van je idee, we kunnen tips en tricks geven en eventueel kunnen we je ook financieel ondersteunen om jouw plan echt te realiseren! Meer weten? Of heb je al een goed idee? Neem contact op met ons loket: bewonersinitiatieven@weesp.nl.

 • Brede School Weespersluis gaat tweede fase in

  De eerste fase van de energieneutrale Brede School Weespersluis is afgerond. Op 8 februari 2021 is het gebouw opgeleverd en direct na de voorjaarsvakantie in gebruik genomen door de gebruikers van het gebouw.

 • Social media

  De gemeente Weesp en Museum Weesp kunt u volgen op diverse social media kanalen.

 • Inspraak snelle busverbinding IJburg-station Weesp

  Tot 5 augustus 2021 kunnen bewoners van Weesp reageren op de Nota HOV-verbinding Oostflank: van IJburg naar station Weesp. In deze periode organiseert de gemeente Amsterdam ook een aantal online informatiebijeenkomsten.

 • Locaties voor ondergrondse containers centrum

  Weespers die in het centrum wonen, kunnen reageren op het plan voor ondergrondse containers. In het centrum van Weesp komen ondergrondse afvalcontainers, net zoals dat in de hele Regio Gooi en Vechtstreek gebeurt. Hiermee verdwijnen de huisvuilzakken uit het straatbeeld. De gemeente heeft met de GAD een plan gemaakt voor de locaties van de containers.

 • Vergadering Ad Hoc Commissie De Weesperschool

  U bent van harte uitgenodigd voor de vergadering van de Ad Hoc Commissie De Weesperschool op dinsdag 29 juni om 20.00 uur.

 • Groene Punt weer open

  Vanaf donderdag 17 juni is de Groene Punt weer geopend voor publiek. Sinds april vorig jaar was dit stukje Weesp gesloten vanwege de corona-uitbraak en de maatregelen die het virus met zich meebracht.

 • Bijeenkomst Kansenkaart Aetsveld

  Op woensdag 30 juni organiseert de gemeente Weesp een online informatiebijeenkomst voor bewoners over de kansenkaart van Aetsveld. Doet u ook mee? We horen graag u mening over de kaart.

 • Aanhoudende droogte: rook- en stookverbod!

  Door aanhoudende droogte is het gevaar dat een natuurbrand ontstaat momenteel groot. Voor de regio Gooi- en Vechtstreek geldt fase 2.
  Op advies van de brandweer Gooi en Vechtstreek wordt in de gemeente Weesp met ingang van vandaag een rook- en stookverbod afgekondigd.

 • Wethouder Carin Ogier kijkt terug op eerste 2,5 maand

  Aan het woord is Carin Ogier, sinds 2,5 maand wethouder in Weesp. Ogier is geen vreemde voor de stad. Behalve dat ze hier al 10 jaar woont met haar gezin heeft ze al 5 jaar bestuurlijke ervaring. Als commissielid en daarna als raadslid voor GroenLinks hield ze zich vooral bezig met stadsontwikkeling en beheer en later ook met welzijn. Ogier is van beroep sociaal geograaf, studeerde af in Groningen en werkt bij de gemeente Almere aan het programma Almere 2.0, dat zich bezighoudt met de verdere doorgroei van de stad. Haar baan staat nu even ‘on hold’, het wethouderschap van Weesp eist fulltime aandacht.

 • Bijeenkomst collectieve inkoop zonnepanelen

  Plannen voor zonnepanelen? Dan is dit een goed moment om uw plannen in daden om te zetten. Als u nu meedoet, kunt u deze zomer al genieten van het rendement. Een lagere energierekening én u draagt bij aan een beter milieu. Wilt u meer weten, neem dan donderdag 24 juni deel aan de informatiebijeenkomst van Weesp Duurzaam.

 • Politiek Plein over participatie

  Op woensdag 16 juni om 20.00 uur organiseert de gemeenteraad een Politiek Plein over Weesp/Driemond – Participatie na de fusie met Amsterdam.

