HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws

Nieuws

 • 25.000 prikken per week op 3 locaties in de regio

  Vanwege de oprukkende omikronvariant zet ook GGD Gooi en Vechtstreek alles op alles om de boostercampagne te versnellen. Met de inzet van extra personeel en het openen van twee extra vaccinatielocatie’s in Bussum en in Muiderberg, kunnen alle inwoners van 18 jaar en ouder voor eind januari hun boosterprik halen.

 • Ophalen huishoudelijk afval en openingstijden scheidingsstations rondom feestdagen

  Door de feestdagen zijn er enkele wijzigingen in de openingstijden van de scheidingsstations en het hoofdkantoor van de GAD. U vindt hieronder een overzicht van de aangepaste tijden. Ook vindt u hier de inzamelingsdata voor de kerstbomen.

 • Wees alert tijdens donkere dagen

  Het Donkere Dagen Offensief is erop gericht om criminaliteit, woninginbraken en (vuurwerk)overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Vandaar dat wij samen met de politie, buitengewone opsporingsambtenaren, beveiligers en jongerenwerkers in de laatste weken van het jaar meer toezicht houden in Weesp. Ook u als bewoner kunt hierbij helpen.

 • Vuurwerkverbod en verbod op carbidschieten

  Net als vorig jaar geldt er ook dit jaar een vuurwerkverbod en verbod op carbidschieten. We vieren kerst en oud en nieuw thuis en in een klein gezelschap. Oudejaarsvuurwerk is er niet bij. Dit jaar is er een verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van consumentenvuurwerk in het hele land.

 • 23 december bekendmaking winnaar Weesp Begroot

  Veel inwoners hebben gestemd op de plannen die zijn ingediend voor Weesp Begroot. Op donderdag 23 december 2021 van 16.30  tot 17.30 uur maken wij de uitslag bekend tijdens een online bijeenkomst met wethouder Katinka Hilders – van de Wetering.

 • Verspreiding omikron vertragen: Nederland in lockdown

  Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Het OMT verwacht dat deze variant eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht. De snelle opmars leidt nog dit jaar tot een stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de IC’s. Hiermee wordt een overbelasting van de zorg in januari steeds reëler. We willen allemaal in het ziekenhuis en bij de huisarts terecht kunnen als dat nodig is. De verspreiding van de omikronvariant moet op korte termijn worden vertraagd om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden.

 • 50% energiebesparing door gebruik LED straatverlichting

  De gemeente Weesp gaat de komende jaren flink minder energie verbruiken door PS-L LED verlichting in straatlantaarns te plaatsen. Het gebruik van de LED verlichting levert een forse besparing op van minimaal 50% in het energieverbruik en vermindert ook de CO2²-uitstoot. Dit is een van de stappen die de gemeente neemt in het kader van de energietransitie.

 • GGD Gooi en Vechtstreek schaalt op voor boosterprik

  GGD Gooi en Vechtstreek zet alles op alles om de boostercampagne te versnellen. Met de inzet van extra personeel en het openen van een extra vaccinatielocatie in Bussum, kunnen alle inwoners van 18 jaar en ouder voor eind januari hun boosterprik halen. Inwoners worden van oud naar jong uitgenodigd om online een afspraak te maken voor de boosterprik. Door iedereen een booster te geven brengen we onze bescherming beter op orde en verminderen we de verspreiding van het
  virus.

 • Afspraak maken tijdelijk niet mogelijk

  Van vrijdag 17 december tot maandag 20 december 12.00 uur kunt u geen afspraak maken bij het stadskantoor van Weesp. Niet online en ook niet telefonisch. Dit komt doordat wij overstappen op een nieuw afsprakensysteem. Excuses voor het ongemak.

 • Weesp krijgt 3 nieuwe meetpunten om luchtkwaliteit te meten

  De gemeente Weesp krijgt drie nieuwe meetpunten om luchtkwaliteit te meten. Op dit moment meet de GGD al op drie plekken de luchtkwaliteit in Weesp.
  Afgelopen zomer mochten Weespers een keuze maken uit zes locaties waar de GGD de luchtkwaliteit kan meten. Meer dan 230 Weespers brachten hun stem uit.

 • Wij hijsen de Mensenrechtenvlag

  Op vrijdag 10 december 2021, de Internationale Dag van de Mensenrechten, hijsen de Anti-discriminatie Voorzieningen in Nederland, waaronder het Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek, wederom de Mensenrechtenvlag. Op deze dag, tevens staan wij stil bij (het belang van) de mensenrechten.

 • Minder winkelleegstand in Weesp

  In het najaar van 2021 bedraagt de winkelleegstand in Weesp 1,2%. Dat ligt onder het landelijke gemiddelde (8,1%) en is lager dan de winkelleegstand in het najaar van 2020. Toen stond in Weesp 5,4% van de winkels leeg. In de Weesper winkelstraten zijn de markthuurprijzen in 2021 gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Cushman & Wakefield.

 • Bibliotheek Weesp wordt onderdeel OBA

  Op 1 januari 2022 wordt de bibliotheek in Weesp onderdeel van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Alle abonnementen van de leden van Gooi en Meer uit Weesp worden dan automatisch omgezet naar een abonnement bij de OBA. Zij kunnen gebruik blijven maken van de boekencollectie op dezelfde locatie, maar kunnen voortaan ook terecht bij de andere vestigingen van de OBA.

 • Lijst registeren voor de verkiezingen

  Op 16 maart 2022 zijn er verkiezingen. Dan kunt u naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Diezelfde dag zijn ook de verkiezingen voor de bestuurscommissie van het nieuwe stadsgebied Weesp. Voor het eerst kunnen jongeren van 16 en 17 jaar stemmen en gekozen worden.

 • Afvalinzameling in 2022

  Vanaf 1 januari 2022 gaat de GAD werken met nieuwe inzamelfrequenties en routes. Zo kan er efficiënter gewerkt worden, terwijl de dienstverlening op peil blijft.

 • Stem voor uw favoriete plan van Weesp Begroot

  Wat is uw favoriete plan van Weesp Begroot? Breng uw stem uit! De plannen met de meeste stemmen worden in 2022 uitgevoerd. Welk van de 8 overgebleven plannen krijgt uw stem?

 • Uitnodiging: tweede informatieavond ontwikkeling Cacaokwartier

  Op woensdag 8 december wordt een tweede informatiebijeenkomst georganiseerd door de initiatiefnemers van het Cacaokwartier en de gemeente Weesp. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Subsidie noodsteun culturele instellingen Weesp

  Culturele instellingen van Weesp kunnen eenmalige subsidie aanvragen voor noodsteun. De subsidie is ter gedeeltelijke compensatie van de verliezen die zijn geleden in 2021 als gevolg van de coronacrisis.

 • Korting op uw zorgverzekering

  Weespers met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen meedoen met de collectieve zorgverzekering van de gemeente Amsterdam bij Zilveren Kruis. Dat kan bijvoorbeeld wanneer u een uitkering ontvangt, of (parttime) werkt en weinig verdient.

 • Noodzakelijke reparaties aan Aetsveldseweg

  In 2023 vindt er groot onderhoud plaats aan de Aetsveldseweg. Onlangs is gebleken dat de staat van de weg hard achteruit is gegaan en dat er niet gewacht kan worden met werkzaamheden tot het groot onderhoud in 2023.

 • Avond-lockdown en strengere maatregelen overdag

  Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Helaas blijkt het noodzakelijk om planbare zorg zoals heupoperaties te stoppen, zodat de meest acute zorg nog wel door kan gaan. Bijvoorbeeld zware hartoperaties, kankerbehandelingen en niertransplantaties. We willen allemaal in het ziekenhuis, bij de huisarts en de polikliniek terecht kunnen als dat nodig is. Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen.

 • Orange the World: geweld tegen vrouwen de wereld uit

  1 op de 3 vrouwen krijgt in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld, ook in de Gooi- en Vechtstreek. Dat moet stoppen. Daarom doet de gemeente Weesp ook dit jaar mee aan de wereldwijde actie: ‘Orange the World’.

 • Marco de Jong wint Cultuurpijs Weesp 2021

  Musicus Marco de Jong heeft de Cultuurprijs Weesp 2021 gewonnen. Wethouder Carin Ogier heeft hem op donderdag 25 november 2021 de prijs uitgereikt. De prijs wordt om de 2 jaar uitgereikt aan personen, verenigingen of organisaties die gedurende meerdere jaren een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het culturele of artistieke leven in Weesp. 