 • Weesp en Amsterdam officieel samen

  Weesp hoort met ingang van 24 maart 2022 officieel bij Amsterdam, en andersom. Weesp wordt een ‘stadsgebied’ van Amsterdam en krijgt een gekozen bestuurscommissie. De Eerste Kamer keurde het wetsvoorstel hierover goed op 8 juni.

 • Steentje eruit, plantje erin!

  Een actie voor een groener Weesp, in samenwerking met de Weesper tuincentra.

 • Driemond en Weesp samen in stadsgebied Weesp

  Dorpsraad Driemond diende verzoek in bij gemeente Amsterdam

  Driemond wordt met de verkiezingen in maart 2022 toegevoegd aan het stadsgebied Weesp. De gemeenteraad van Amsterdam besluit hier voor de zomer 2021 over na een officieel verzoek van de Dorpsraad Driemond. Nu is Driemond onderdeel van stadsdeel Zuid-Oost.

 • Aangepaste openingstijden stadsloket Weesp door verkiezingen

  In verband met de verkiezingen hebben wij een beperkte openingstijden van het stadsloket Weesp op woensdag 17 maart. Op 18 maart is het stadsloket gesloten.  

 • Carin Ogier geïnstalleerd als wethouder

  Donderdagavond 11 maart is Carin Ogier geïnstalleerd als wethouder Werk en Inkomen, Duurzaamheid, Milieu en Energie, Openbare ruimte, Groen, Integratiebeleid, Dierenwelzijn, ICT, Dienstverlening en Begraafplaatsen. Zij volgt voormalig wethouder Maarten Miner op die op 2 februari 2021 aftrad.

 • Steun voor Weespers die woonkosten niet meer kunnen betalen

  Bewoners van Weesp die door de coronacrisis zijn teruggevallen in inkomen kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in hun woonkosten. De regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld om mensen te ondersteunen waarvoor de bestaande steunmaatregelen geen of te weinig hulp bieden. Het gaat om een eenmalige bijdrage voor de woonlasten van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.

 • Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

  Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken.

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

 • Verlenging pilot ligplaatsen Oudegracht

  In 2019 zijn er als proef 30 ligplaatsen gecreëerd aan de Oudegracht in Weesp. Gedurende twee vaarseizoenen konden 30 bewoners van Weesp, geselecteerd na een loting, een pleziervaartuig van maximaal 7 meter aanleggen aan de Oudegracht. De pilot is inmiddels na het afgelopen vaarseizoen van 2020 afgerond.

 • Verkiezingen in Weesp coronaproof

  De gemeente Weesp is druk bezig met de voorbereidingen om de verkiezingen voor Tweede Kamer op 17 maart coronaproof te laten verlopen. We doen er veel aan om ervoor te zorgen dat u ook in deze coronatijd veilig kunt stemmen. Dit jaar zijn er extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

 • Bestellen en afhalen bij uw favoriete winkel

  Boeken, kleding of huishoudelijke artikelen: vanaf woensdag 10 februari is het weer mogelijk om te bestellen én af te halen bij uw favoriete winkel. Dat heeft het kabinet bepaald. Tussen bestellen en afhalen zit minstens 4 uur en u haalt de bestelling op een afgesproken tijdstip op.

  Alle winkels mogen weer open voor bestellen en afhalen. Dit betekent dat u van tevoren iets bestelt via internet of telefoon en het dan later ophaalt bij de winkel. De winkels gaan niet open, maar winkeliers hebben in de deuropening een afhaalloket. Om drukte te voorkomen, moet u zich houden aan het afgesproken tijdslot. Bij het afhalen komt u alleen.

 • Tweede Kamer spreekt zich uit voor fusie Weesp en Amsterdam

  De fusie tussen Weesp en Amsterdam is een belangrijke stap dichterbij gekomen. De Tweede Kamer heeft zich in de zitting op donderdag 11 februari uitgesproken vóór de fusie. Voordat de fusie definitief is, moet ook de Eerste Kamer het wetsvoorstel aannemen.

 • Kamer behandelt gemeentelijke herindeling van Weesp met Amsterdam

  De Tweede Kamer debatteert op donderdag 11 februari over vijf wetsvoorstellen tot gemeentelijke herindeling of samenvoeging. Het gaat om samenvoegingen van de diverse gemeenten waaronder die van Weesp en  Amsterdam. U kunt het debat vanaf 11.05 uur live volgen. 