 • Meld u aan voor het online stadsgesprek verkeersveiligheid

  Op maandag 29 november organiseert de gemeente Weesp een stadsgesprek over verkeersveiligheid. Door de nu geldende coronamaatregelen houden we dit stadsgesprek niet op het stadhuis, maar organiseren we het online. De mensen die zich al hebben aangemeld, ontvangen een link naar de online bijeenkomst om mee te doen.

 • 1,5 meter afstand houden is weer verplicht

  Het kabinet heeft strengere maatregelen genomen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Daarbij is het essentieel dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Een van de belangrijkste basisregels is het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar. Dit was al een dringend advies, maar is vanaf 24 november 2021 weer verplicht. Dit betekent dat de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) hierop kunnen handhaven.

 • Denk mee over nieuwe windmolens in Amsterdam

  In Amsterdam komen nieuwe windmolens. Hiervoor heeft de gemeenteraad van Amsterdam zoekgebieden gekozen. Er zijn ook enkele zoekgebieden vlakbij Weesp in Amsterdam Zuidoost. Dat is bij Diemerscheg en Waternet locatie Weesperkarspel.

 • Weesp bedankt haar vrijwilligers

  Na het succes van vorig jaar start deze week opnieuw de campagne ‘Weesp Bedankt’. Hiermee bedankt de gemeente al haar vrijwilligers en wordt er uitgebreid stilgestaan bij het mooie, inspirerende en belangrijke werk dat ze doen.

 • Bijeenkomst luchtkwaliteit in Weesp

  Afgelopen zomer werd aan Weespers gevraagd om een keuze te maken uit zes locaties waar de GGD de luchtkwaliteit kan meten. Meer dan 230 mensen brachten hun stem uit. Op dinsdagavond 23 november van 19.30 uur  tot 20.30 uur maakt wethouder Carin Ogier bekend waar de meetbuisjes worden geplaatst.

 • Krediet voor fase 2 van Brede School Weespersluis

  De schoolbesturen ASKO en Florente hebben begin dit jaar beide een huisvestingsaanvraag gedaan voor de uitbreiding van hun school in de Weespersluis. Dit vanwege de snelle leerlingentoename. Op 10 november 2021 heeft de gemeenteraad van Weesp besloten hier krediet voor toe te kennen. Dit betekent dat zowel Basisschool De Nieuwe Jozef aan de Fort Diemerdamstraat 69, als Brede School Weesperrijk aan de Fort Diemerdamstraat 73 uitgebreid worden.

 • Meer bomen voor Weespersluis

  Ruim 700 vrijwilligers gaan de komende maanden meer dan 100.000 bomen planten in Noord-Holland. Ook in Weesp gaan de schoppen in de grond. Begin deze maand verzamelden vrijwilligers een overschot aan elzen in het Amsterdamse Bos en andere vrijwilligers en bewoners plantten die dezelfde middag bij Weespersluis.

 • Iets voor u? Gratis opleiding energiecoach

  Weesp Duurzaam zoekt nieuwe energiecoaches. Energiecoaches zijn vrijwilligers die op huisbezoek gaan en tips geven over energiebesparing en duurzame energie. Hiermee helpen zij andere Weespers. Weesp Duurzaam start binnenkort met een nieuwe opleiding voor energiecoaches. 

 • Kom ook naar de informatieavond over investeren in zonnepanelen

  Op enkele grote daken in Weesp komen zonnepanelen. Bewoners van Weesp kunnen hieraan meebetalen en van de opbrengsten profiteren. Hoe dit precies werkt, vertellen vrijwilligers van Weesp Duurzaam op 30 november 2021 tijdens een bijeenkomst.

 • Stem nu voor uw favoriete plan voor Weesp Begroot

  Van de 26 ingestuurde plannen voor Weesp Begroot zijn 21 plannen 30 keer of meer liked. Deze plannen zijn door de gemeente Weesp op haalbaarheid getoetst en uit deze toets is gebleken dat 8 plannen realiseerbaar zijn. Nu is het aan de Weespers om met hun stem te bepalen welke plannen daadwerkelijk uitgeworden worden.

 • Nieuwe kabelverbinding Weesp-Muiden om elektriciteitsnet te versterken

  Van maandag 15 november tot en met vrijdag 3 december legt netbeheerder Alliander tussen Weesp en Muiden een nieuwe 20kV elektriciteitsverbinding aan. Deze ondergrondse verbinding is nodig om de capaciteit op het huidige elektriciteitsnet uit te breiden. Zo wordt het netwerk geschikt gemaakt om aan de toenemende vraag naar energie te voldoen.

 • Stadskantoor wordt Stadsloket

  Weespers die een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart willen aanvragen of verlengen kunnen hiervoor ook na de fusie terecht in het Stadskantoor (Nieuwstraat 70a in Weesp). Het Stadskantoor wordt het achtste Stadsloket binnen de gemeente Amsterdam.

 • Besmettingen moeten omlaag: strengere regels om contacten te beperken

  Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Besmettingen ontstaan door contacten tussen mensen. Om elkaar, en vooral de kwetsbare mensen in onze samenleving, beter te beschermen tegen de sterk toegenomen aanwezigheid van het virus, komen er aanvullende maatregelen. Deze zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag te verminderen.

 • Traktaties in huis en visnet klaar? Sint-Maarten maar!

  Smeer de kelen, oefen weer wat liedjes en haal je lampion uit het vet: het is Sint-Maarten. Omdat het een jeugdactiviteit is én in de open lucht plaatsvindt, kan het. Leuk voor de kinderen. Maar ook voor u als u graag luistert naar de liedjes of geniet van de lichtjesoptochten door de straat.

 • Katinka Hilders - van de Wetering benoemd als wethouder

  Woensdagavond 10 november is Katinka Hilders - van de Wetering benoemd als wethouder in Weesp. Zij volgt voormalig wethouder Astrid Heijstee-Bolt die op 3 november is geïnstalleerd als burgemeester van Kaag en Braassem.

 • Geen Sinterklaasintocht in Weesp

  De actuele coronamaatregelen zorgen er helaas voor dat de Sinterklaasintocht in Weesp dit jaar opnieuw niet kan doorgaan.

 • Weesper monumenten, voor én na de fusie

  “Als je door de stad loopt, zie en voel je een belangrijk stuk van het verleden. Rijks- en gemeentelijke monumenten wisselen elkaar af. Weesp koestert die erfenis, zijn straatjes en steegjes zorgvuldig. Niet voor niets is de binnenstad aangewezen als beschermd stadsgezicht.”

 • Kunstwerk de Vogelzonnewijzer verwijderd

  Het kunstwerk de Vogelzonnewijzer in Jan Tooropstraat, hoek Rembrandt van Rijnstraat is aangereden en beschadigd. We hebben het verwijderd om verdere schade te voorkomen.

 • Geef uw mening over verkeersveiligheid

  Het wordt drukker in Weesp en dat merken we ook in het verkeer. Het voelt niet altijd even prettig en veilig. Zo weten we bijvoorbeeld dat er zorgen zijn over snelheid van verschillende voertuigen en de veiligheid in het verkeer rond scholen. De gemeente onderneemt al verschillende acties om de stad verkeersveiliger te maken. Maar het kan beter. Graag horen we daarom uw ideeën over wat beter kan. Die ideeën komen terug in het Meerjarenplan Verkeersveiligheid van gemeente Amsterdam dat in 2022 wordt geschreven.

 • Doe ook in Weesp mee aan de workshop: 'Wat kenmerkt uw buurt?'

  U kent uw omgeving als geen ander. Daar wil de gemeente Amsterdam méér over weten. Zij onderzoekt de vraag op welke plekken duurzame energie opgewekt kan worden, zoals windenergie. Uw kennis en ervaring over uw buurt is daar heel belangrijk in.

 • Onderzoek wijst uit: geen integriteitsschending in gemeenteraad

  Eind mei 2021 is door een inwoner van Weesp melding gemaakt van een vermoeden van integriteitsschending door een lid van de gemeenteraad. Nader onafhankelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hier geen sprake was van schending van integriteit, dan wel belangenverstrengeling.

 • Pleegouders zetten het licht op groen

  Er is al jaren een tekort aan pleegouders, terwijl er juist steeds meer pleeggezinnen nodig zijn. Daarom wordt aandacht gevraagd om meer pleeggezinnen te werven.

 • Interview met Ronald Uljee: winnaar van de fotowedstrijd 2021

  "De Sint-Laurentiuskerk is markant en de kwaliteit van de foto is top; het laat de vaardigheid van de fotograaf goed zien. De kerk is herkenbaar voor iedereen, het is een baken in Weesp." Aldus de jury over de winnende foto van de fotowedstrijd 2021.

 • Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

  Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal coronapatiënten op de IC’s loopt nu op en kan volgens de berekeningen nog verder oplopen. Het RIVM verwacht een piek van 500 Covid-patiënten op de IC deze winter. Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.

 • Imam Tijani Youala van de Assoena Moskee: ‘Vaccinatie gaat om behoud van het menselijk leven’

  Imam Tijani Youala kreeg in december 2020 zelf corona. Hij werd niet heel ziek, maar is toch blij met zijn vaccinatie. “Een mens heeft niet alleen een verantwoordelijkheid voor zichzelf, maar ook voor zijn medemens, zijn omgeving.” Zenuwachtig voor de prik is hij niet.

 • Campagne ‘Zien drinken doet drinken’ van start

  Vandaag gaat de jaarlijkse campagne ‘Zien drinken doet drinken’ weer van start. De boodschap van deze landelijke actie is dat kinderen en jongeren drinkgedrag van anderen kopiëren. Het advies is daarom om in hun bijzijn geen alcohol te drinken. Ook in Weesp en omgeving wordt aandacht gevraagd voor deze campagne.

 • Nu avondspreekuur ‘Administratie voor Elkaar’

  'Administratie voor Elkaar' heeft sinds kort elke dinsdagavond spreekuur van 19.00 tot 20.00 uur op Papelaan 99 in Weesp. Gunstig voor iedereen die overdag werkt of een opleiding volgt.

 • Foto van de Wispe wint fotowedstrijd

  Ronald Uljee heeft met zijn foto ‘Wispe’ de jaarlijkse fotowedstrijd gewonnen. De fotowedstrijd werd georganiseerd door de gemeente Weesp en AKSE Media, uitgever van de Weesper gemeentegids. De winnende foto toont de voormalige kerk in het donker vanaf de voet van het gebouw.

 • Sinterklaasintocht Weesp gaat opnieuw niet door vanwege coronamaatregelen

  De Sinterklaasintocht in Weesp kan voor het tweede achtereenvolgende jaar helaas niet doorgaan. De Stichting Sinterklaasintochten Weesp heeft besloten niet verder te gaan met de grote voorbereiding die nodig is om deze intocht te organiseren.

 • Weesp krijgt nieuwe energie, doe mee!

  Gemeente Weesp roept iedereen op zoveel mogelijk energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Vanaf 26 oktober 2021 kunt u meedoen met diverse acties en zijn er boeiende bijeenkomsten over energiebesparing en groene energie.

 • Uitnodiging start Weesper Alliantie 25 oktober

  Op maandag 25 oktober komt een groep Weespers bij elkaar om te spreken over Weesp na corona. Dit doen zij van 19.00 - 21.30 uur bij City of Wesopa Herengracht 23 in Weesp. Tijdens de bijeenkomst worden de thema’s besproken die de afgelopen periode zijn opgehaald bij de Weesper bevolking. Wil jij ook meedoen? meld je dan aan!

 • Slimme camera`s op de proef in strijd tegen criminaliteit

  Gemeenten Wijdemeren, Hilversum en Weesp starten op 25 oktober 2021, in samenwerking met de politie, met een proef om inbraken en ondermijnende criminaliteit fors terug te dringen en hiermee de veiligheid te vergroten. Dit betekent dat op de toegangswegen van de gemeenten in totaal vijf ANPR-camera’s worden geplaatst.

 • Gemeente Weesp doet mee aan de Nacht van de Nacht

  Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober 2021 wordt in de avond en nacht de verlichting gedoofd bij een aantal gebouwen van de gemeente om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.

 • Groenbeleidsplan Weesp vastgesteld

  Op donderdag 14 oktober 2021 heeft de gemeenteraad het groenbeleidsplan voor Weesp vastgesteld.

 • Wim Vree: ‘Nieuw is van het heden, oud is van het verleden’

  Begraafplaats Landscroon. Een groen eiland, ingeklemd tussen de A1 en industrieterrein de Nijverheidlaan, vlakbij de Vecht. “Een mystieke plek, die de Historische Kring Weesp wilde behouden,” zegt secretaris Wim Vree. Dat is gelukt. Weesp trekt een ton uit voor restauratie.

 • Time-out: eerste stap om escalatie en geweld te voorkomen

  ‘Ga even naar buiten, loop een blokje om, slaap er een nachtje over of praat met een vriend die je vertrouwt’, daartoe roept de Time-out campagne op bij oplopende spanningen thuis.

 • Bouw kinderdagverblijf in Weespersluis en start stadsloods kinderopvang

  Als het aan het college van Weesp ligt wordt in 2022 het nieuwe kinderdagverblijf (KDV) in Weespersluis gebouwd. Afgelopen week gaf het college het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk moet maken vrij voor inspraak.

 • Vrijwilligersorganisaties, zorg- en welzijnspartners ontmoeten elkaar weer live

  Vanwege corona hebben partners uit de formele zorg, vrijwilligers- en welzijnsorganisaties elkaar een hele periode niet live kunnen ontmoeten. Om succesvol samen te werken aan het optimaliseren van het welzijn van de inwoners van Weesp is het echter belangrijk om elkaar persoonlijk te kennen en te weten wie wat kan betekenen.

 • SeniorWeb: voor al uw digitale problemen. Ook die met de CoronaCheck-app

  ​U heeft een coronabewijs nodig, maar weet niet hoe de CoronaCheck-app werkt. Of hoe u DigiD moet aanvragen. Erik Graber en Jan Dahmen van SeniorWeb schieten te hulp. Ook als u problemen hebt met uw mobiel of iPad.

 • Uitnodiging informatiebijeenkomst stadsgebied Weesp

  Bewoners van Weesp en Driemond zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomst over de komst van stadsgebied Weesp op maandag 1 november om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Weesp.

 • Begroting 2022 Gemeente Weesp

  Het college van B en W heeft de Begroting 2022 aangeboden aan de leden van de gemeenteraad. In 2022 vindt de herindeling met de gemeente Amsterdam plaats, wat betekent dat dit voor de gemeente Weesp een bijzonder jaar zal worden.

 • Groot onderhoud aan stoep Achtergracht

  Vanaf maandag 18 oktober tot en met januari 2022 voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de stoep van de Achtergracht. Het groot onderhoud aan de Achtergracht is nodig, omdat de stoep de afgelopen jaren is verzakt en de kwaliteit is verslechterd.

 • Week van de Toegankelijkheid

  In Weesp willen we dat iedereen zichzelf kan zijn en zich zelfstandig en veilig kan verplaatsen. Daarom moeten de gemeente, ondernemers en bewoners de stad zo toegankelijk mogelijk maken voor mensen met een beperking. Samen maken we van Weesp stapsgewijs een stad waarin iedereen die dat wil mee kan doen en zich welkom voelt, met of zonder beperking.

 • Bewegen voor peuters

  Heeft u ook een peuter die niet stil kan zitten en zin heeft om te bewegen? Doe dan mee met Beweeglab mini! Spelenderwijs leren peuters verschillende sporten kennen om zo de doorstroom naar lokale sportaanbieders makkelijker te maken. Daarnaast wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd. Beweeglab mini is een wetenschappelijk onderbouwd project. Wilt u hier meer over lezen? Klik dan hier.

 • HogeNood app nu ook in Weesp

  Bij een gezellige wandeling door de stad, tijdens het shoppen, bij een spontaan dagje erop uit of tijdens een heerlijke fietstocht, iedereen moet wel een keer naar het toilet. Voor mensen met een motorische beperking, een spijsverteringsziekte of blaasproblemen geldt dat toegankelijke openbare toiletten zeer waardevol zijn, want zonder zulke toiletten is hun bewegingsvrijheid beperktDan is het natuurlijk erg fijn als u weet waar u terecht kunt.

 • Jonathan Sas: ‘Meld je aan bij de HogeNood app‘

  Als je het hebt over ‘hoge nood’, dan begrijpt iedereen waar je over praat. Toch kennen verrassend weinig mensen de HogeNood app. Een app die laat zien waar je als bezoeker naar het toilet kan en waar je als ondernemer kenbaar maakt dat mensen met hoge nood bij jou welkom zijn. Nelis’ IJssalon staat er al jaren in.