 • Schaatsen in Weesp?

  Kunnen we wel of niet schaatsen? Het wordt spannend de komende dagen.

  Vanaf maandag geldt een vaarverbod voor een groot deel van de Vecht en voor Smal Weesp. Ook de beide deuren van de Noordersluis zijn op 10 februari dichtgezet. Dit heeft in de eerste nacht al tot extra ijs gezorgd. Hiermee wordt de kans op schaatspret in Weesp flink vergroot.

  Wethouder Léon de Lange blijft hoopvol: “Het zou geweldig zijn om eindelijk weer eens te schaatsen op de Vecht. Ik kan niet wachten. Laat deze winter ook met wat positieve lichtpuntjes de boeken in gaan!”

 • Informatie voor ouders over noodopvang van kinderen vanaf 8 februari 2021

  Zoals u weet zijn de basisscholen en kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar vanaf 8 februari 2021 weer geopend. De BSO’s (buitenschoolse opvang) zijn nog gesloten, zij bieden alleen noodopvang.

 • Gladheidbestrijding Weesp: wat doen wij, wat doet u?

  Er is weer sneeuw voorspeld en lage temperaturen. Sneeuwval en gladheid kunnen problemen in het verkeer veroorzaken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak waarvoor de gemeente en de inwoners en ondernemers gezamenlijk verantwoordelijk zijn.

 • Wethouder Miner legt taken per direct neer

  Wethouder Miner (GroenLinks) heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij de voorzitter en de leden van de gemeenteraad. Hij legt zijn taken als wethouder per direct neer.

 • Vluchten bij huiselijk geweld

  In deze coronatijd zitten we vaker binnen. Thuis zijn soms meer spanningen, of er is zelfs huiselijk geweld. Bij gevaar of een onveilig gevoel mag u het huis uit vluchten, ook tijdens de avondklok. Goed om te weten: het landelijk nummer van Veilig Thuis is altijd bereikbaar: 0800 – 2000. Voor meldingen en advies.

 • Ouderen met Wmo-pas gratis gebracht naar corona vaccinatielocatie

  Ouderen met een Wmo-pas, die voor hun vervoer gebruik maken van de gemeentelijke vervoersvoorziening en die normaal gesproken een eigen bijdrage betalen voor hun Wmo-taxirit, hoeven dit niet te doen voor de reis naar en van hun vaccinatielocatie. Als ze een oproep krijgen om gevaccineerd te worden, dan kunnen ze gratis gebracht en opgehaald worden. Dit geldt ook voor de herhalingsvaccinatie die ze later halen.

 • Programma Bomen Amsterdam breidt uit naar Weesp

  Elke gemeente in Nederland heeft de plicht zijn bomen regelmatig te inspecteren. Zo wordt voorkomen dat bomen die ziek zijn of die aangetast zijn door schimmels kunnen omwaaien of er grote takken van af kunnen breken.

  In juni 2020 is in de gemeente Amsterdam het 'Programma Bomen' van start gegaan. Omdat de uitvoering van het bomenbeleid in Weesp nu door de gemeente Amsterdam wordt gedaan, haakt de gemeente Weesp op dit bomenbeleid aan. In het programma worden bomen gekapt en herplant die gevaarlijk zijn of vanwege onvoldoende groei of ouderdom moeten worden vervangen of gesnoeid.

 • Avondklok vanaf zaterdag 23 januari 21.00 tot 04.30 uur

  Vanaf 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 04.30 uur 's morgens. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Op deze manier voorkomen we de verdere verspreiding van het coronavirus. 

  Maar hoe zit het dan met het werk? Of bent u misschien mantelzorger of oppas? Of hoe zit het met boodschappen of eten bezorgen? Zijn benzinestations nog wel open? En hoe regelt u het als werkgever voor uw werknemers? De meest gestelde vragen hierover zijn gebundeld en leest u hier. 

 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket voor ondernemers

  Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt.  Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls.