 • Dag van de Mantelzorger 10 november 2021

  Er zijn veel mensen die mantelzorger zijn voor hun partner, kind, buur of iemand anders. Dat doen ze vrijwillig en vanuit hun hart. Één keer per jaar willen we de mantelzorgers in het zonnetje zetten en een blijk van waardering geven voor hun inzet.

 • Voetbalveldje Lageweyselaan opgeknapt

  Het voetbalveldje aan de Lageweyselaan is opgeknapt na meldingen over de slechte staat waarin het veld verkeerde. Het hele voetbalveld is opnieuw bestraat met nieuwe tegels. Ook is het hekwerk om het veld hersteld en zijn er nieuwe doelen geplaatst. 

 • 26 plannen voor Weesp Begroot

  Er zijn 26 plannen ingediend voor de tweede editie van Weesp Begroot. Tot dinsdag 5 oktober kunnen inwoners de plannen liken op de website: weespbegroot.weesp.nl. 

 • Informatiebijeenkomst ontwikkelkader Herensingel

  Op donderdag 16 september 2021 vond een online informatiebijenkomst plaats over de herontwikkeling van locatie Herensingel 142 – 144 in Weesp. Tijdens deze avond is gemeente Weesp met bewoners in gesprek gegaan over het concept ontwikkelkader voor deze locatie.

 • Janne Pijnenborg benoemd als griffier

  Janne Pijnenborg is door de gemeenteraad van Weesp tijdens de raadsvergadering van 23 september 2021 benoemd tot griffier van Weesp. Janne Pijnenborg volgt Martin van Engelshoven op die griffier is geworden in Diemen. Als griffier staat zij de gemeenteraad van Weesp bij tot de bestuurlijke fusie met Amsterdam in maart 2022.

 • E-waste Race: lever elektronisch afval in bij de Van der Muelen-Vastwijk school

  ​Heeft u elektronisch afval? Dit kunt u inleveren bij de Van der Muelen-Vastwijk school op singel 4 in Weesp. Zij doen met groep 6 mee aan de E-waste Race voor basisscholen in het Gooi die loopt tot 7 oktober.

 • Rita en Henk van den Akker: ‘Wij blijven gewoon Weespers’

  In 2018 koos een kleine meerderheid van de Weespers voor een fusie met Amsterdam. Over een halfjaar, in maart 2022, is de fusie een feit. Dan wordt Weesp definitief onderdeel van de hoofdstad. Rita en Henk van den Akker zijn nog niet helemaal overtuigd.

 • Programma Week tegen Eenzaamheid

  In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Doet u mee? Van 1 tot 7 oktober organiseert Versa Welzijn een programma om elkaar te ontmoeten in Weesp. Zoek elkaar op en maak eens een praatje met andere aanwezigen. Komt u langs bij één of meerdere van de activiteiten? Dan ontvangt u een leuke attentie van ons!

 • Herstel van voetpaden in Aetsveld Zuidwest

  De zuidwestkant van Aetsveld krijgt een kleine opknapbeurt. We gaan de bestrating van de voetpaden herstellen en daar waar nodig vernieuwen. Het werk start op maandag 4 oktober en duurt ongeveer tot eind december 2021.

 • Weesp trots op Koninklijk Smit & Zoon

  De Weesper firma Smit & Zoon ontving woensdag uit handen van de commissaris van de Koning, de heer Arthur van Dijk, het predicaat Koninklijk. Het bedrijf bestaat dit jaar 200 jaar.

 • Zo is kruidenrijk grasland succesvol geworden

  Bloemen en kruiden in het grasland bieden een aantrekkelijk landschap, verrijken het leefmilieu van koeien, insecten, vogels en andere dieren en verbeteren de bodemvruchtbaarheid. Zo is kruidenrijk grasland beter bestand tegen langdurige periodes van droogte.

 • 100 Weespers en Amsterdammers denken mee over klimaatmaatregelen

  Amsterdam en Weesp willen dat in 2030 55 procent minder CO₂ wordt uitgestoten dan in 1990. Met de huidige maatregelen gaan we dat nog niet halen. De gemeente Amsterdam vraagt 100 Amsterdammers en Weespers om in een mini-burgerberaad extra maatregelen te bedenken waarmee we die doelstelling wél gaan halen. Vooruitlopend op de fusie worden Weespers hier al bij betrokken.

 • Informatiebijeenkomsten over zonnepanelen en isolatie

  Het platform Weesp Duurzaam helpt woningeigenaren bij de gezamenlijke inkoop van isolatie en zonnepanelen om zelf groene stroom op te wekken. In september en oktober informeert Weesp Duurzaam u graag over de mogelijkheden tijdens online bijeenkomsten.

 • Geef uw mening over het groen in de buurt

  Weesp is een mooie en vooral groene gemeente. Dat willen we graag zo houden! Daarom organiseren we samen met Platform Duurzaam Weesp vanaf vrijdag 1 oktober wandelingen langs het groen in zes buurten. We willen van u graag weten wat u vindt van het groen in uw buurt en zijn benieuwd naar uw ideeën. Wandelt u met ons mee?

 • Wilt u een ontmoetingsplek in wijk Zuid?

  Wilt u een ontmoetingsplek in wijk Zuid waar u als inwoner heen kunt? De werkgroep 'Kom Erbij Weesp' van Versa Welzijn wil kijken of er in Zuid behoefte is aan een buurtkamer. Buurtkamers zijn ontmoetingsplekken georganiseerd voor en door de buurt.

 • Peter Hutjens: ‘Ik ben geen hulpverlener, meer een regisseur van zorg’

  Peter Hutjens is lid van het sociaal wijkteam van de gemeente, onderdeel van Weesper MOP. Ooit startte hij als specialist Werk en Inkomen. Langzamerhand werd hij een generalist, iemand die van alles iets weet. “Ik hou me bezig met complexe problemen van Weespers op allerlei leefgebieden.”

 • Geef uw idee of plan door voor Weesp Begroot 2

  Heeft u een plan of idee waar uw buurt beter en mooier van wordt? Doe dan mee met de tweede editie van Weesp Begroot en maak kans op 10.000 euro om het plan te realiseren. Iedereen kan tot 28 september 2021 een plan indienen via: www.weespbegroot.weesp.nl

 • Ondernemerspeiling 2021: geef uw mening

  Hoe beoordeelt u als ondernemer in Weesp het ondernemingsklimaat in uw gemeente? En welke gevolgen heeft de coronacrisis gehad op uw onderneming? Laat het ons weten en neem deel aan de Ondernemerspeiling 2021.

 • Weesper erespeld voor Reinier Mommaal

  Op 14 september 2021 heeft de heer Reinier Mommaal de erespeld van de gemeente Weesp ontvangen. Hij kreeg deze onverwacht uitgereikt door wethouder Astrid Heijstee, bij de ledenvergadering van IWV waar afscheid van hem werd genomen.

 • Gratis budgettraining: uitkomen met uw geld

  Behoefte aan meer inzicht in uw geldzaken? Meld u dan aan voor de gratis budgetcursus ‘Uitkomen met uw geld’ van Versa Welzijn. In 6 bijeenkomsten maakt u uw persoonlijke financiële (jaar)planning. Daarmee kunt u gemakkelijker omgaan met wisselende inkomsten en uitgaven. Zo krijgt u grip op geld en dat geeft rust.

 • Brand: in hoeveel minuten staat u buiten?

  Na een brandmelding bij 112 moet de brandweer binnen 8 minuten bij u zijn. Tot die tijd bent u op uzelf aangewezen. Omdat een brand al binnen 3 minuten fel kan woeden, kan een goed vluchtplan het verschil betekenen tussen leven en dood.

 • Marloes Boer van MEE: ‘Ik ben onafhankelijk en behartig de belangen van de Weesper’

  Wat een Weesper mop is? Een lekker Weesps amandelkoekje. Maar MOP staat ook voor Maatschappelijk Ondersteunings Punt. Een plek waar iedere Weesper met zorgen en vragen over het dagelijks leven terecht kan. En waar mensen zoals Marloes Boer meedenken over een oplossing. Ook een traktatie.

 • Profiteren van zonne-energie op grote bedrijfsdaken

  Hoe meer zonnepanelen er op de daken komen, hoe sneller we de klimaatdoelstelling halen. Ook levert zonne-energie geld op. Gemeente Weesp doet daarom mee met project Zonwinst, een initiatief van regio Gooi en Vechtstreek dat wordt ondersteund door bedrijvenvereniging IVW en Weesp Eco Energie.

 • Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

  Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. Inmiddels hebben bijna 13 miljoen mensen minimaal één vaccinatie gehad. Ruim 11 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen is stabiel.

 • Veel activiteiten rond Open Monumentendag

  Dit weekend, 11 en 12 september, is het Open Monumentendag in Nederland en dus ook in Weesp. Het was spannend of alles zou lukken en mogen in verband met de Covid-19 maatregelen. Toch hebben de Weesper monumenteneigenaren en beheerders in samenwerking met stichting Open Monumentendag Weesp een leuk en gevarieerd programma gemaakt.

 • Uitnodiging commissievergadering Stadsontwikkeling en Beheer (SOB)

  Op dinsdag 14 september 2021 om 20.00 uur vindt de commissievergadering Stadontwikkeling en Beheer (SOB) van de gemeente Weesp plaats. De vergadering is digitaal en wordt live uitgezonden via MS Teams op: www.weesp.nl/raadsinformatie. Deel 2 van deze vergadering vindt plaats op donderdag 16 september 2021 na de commissie Welzijn (te verwachten rond 20.30 uur).

 • Uitnodiging commissievergadering Algemene Zaken en Middelen (AZM)

  Op woensdag 15 september 2021 om 20.00 uur vindt de commissievergadering Algemene Zaken en Middelen (AZM) van de gemeente Weesp plaats. De vergadering is digitaal en wordt live uitgezonden via MS Teams op: www.weesp.nl/raadsinformatie.

 • Uitnodiging commissievergadering Welzijn (WZ)

  Op donderdag 16 september 2021 om 20.00 uur vindt de commissievergadering Welzijn (WZ) van de gemeente Weesp plaats. De vergadering is digitaal en wordt live uitgezonden via MS Teams op: www.weesp.nl/raadsinformatie.

 • Draag nog een steentje bij aan het NK Tegelwippen 2021

  ​Het NK Tegelwippen 2021 duurt nog tot 30 september 2021. Gemeente Weesp doet ook mee en roept inwoners nog een keer op om hun (tuin)tegels voor groen te verruilen. Iedereen kan meedoen!

 • Regionale mogelijkheden om aardwarmte te gebruiken

  Donderdag 9 september 2021 van 19.30 tot 21.30 uur organiseert de werkgroep energietransitie van H100 (www.hilversum100.nl) een thema-avond met als onderwerp ‘Aardwarmte en warmtenetten voor ’t Gooi’.

 • Online informatiebijeenkomst Herensingel 142-144

  Op donderdag 16 september organiseert de gemeente Weesp een online informatiebijeenkomst voor bewoners over de herontwikkeling van locatie Herensingel 142-144. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de gemeente het concept ontwikkelkader en krijgen bewoners de gelegenheid hierop te reageren. De bijeenkomst wordt afgesloten met een toelichting over het vervolg.

 • Ook in september prikken zonder afspraak in Hilversum

  In september kan iedereen van 12 jaar en ouder op dinsdag en donderdag 's avonds tussen 18.00 en 21.30 uur zonder afspraak de eerste coronaprik halen in Hilversum. Wilt u liever overdag geprikt worden? Dat kan in september op maandag, woensdag of zaterdag van 08.30 tot 16.30 uur.

 • Reageer op de transitievisie Warmte Weesp

  Om CO2 te reduceren en klimaatverandering tegen te gaan neemt Nederland uiterlijk in 2050 afscheid van aardgas. De overstap naar aardgasvrij wonen en werken is een grote omslag en vraagt om inzet van ons allemaal.

 • Ideeën voor Weesp gezocht: Weesp Begroot 2 van start!

  Heeft u een plan of idee waar uw buurt beter en mooier van wordt? Doe dan mee met de tweede editie van Weesp Begroot en maak kans op 10.000 euro om het plan te realiseren.

 • De Stadsgids gemeente Weesp 2021-2022

  In december 2021 verschijnt de nieuwe en geactualiseerde informatiegids Weesp. Het zal de laatste keer zijn dat de gids in de zelfstandige gemeente Weesp verschijnt. Weesp fuseert op 24 maart 2022 met de gemeente Amsterdam. De gids krijgt als naam Stadsgids Weesp: Weesp blijft ook na de fusie een stad.

 • Voorkom woninginbraak! Kom naar de BuurtKar

  ​De donkere dagen komen er weer aan. Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Daarom start in het najaar weer het ‘Donkere Dagen Offensief’. Het doel van dit offensief is het tegengaan van stijgingen van inbraken, overvallen en straatroven in de wintermaanden.

 • Officiële opening fysiek inloopmoment Weesper MOP

  Op woensdag 1 september 2021 kunt u voor het eerst fysiek terecht bij het Weesper MOP voor al uw vragen over bijvoorbeeld zorg, geld en relaties. Er vindt een feestelijke opening plaats van 10.30 tot 12.00 uur. Wethouder Carin Ogier zal hierbij aanwezig zijn.

 • Parkeeronderzoek in Weesp: aantallen auto’s en kentekens

  In opdracht van de gemeente Weesp wordt in september in heel Weesp een parkeertelling gedaan. Bij dit parkeeronderzoek wordt genoteerd hoeveel auto’s er per straat geparkeerd staan. Dit onderzoek is ook in maart en juni 2021 uitgevoerd.

 • Cultuurprijs genomineerde Marco de Jong: ‘Er is niets leuker dan samen muziek maken’

  Stem mee en laat de jury weten wie van de 3 genomineerden uw favoriete winnaar is voor de Cultuurprijs Weesp 2021. De afgelopen twee weken vertelden we al meer over dichter Co Woudsma en schilder Jurriaan Molenaar. Deze week is het de beurt aan Marco de Jong.

 • Cultuurprijs genomineerde Jurriaan Molenaar: ‘Het gaat erom dat mensen van cultuur genieten’

  Stem mee en laat de jury weten wie van de 3 genomineerden uw favoriete winnaar is voor de Cultuurprijs Weesp 2021. Vorige week vertelden we al meer over dichter Co Woudsma, deze week is het de beurt aan Jurriaan Molenaar.

 • Groot onderhoud Oudegracht van start

  Op maandag 30 augustus starten de onderhoudswerkzaamheden aan de Oudegracht. De werkzaamheden vinden plaats vanaf Het Grote Plein tot aan Oudegracht 121 en deze duren tot vrijdag 24 september. De gemeente gaat het trottoir langs de woningen en de rijbaan opnieuw bestraten.

 • Uitbreiding fietsparkeren bij NS-station 

  Vanaf maandag 30 augustus wordt de parkeerruimte voor fietsen, bromfietsen en (snor)scooters uitgebreid aan de noordkant van NS-station Weesp. Er wordt dan een aparte parkeerstrook voor bromfietsen en (snor)scooters aangelegd en er komen meer fietsenrekken bij.

 • Afspraak maken voor rijbewijskeuring CBR

  Soms is voor het verlengen van een rijbewijs een medische keuring nodig. Op maandag 6 september, maandag 4 oktober en maandag 1 november kunnen inwoners van Weesp zich laten keuren in het Gezondheidscentrum.

 • Hulp bij schoolkosten

  Dansles, op voetbal gaan, huiswerk maken op een laptop. Voor sommige kinderen is dat niet mogelijk, omdat er thuis geen geld voor is. Gelukkig zijn er regelingen zodat alle kinderen mee kunnen doen.

 • Viore ook open voor Weesp

  Viore is het centrum voor iedereen die leeft met kanker. Het is er voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Voor informatie, activiteiten, inloop en ondersteuning. Het centrum is gevestigd in Hilversum en staat op werkdagen open voor de hele regio. Er is geen verwijzing nodig.

 • Cultuurprijs genomineerde Co Woudsma: ‘Het gaat om wat ik zie’

  De komende 3 weken stellen we je voor aan de 3 genomineerden van de Cultuurprijs Weesp 2021. Deze week trappen we af met dichter Co Woudsma.

 • Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd

  Deze week is de 22 miljoenste prik gezet. De vaccinatiegraad in Nederland is inmiddels hoog en neemt nog elke dag toe. Toch is een verdere stijging nodig. Er is nog steeds een groep van naar schatting 1,8 miljoen mensen die nog geen immuniteit heeft opgebouwd: niet door vaccinatie en niet door infectie. De 4e besmettingsgolf is gelukkig snel gekeerd. En het aantal ziekenhuis- en IC-opnames loopt naar verwachting niet verder op. Dit laat het belang van vaccineren zien. Echter, het gunstige beeld nu is nog geen garantie voor weinig besmettingen in de herfst en winter.