 • GGD Gooi en Vecht nu ook gestart met vaccineren zorgmedewerkers

  De GGD Gooi en Vechtstreek is op vrijdag 15 januari aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen tegen het coronavirus. Om 8.15 uur is de eerste prik gezet bij Renate, die als senior verpleegkundige werkzaam is bij een zorglocatie van Inovum. Dagelijks zullen er de komende tijd 300 medewerkers gevaccineerd worden.

 • Tot 16.30 u niet mogelijk om online afspraken te maken

  Let op! Op het moment is het niet mogelijk om digitaal een afspraak in te plannen via www.weesp.nl/afspraak. In verband met werkzaamheden is dit tot ca. 16.30 uur niet mogelijk. We berichten u wanneer het weer mogelijk is. Uiteraard kunt u tot 18.00 uur wel telefonisch een afspraak maken op (0294) 491 391.

  Excuses voor het ongemak!

 • Weesp Begroot: deze plannen worden in 2021 uitgevoerd

  De afgelopen weken hebben 4453 verschillende mensen gestemd op hun favoriete drie plannen voor Weesp Begroot. Dat is met 26% van alle mensen die mochten stemmen een hoog stempercentage. Niet eerder brachten zoveel bewoners hun stem uit bij een gemeentelijk participatieproject.

 • Uitbreiden betaald parkeren: aanvragen parkeervergunning vanaf nu mogelijk

  In Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt, winkelcentrum Hogewey, P & R station en de Schildersbuurt geldt vanaf maandag 29 maart 2021 betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in deze gebieden kunnen vanaf nu online een parkeervergunning aanvragen. Voor P & R station kunnen geen vergunningen aangevraagd worden. 

 • Groot onderhoud Wollenweversbuurt

  De Wollenweversbuurt heeft groot onderhoud nodig; de stoepen moeten opnieuw worden bestraat. Hiernaast worden ook de inritblokken aan de Nieuwstad richting de J.A. Fijnvandraatlaan verlengd. Gedurende de werkzaamheden wordt met uiterste zorg met de bomen in de omgeving omgegaan. De uitvoering start op maandag 18 januari en duurt ca. 4 weken.

 • Meer informatie over het coronavaccin

  Er wordt veel gesproken over het nieuwe coronavaccin. Maar wat is precies dat coronavaccin en hoe werkt het? Lees meer informatie over wat het vaccin precies doet en over de veiligheid van het vaccin. 

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Laatste kans om te stemmen voor Weesp Begroot

  U kunt nog tot en met 12.00 uur op vrijdag 8 januari stemmen voor Weesp Begroot. Gebruik de stemcode die u per post heeft ontvangen en kies uw 3 favoriete plannen.

 • Nederlandse identiteitskaart vernieuwd

  Vanaf 4 januari 2021 kun je de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Deze vernieuwde identiteitskaart bevat een chip met een inlogfunctie. Daardoor kun je binnenkort inloggen met je identiteitskaart bij de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds via DigiD. In Weesp is, bij wijze van landelijke test, op zaterdag 2 januari de eerste vernieuwde kaart al uitgereikt.

 • Veiligheidsregio opent inleverpunt in Weesp voor legaal en illegaal vuurwerk

  Vuurwerk afsteken is dit jaar verboden. Mensen die toch legaal of illegaal vuurwerk in huis hebben, kunnen dit op maandag 28 december anoniem inleveren bij het scheidingsstation in Weesp. Wie op deze dag illegaal vuurwerk inlevert, krijgt geen boete.

 • Kerstvakantie saai? Dacht het niet!

  Kerstvakantie saai? Nee hoor, er is online genoeg te doen. Kijk snel of er iets voor je tussen zit. Er zijn leuke prijzen te winnen
 • Hart voor Weesp

  Verschillende ondernemers in de binnenstad en de gemeente Weesp dragen alle Weespers een warm hart toe. Daarom is het idee ontstaan ‘Hart voor Weesp’.

  Op 5 verschillende plekken in de binnenstad zijn kerstwensbomen neergezet. In deze bomen kunnen tot en met 29 december speciale wensharten worden gehangen. Deze wensharten worden tussen 16 en 29 december door de deelnemende ondernemers meegegeven bij de bezorging of het afhalen van een bestelling.