 • Haal uw coronaprik zonder afspraak in Hilversum of Amsterdam

  Bent u nog niet geprikt tegen corona? Dan kunt u de hele maand augustus zonder afspraak een prik halen in Hilversum of Amsterdam. 

 • Wilde bloemen door winnende idee Weesp Begroot

  In 2020 werden er maar liefst 46 plannen ingediend voor Weesp Begroot. Het winnende idee kwam van Laura de Leão da Terra Pinheiro. Zij kwam met het voorstel om grasveldjes in het centrum, zoals langs de grachten, in te zaaien met wilde bloemen voor kleur en biodiversiteit.

 • Vervanging twee fiets- en voetgangersbruggen

  De komende tijd worden er twee fiets- en voetgangersbruggen in Weesp vervangen. Het gaat om de brug tussen het Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan, en de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg. 

 • Pride in Weesp

  Wethouder Astrid Heijstee: “Happy Pride! De regenboogvlaggen wapperen met veel trots en glorie in Weesp! Iedereen hoort zich vrij te voelen om te zijn wie ze zijn, en om te houden van wie ze houden.”

 • Weesper veld des doods

  Naast het bouwterrein van nieuwbouwproject Weespersluis ligt een driehoekig veldje met een inktzwart verleden. Het is het oude galgenveld van Weesp. Eeuwenlang hingen hier de lijken van geëxecuteerde misdadigers in de open lucht te vergaan.

 • Erop uit met de Stadspas

  Samen erop uit, het kan weer. Ook voor mensen met weinig geld is er genoeg te doen. Gratis een dagje naar Artis of een bezoek aan Museum Weesp. Voor 1 euro zwemmen of een paar dagen kamperen op 1 van de 9 stadscampings in Amsterdam. Dit, en nog veel meer kan met de Stadspas.

 • Groot onderhoud Utrechtseweg

  De Utrechtseweg in Weesp heeft groot onderhoud nodig. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om de kwaliteit van de rijbaan te herstellen, zodat de weg weer lange tijd mee kan. Daarnaast worden aanvullende verkeersmaatregelen uitgevoerd die in de buurt nodig zijn.

 • Noodsteunsubsidies cultuursector Weesp vanwege corona

  Culturele instellingen van Weesp ontvangen een eenmalige subsidie. Dat heeft het college van B en W van de gemeente Weesp besloten. De subsidie is ter gedeeltelijke compensatie van de verliezen die zijn geleden in 2020 als gevolg van de coronacrisis.

 • Geen aanvraag mogelijk paspoort of identiteitskaart 29 en 30 juli

  Op donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli 2021 is het niet mogelijk om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen. De overheid introduceert een nieuw model ID-kaart, hierdoor kunnen er op deze dagen geen aanvragen worden verwerkt.

 • Profiteren van zonne-energie op grote bedrijfsdaken

  Hoe meer zonnepanelen er op de daken komen, hoe sneller we de klimaatdoelstelling halen. Ook levert zonne-energie geld op. Gemeente Weesp doet daarom mee met project Zonwinst, een initiatief van regio Gooi en Vechtstreek dat wordt ondersteund door bedrijvenvereniging IVW.

 • Thuiswerken is weer de norm en frisse lucht als aanvullende basisregel

  Werk weer thuis, tenzij het niet anders kan, en zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes. Dat zeiden minister-president Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De Jonge op 19 juli na afloop van de wekelijkse bijeenkomst van het kabinet, waarbij wordt gesproken over de situatie rond de COVID-19-pandemie.

 • Martin Hoek: ‘Als insecten verdwijnen, stopt het leven’

  Als jongen lag Martin Hoek al op zijn buik in het gras en langs de sloot beestjes te zoeken en keek hij kritisch naar het werk van de boer. Sinds zijn pensioen wijdt hij zich met hart en ziel aan milieu en natuur. Hij zette met vrienden Weesp Duurzaam op. “Waarom? Ik zie dat dingen misgaan.”

 • Wie verdient de Cultuurprijs Weesp 2021?

  Op 25 november reikt de gemeente Weesp de Cultuurprijs Weesp 2021 uit. Een prijs van € 1.500,- om een organisatie, stichting of individu die bijdraagt aan het culturele leven van Weesp in het zonnetje te zetten. Na de juryselectie mogen alle Weespers hun stem uitbrengen. De jury neemt het publieksoordeel mee in haar uiteindelijke keuze voor de winnaar van de prijs. Stem nu!

 • Samen en betrokken uit corona in Weesp

  Tijdens de coronaperiode is er waarschijnlijk veel voor u veranderd. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Hoe is het voor u geweest? Wat heeft u gedaan? Of juist moeten laten? Wat heeft u geleerd van de afgelopen periode? Wat ging er goed? En wat moet beter?

 • Fotowedstrijd inzendingen tot 1 oktober 2021

  Let op! De deadline voor de jaarlijkse fotowedstrijd van de gemeente Weesp is verlengd. We hebben al wat foto’s ontvangen, maar we geven alle Weespers ook tijdens de zomermaanden graag nog de gelegenheid om hun mooiste of meest favoriete foto in te sturen. Wat maakt Weesp, Weesp volgens u? Laat het ons zien!

 • Eerste oogst Vers aan de Vecht voor de voedselbank

  Afgelopen week hebben vrijwilligers van Vers aan de Vecht voor het eerst groenten uit hun pluktuin gedoneerd aan de voedselbank. Namens de voedselbank heeft Hanny Koole de eerste oogst in ontvangst genomen.

 • Astrid Heijstee voorgedragen als nieuwe burgemeester Kaag en Braassem

  In de raadsvergadering van dinsdagavond 13 juli heeft de gemeenteraad van de gemeente Kaag en Braassem besloten om Weesper wethouder Astrid Heijstee voor te dragen als nieuwe burgemeester.

 • MidzomerWeesp gaat van start

  Weesp organiseert in de zomervakantie van 10 juli tot en met 22 augustus een uitgebreid en divers programma voor jongeren van 12 tot 24 jaar. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. Een zomer vol sport, muziek, creativiteit en meer. Denk bijvoorbeeld aan breakdancelessen, voetbaltoernooitjes, schilderworkshops en clinics Suppen op de Vecht! 

 • Kansenkaart Aetsveld

  Op woensdag 30 juni was er een online informatiebijenkomst over de Kansenkaart Aetsveld. Tijdens deze avond is gemeente Weesp met bewoners in gesprek gegaan over mogelijke kansen voor de wijk Aetsveld. Over het verbeteren van het woonplezier en de leefbaarheid in de buurt.

 • Dafne Struijk per 1 september gemeentesecretaris van Weesp

  Mevrouw Dafne Struijk is door het college van B&W per 1 september benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van Weesp. Dafne Struijk volgt Marije Roos op, die onlangs heeft laten weten met ingang van deze datum de gemeente Weesp en Amsterdam te verlaten.

 • Vervanging van drie fiets- en voetgangersbruggen

  Drie fiets- en voetgangersbruggen in Weesp worden de komende tijd vervangen. Het gaat om de brug tussen de Moerwei en het Schoolpad, de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan en de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg.

 • Meer ruimte voor fietsparkeren in Weesp

  Veel inwoners gebruiken de fiets om bijvoorbeeld naar het centrum te fietsen of naar het station. Dat betekent dat het erg druk kan zijn met fietsen en niet iedereen zijn of haar fiets kan parkeren. Dat komt ook doordat er ongebruikte fietsen, zogenaamde 'weesfietsen' en 'fietswrakken' tussen staan.

 • Weesp geeft bewoners inspraak in meten luchtkwaliteit

  Schone lucht is van levensbelang. De luchtkwaliteit is van belang voor het welzijn van elke Weesper. Daarom gaat Weesp het aantal meetpunten tijdelijk uitbreiden en u als inwoner kunt meebepalen waar.

 • Nieuwe coronamaatregelen zomer 2021

  Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. Dat zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden van 10 juli 6.00 uur ’s ochtends tot en met 13 augustus uit voorzorg extra maatregelen.

 • Ondernemende dames gezocht voor MDT Weesp: Girls take over!

  Ben jij een ondernemende dame tussen de 14 - 27 jaar oud? Wil je jezelf ontwikkelen, ontdekken wat je leuk vindt, iets goeds doen voor een ander en/of nieuwe mensen leren kennen? Meld je dan nu aan bij MDT Weesp: Girls Take Over!

 • Mobiliteitsplan schetst toekomst tot 2046

  Verkeer in Weesp houdt de gemoederen al jarenlang bezig. Het vinden van een balans tussen voldoende mobiliteit en een aantrekkelijke openbare ruimte, dat is waar het Mobiliteitsplan Weesp 2021-2046 voor staat. In het plan wordt een (toekomst)beeld geschetst van de gewenste infrastructuur. Met aandacht voor verkeersveiligheid, langzaam verkeer, leefbaarheid en duurzaamheid.

 • Soepele overgang naar volwassenheid

  Een verjaardagskaart met een foto van jezelf uit handen van wethouder jeugdbeleid, Astrid Heijstee krijgen; Ridouan lijkt er redelijk gelaten onder. Ook wanneer ze hem feliciteert: “een lokale beroemdheid: je ligt morgen bij alle 18-jarigen op de deurmat”. Begin mei is hij achttien geworden en daar kwam nogal wat bij kijken. “Echt veel. Gelukkig heeft mijn tante geholpen”.

 • Gezocht: jongeren met goede ideeën voor Weesp

  Ben jij een jongere uit Weesp en heb jij een geweldig plan voor de stad of jouw buurt? Vertel het ons! We denken als gemeente graag mee in de uitvoering van je idee, we kunnen tips en tricks geven en eventueel kunnen we je ook financieel ondersteunen om jouw plan echt te realiseren! Meer weten? Of heb je al een goed idee? Neem contact op met ons loket: bewonersinitiatieven@weesp.nl.

 • Brede School Weespersluis gaat tweede fase in

  De eerste fase van de energieneutrale Brede School Weespersluis is afgerond. Op 8 februari 2021 is het gebouw opgeleverd en direct na de voorjaarsvakantie in gebruik genomen door de gebruikers van het gebouw.

 • Bijeenkomst over nieuwe openbare ruimte Nijverheidslaan

  De openbare ruimte van het bedrijventerrein Nijverheidslaan wordt vernieuwd. In 2018 is het eerste deel vernieuwd en nu is het tweede en laatste deel aan de beurt. U kunt zich aanmelden voor een digitale informatiebijeenkomst op 14 juli 2021.

 • Resultaten Gezondheidsmonitor 2020

  Volwassen inwoners uit de regio Gooi en Vechtstreek voelen zich gezonder en hebben minder beperkingen door gezondheidsproblemen dan elders in Nederland. Dit blijkt uit de resultaten van de Gezondheidsmonitor, een onderzoek dat GGD Gooi en Vechtstreek eens in de vier jaar houdt onder volwassenen (18 tot 65 jaar) en ouderen (vanaf 65 jaar). Het onderzoek is in het najaar van 2020 afgenomen, toen we volop te maken hadden met de gevolgen en maatregelen van de coronapandemie. In totaal hebben ongeveer 10.000 inwoners uit de regio meegedaan. Alle regionale resultaten van het onderzoek zijn te vinden op ggdgv.nl.

 • Gemeentesecretaris Marije Roos verlaat Weesp en Amsterdam

  De gemeentesecretaris van Weesp, Marije Roos, verlaat na het zomerreces de gemeenten Weesp en Amsterdam. Per 1 september aanstaande is zij de nieuwe gemeentesecretaris / Algemeen Directeur van de gemeente Leiderdorp.

 • Inspraak snelle busverbinding IJburg-station Weesp

  Tot 5 augustus 2021 kunnen bewoners van Weesp reageren op de Nota HOV-verbinding Oostflank: van IJburg naar station Weesp. In deze periode organiseert de gemeente Amsterdam ook een aantal online informatiebijeenkomsten.

 • Bedenk de allerbeste Weesper Groen-slogan

  De sloganwedstrijd is onderdeel van de actie ‘Steentje eruit, plantje erin’, in het kader van het NK Tegelwippen. Daarin worden bewoners uitgedaagd hun tuin meer te vergroenen en daarmee Weesp meer klimaatadaptief en biodivers te maken.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Wim Versteegen

  Vanmiddag kreeg de heer Wim Versteegen uit handen van waarnemend burgemeester Van Bochove een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De heer Versteegen kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange brede inzet op cultureel gebied. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond vanmiddag om 16.30 uur plaats bij het verenigingsgebouw van muziekvereniging De Adelaar, waar op dat moment de opening plaatsvond van de 24e editie van ‘Weespers aan de Wand’.

 • MidzomerWeesp 2021: activiteitenprogramma voor jeugd en jongeren in Weesp

  Weesp organiseert in de zomervakantie van 10 juli tot en met 22 augustus een uitgebreid en divers programma voor jongeren van 12 tot 24 jaar: MidzomerWeesp. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. Het wordt een zomer vol sport, muziek, creativiteit en meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Breakdancelessen, voetbaltoernooitjes, schilderworkshops en clinics Suppen op de Vecht!

 • Asbest centraal inleveren en textielcontainers in een nieuw jasje

  Veranderingen per 1 juli: inleveren asbest alleen nog in Hilversum en textielcontainers in nieuw jasje.

 • Locaties voor ondergrondse containers centrum

  Weespers die in het centrum wonen, kunnen reageren op het plan voor ondergrondse containers. In het centrum van Weesp komen ondergrondse afvalcontainers, net zoals dat in de hele Regio Gooi en Vechtstreek gebeurt. Hiermee verdwijnen de huisvuilzakken uit het straatbeeld. De gemeente heeft met de GAD een plan gemaakt voor de locaties van de containers.

 • Vergadering Ad Hoc Commissie De Weesperschool

  U bent van harte uitgenodigd voor de vergadering van de Ad Hoc Commissie De Weesperschool op dinsdag 29 juni om 20.00 uur.

 • Bijna alles kan op anderhalve meter

  Met een openingsplan opent het kabinet stap voor stap de samenleving. Bij elke stap verdwijnen er coronamaatregelen. Hoe snel het gaat hangt af van het aantal corona-patiënten in de ziekenhuizen. Het is daarom juist nu belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

 • Toelatingsbeleid Basisonderwijs Weesp vernieuwd

  Vanaf 24 maart 2022 hoort Weesp officieel bij Amsterdam. De schoolbesturen van de zeven basisscholen in Weesp hebben daarom besloten om mee te gaan doen met het stedelijk toelatingsbeleid van Amsterdam. Voor de inwoners van Weesp betekent dit een belangrijke verbetering. Voor ouders wordt de kans op een plek bij een school in de buurt een stuk groter. Ouders kunnen ook goede en uitgebreide informatie over alle mogelijkheden verwachten.

 • WoningNet waarschuwt voor internetoplichters

  WoningNet, de organisatie die ook in Weesp actief is om mensen aan een passend huis te helpen, waarschuwt voor internetoplichters. Criminelen sturen nepberichten die afkomstig lijken van WoningNet. Zo proberen zij de ontvanger van het bericht te bestelen. Deze vorm van oplichting wordt Phishing (mail) en Smishing (sms) genoemd.

 • Maatjesproject en Muiderslot slaan de handen ineen tegen eenzaamheid

  Cultuur heeft een belangrijke taak in het verbinden van mensen en mensen verbinden is precies wat het Maatjesproject doet. Daarin vonden Rijksmuseum Muiderslot en het Maatjesproject elkaar dan ook. Jongeren van ons project Teens on a Mission en van onze netwerkpartners uit het sociale domein konden zaterdag 12 juni met hun maatje kosteloos naar het Muiderslot om mee te doen aan Reconnected@Muiderslot.

 • Wandel mee in Weesp

  Wandelen is goed voor de gezondheid. Je voelt je fitter, energieker en wandelend in een groep doe je sociale contacten op. In het kader hiervan organiseren Team Sportservice 't Gooi, Versa Welzijn, oefentherapeute Henny Ottenhoff, oud-fysiotherapeute Ruth van Kessel en fysiotherapeut Bart Haas in de gemeente Weesp een Wandelchallenge.

 • Groene Punt weer open

  Vanaf donderdag 17 juni is de Groene Punt weer geopend voor publiek. Sinds april vorig jaar was dit stukje Weesp gesloten vanwege de corona-uitbraak en de maatregelen die het virus met zich meebracht.

 • Bijeenkomst Kansenkaart Aetsveld

  Op woensdag 30 juni organiseert de gemeente Weesp een online informatiebijeenkomst voor bewoners over de kansenkaart van Aetsveld. Doet u ook mee? We horen graag u mening over de kaart.

 • Aanhoudende droogte: rook- en stookverbod!