 • Gratis mondkapjes voor klanten van de Voedselbank

  De gemeente Weesp stelt deze maand herbruikbare, stoffen mondkapjes beschikbaar aan alle klanten van de Voedselbank.

  Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimten verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Wie de regel niet naleeft, kan een boete krijgen van € 95,-. De mondkapjesplicht geldt in het hele land in álle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. Publieke binnenruimten zijn bijvoorbeeld winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen.

 • Informatie voor ouders over noodopvang van kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek 16 december 2020 t/m 17 januari 2021

  Zoals u weet zijn sinds woensdag 16 december alle scholen en kinderopvangorganisaties gesloten, in ieder geval tot en met 17 januari. De Rijksoverheid heeft toegezegd dat de eigen bijdrage op een later tijdstip aan alle ouders wordt vergoed. Voorwaarde is wel dat u de facturen voor kinderopvang heeft betaald. Blijf de kosten voor kinderopvang dus doorbetalen, ook al gaat uw kind niet naar de opvang.

 • Betaaldata uitkeringen voor 2021

  Wanneer krijg ik de bijstandsuitkering op mijn bankrekening gestort?

  In 2020 is er nog 1 betaaldatum: 22 december.

  Op de volgende data zullen de vooruitbetalingen van uitkeringen plaatsvinden in 2021 (zie schema). De uitkeringsspecificatie ontvangt u ook rond deze datum.

 • Winkelen en boodschappen doen (in lockdown)

  Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Maar wat zijn essentiële winkels? Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur. Voor winkels die overwegend levensmiddelen (eten en drinken) verkopen geldt een uitzondering. Tussen 20.00 en 6.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen.

 • Museum Weesp en gemeentearchief (RHCVV) gesloten

  In verband met de lockdown zullen Museum Weesp en het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen, locatie Weesp (RHCVV) gesloten zijn tot en met 19 januari 2021.

 • Scholen en kinderopvang sluiten: noodopvang in de regio georganiseerd

  Door de lockdown sluiten scholen en de kinderopvang van 16 december tot en met tenminste 17 januari 2021. Voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie wordt in de regio Gooi en Vechtstreek noodopvang geregeld.  Is er in een gezin slechts één ouder die een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.

 • Vlog-, teken- en schrijfwedstrijd voor kinderen kerstvakantie

  Dit jaar is alles anders door het coronavirus. Ook de kerstvakantie!

  Hoe breng jij deze door? Laat het ons weten in deze creatieve wedstrijd en misschien win je een leuke prijs. Je kunt op drie manieren meedoen aan de wedstrijd: met een vlog, een tekening of een geschreven verhaal.

  Burgemeester Van Bochove roept alle kinderen van Weesp op mee te doen met deze wedstrijd! Doe jij ook mee?

 • Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

  Minister president Mark Rutte gaf maandagavond 14 december een toespraak vanuit het 'torentje' in Den Haag. Er komt opnieuw (als in het voorjaar) een lockdown in Nederland. 

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.  

 • Lijst met cruciale beroepen

  In het basis- en voortgezet onderwijs en bij instellingen voor mbo-, hbo- en wetenschappelijk onderwijs wordt alleen afstandsonderwijs gegeven. Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep kunnen wel naar de basisschool of de kinderopvang of buitenschoolse opvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.

 • Lijst met uitgezonderde contactberoepen

  Contactberoepen zoals kappers, tatoeëerders en nagelstylisten zijn gesloten.

  Uitgezonderd zijn contactberoepen waar tegen betaling zorg wordt verleend op basis van de Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg, Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, Jeugdwet, Wet forensische zorg, Wet Publieke Gezondheid, of vallen onder de reikwijdte van de Wet BIG, of in het kader van bloedafname en bloedvoorziening. Ook de opticiens, audiciens en de dierenartsen uitgezonderd van het verbod.

 • Aangepaste openingstijden feestdagen

  Het Stadskantoor is gesloten op de volgende feestdagen: eerste kerstdag (vrijdag 25 december) en Nieuwjaarsdag (vrijdag 1 januari). Ook telefonisch is de gemeente dan niet bereikbaar.