  Door aanhoudende droogte is het gevaar dat een natuurbrand ontstaat momenteel groot. Voor de regio Gooi- en Vechtstreek geldt fase 2.
  Op advies van de brandweer Gooi en Vechtstreek wordt in de gemeente Weesp met ingang van vandaag een rook- en stookverbod afgekondigd.

 • Parkeeronderzoek in Weesp: aantallen auto’s en kentekens

  In opdracht van de gemeente Weesp is tussen 1 en 13 juni in heel Weesp een parkeertelling gedaan. Bij dit parkeeronderzoek is genoteerd hoeveel auto’s er per straat geparkeerd staan. Dit onderzoek wordt nog een keer herhaald in september 2021.

 • Weespers nieuwsgierig naar warmtetransitie

  De digitale informatiebijeenkomst over de warmtetransitie op 3 juni is druk bezocht. Op het hoogtepunt van de avond waren er 105 mensen ingelogd. Ook hebben 193 Weespers de bijbehorende enquête ingevuld. De digitale bijeenkomst bestond uit een plenair deel en uit verschillende deelsessies. Tijdens deze deelsessies konden Weespers hun vragen en zorgen over de toekomst van warmte in Weesp kwijt.

 • Weesp doet mee aan NK Stoepranden

  Weesp doet mee met het NK Stoepranden 2021. Woensdag 9 juni - op de Nationale Buitenspeeldag - opende wethouder Carin Ogier met een mooie worp de maand waarin alle basisscholen in Weesp gaan spelen voor een Weesper finaleticket. In die Weesper finale zijn weer tickets te verdienen voor het NK Stoepranden. De kick off vond gisteren plaats bij Weesper handbalvereniging We HaVe waar de eigen jeugd onderling de strijd aan ging voor de eerste finaletickets.

 • Wethouder Carin Ogier kijkt terug op eerste 2,5 maand

  Aan het woord is Carin Ogier, sinds 2,5 maand wethouder in Weesp. Ogier is geen vreemde voor de stad. Behalve dat ze hier al 10 jaar woont met haar gezin heeft ze al 5 jaar bestuurlijke ervaring. Als commissielid en daarna als raadslid voor GroenLinks hield ze zich vooral bezig met stadsontwikkeling en beheer en later ook met welzijn. Ogier is van beroep sociaal geograaf, studeerde af in Groningen en werkt bij de gemeente Almere aan het programma Almere 2.0, dat zich bezighoudt met de verdere doorgroei van de stad. Haar baan staat nu even ‘on hold’, het wethouderschap van Weesp eist fulltime aandacht.

 • Bijeenkomst collectieve inkoop zonnepanelen

  Plannen voor zonnepanelen? Dan is dit een goed moment om uw plannen in daden om te zetten. Als u nu meedoet, kunt u deze zomer al genieten van het rendement. Een lagere energierekening én u draagt bij aan een beter milieu. Wilt u meer weten, neem dan donderdag 24 juni deel aan de informatiebijeenkomst van Weesp Duurzaam.

 • Politiek Plein over participatie

  Op woensdag 16 juni om 20.00 uur organiseert de gemeenteraad een Politiek Plein over Weesp/Driemond – Participatie na de fusie met Amsterdam.

 • Weesp en Amsterdam officieel samen

  Weesp hoort met ingang van 24 maart 2022 officieel bij Amsterdam, en andersom. Weesp wordt een ‘stadsgebied’ van Amsterdam en krijgt een gekozen bestuurscommissie. De Eerste Kamer keurde het wetsvoorstel hierover goed op 8 juni.

 • Steentje eruit, plantje erin!

  Een actie voor een groener Weesp, in samenwerking met de Weesper tuincentra.

 • Herindeling Weesp en Amsterdam definitief

  De Eerste Kamer heeft op 8 juni 2021 het wetsvoorstel voor de herindeling van Weesp en Amsterdam aanvaard. Dit betekent dat Weesp vanaf 24 maart 2022 onderdeel wordt van de gemeente Amsterdam: twee steden, één gemeente. Weesp wordt een stadsgebied binnen Amsterdam en krijgt een gekozen bestuurscommissie.

 • Het EK voetbal komt naar Weesp

  Om goed warm te draaien voor het naderende EK toert er een bus door Amsterdam en Weesp waarbij allerlei voetbalactiviteiten georganiseerd worden voor kinderen. De tour maakt aanstaande maandag 7 juni een stop bij FC Weesp op sportpark Papelaan.

 • Gemeente Weesp sluit financieel jaar 2020 positief af

  De gemeente Weesp sluit het jaar 2020 financieel af met een voordeel van 5,4 miljoen euro. Dit voordeel bestaat voornamelijk uit incidentele meevallers zoals bouwleges. Daarnaast heeft de coronapandemie ervoor gezorgd dat minder gebruik kon worden gemaakt van regelingen in het sociale domein en ook waren er minder activiteiten in het fysieke domein dan voorzien in de begroting. Er dient echter rekening mee te worden gehouden dat de kosten voor de Jeugdzorg en Wmo in de afgelopen jaren hoger zijn geweest dan het budget dat de gemeente daarvoor van het Rijk heeft ontvangen.

 • Straattekening Slijkstraat helpt afstand houden

  In het midden van de Slijkstraat, op het deel tussen de Oudegracht en de Nieuwstraat, is straatkunst aangebracht. Het getekende water met waterlelies moet ertoe bijdragen dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden.

 • De Weesper alliantie: thermometer in de stad

  De coronacrisis heeft enorme impact op het ondernemen, leren, werken, verenigingsleven, vrijetijdsbesteding en sociale contacten in Weesp. Het college van Weesp wil samen met de stad werken aan het herstel van de stad en verbinding en samenwerking bevorderen.

 • Gemeente helpt bedrijven boete te voorkomen

  De gemeente Weesp helpt grote bedrijven in de gemeente met het voorkomen van een boete voor de overtreding van milieuregels. Bedrijven die meer dan 25.000 kWh elektriciteit of 50.000 kubieke meter gas gebruiken, worden begeleid in het verduurzamen van hun energie. Verduurzamen zij niet, dan lopen deze bedrijven de kans een boete te krijgen voor het overtreden van de aangescherpte milieuregels.

 • Oproep: doe mee aan onderzoek naar opvoeding en alcohol

  GGD Gooi en Vechtstreek is gestart met het ‘ouderonderzoek opvoeding en alcohol’. Tot 7 juni worden ouders van 12- tot 18-jarigen in Gooi en Vechtstreek gevraagd een korte vragenlijst in te vullen over opvoeding en alcohol.

 • Eerste Kamer vergadert morgen over herindeling Weesp Amsterdam

  De Eerste Kamer vergadert morgen, dinsdag 1 juni, over de voorgenomen fusie tussen Weesp en Amsterdam. De vergadering begint volgens planning om 13.45 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. Aanvankelijk stond de behandeling van de fusie voor 15 juni gepland. Geïnteresseerden kunnen het debat volgen via www.eerstekamer.nl.

 • Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open

  Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer  bezoekers. 

 • Steunpakket banen en economie voortgezet in derde kwartaal

  De vooruitzichten voor het economisch herstel na corona zijn positief en het virus lijkt op zijn retour. Toch zijn er nog veel onzekerheden voor werkenden en bedrijven. Sommige ondernemers hebben fors moeten interen op hun reserves. Het kabinet is daarom van plan om het steunpakket voor banen en economie door te trekken in het derde kwartaal van 2021. Ook treft het kabinet extra maatregelen om bedrijven te helpen met hun gegroeide schuldenlast.

 • Webinar collectieve inkoopactie woningisolatie

  Isoleren in de zomer betekent er warm bij zitten in de winter. Vanuit die gedachte organiseert Weesp Duurzaam op dinsdag 8 juni een online informatiebijeenkomst over de collectieve inkoopacties. Wie meedoet aan een inkoopactie is goedkoper uit dan iemand die zelfstandig isolatiemateriaal inkoopt.

 • Depot klein chemisch afval tijdelijk dicht

  Van woensdag 26 mei tot en met donderdag 10 juni is het KCA-depot op het scheidingsstation in Weesp gesloten. Het is in die periode niet mogelijk om klein chemisch afval (KCA) in te leveren in Weesp. Het scheidingsstation blijft wel geopend voor het inleveren van ander afval en grondstoffen.

 • Coronavaccinatie: wanneer bent u aan de beurt en hoe kunt u een afspraak maken?

  De GGD Gooi en