 • Storing telefoon gemeente weer opgelost!

  De telefonische landelijke storing is weer opgelost. De gemeente Weesp is weer bereikbaar op nummer (0294) 491 391.

 • Mensenrechtenvlag

  Op 10 december lanceert de Landelijke vereniging van Anti-discriminatie Voorzieningen in Nederland, Discriminatie.nl, de Mensenrechtenvlag. De gemeente Weesp ondersteunt dit initiatief van harte. Op deze dag, tevens de Internationale Dag van de Mensenrechten, wordt stilgestaan bij het 75-jarig jubileum van de Verenigde Naties (VN). Eén van de belangrijkste doelen van de VN is het beschermen en verbeteren van de mensenrechten.

 • Vacature voor adviesraad sociaal domein

  De Adviesraad Sociaal Domein Weesp zoekt enthousiaste jongeren om de adviesraad te versterken. Voor meer informatie en de volledige vacaturetekst zie de website van de adviesraad: www.adviesraadsociaaldomeinweesp.nl

 • Koninklijke Onderscheiding voor actrice Marie Louise Stheinse

  Dinsdagavond 1 december 2020 kreeg actrice Marie Louise Stheins uit handen van waarnemend burgemeester Van Bochove van haar woonplaats Weesp een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Stheins is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Theater Frascati in Amsterdam, na afloop van de voorstelling Skylight.

 • Mondkapjes verplicht per 1 december

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van €95.

 • Veelgestelde vragen en antwoorden over mondkapjes

  De verplichting om vanaf 1 december een mondkapje te dragen in publieke ruimten kan vragen oproepen. Lees hier de meest gestelde vragen over het verplicht dragen van mondkapjes. 

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder: maatregelen per 19 november

  Vanaf 18 november gelden er weer nieuwe, landelijke maatregelen. Een aantal extra maatregelen die de afgelopen twee weken van kracht waren komen te vervallen, maar veel maatregelen blijven nog gelden. Hier leest u wat dit betekent voor het dagelijks leven in Weesp.

 • Sloop fietsbruggen door slechte staat

  Twee fietsbruggen in Weesp, die in slechte staat zijn, worden gesloopt. Het gaat om de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg en de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan. De sloop van beide bruggen staat gepland voor maandag 23 tot en met vrijdag 27 november.

 • Storing systeem Burgerzaken opgelost

  De storing in het systeem van Burgerzaken is opgelost. Het systeem gaf sinds vrijdag een storing aan.

 • Nieuwe aanvullende coronamaatregelen vanaf 4 november 22.00 uur

  Dinsdagavond 3 november kondigde minister president Mark Rutte nieuwe, aanvullende maatregelen af voor de duur van 2 weken.
  Deze maatregelen hebben uiteraard ook gevolgen voor het dagelijks leven in Weesp.

  Gesloten van 4 november 22.00 uur t/m 18 november

  De volgende voorzieningen en publieke locaties zijn gesloten van 4 november tot en met 18 november: 

 • RHCVV (gemeente archief) past dienstverlening aan i.v.m. aanscherping coronamaatregelen

  Van donderdag 5 november tot en met donderdag 19 november zijn de studiezalen van het RHCVV (Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen) in Breukelen en Weesp gesloten voor publiek. De digitale dienstverlening gaat wel gewoon verder en ook online onderzoek in ons archief is mogelijk. Daarnaast zijn onze medewerkers via de chat, e-mail en telefoon bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden. 

 • Anderhalve meterteams in Weesp

  Sinds afgelopen weekend heeft Weesp Anderhalve meterteams. Deze teams laten op drukke plekken zoals in de Slijkstraat en op de weekmarkt op een leuke en vriendelijke manier zien hoeveel 1,5 meter nu eigenlijk is.

 • Update coronavirus 29 juli 11.40 uur

  Informatie in andere talenInformatie in gebarentaalUitleg in eenvoudige taal


    

  Heeft u vragen of wilt u graag op de hoogte blijven? Ga dan naar:

 • Social media

  De gemeente Weesp en Museum Weesp kunt u volgen op diverse social media kanalen.

Archief

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken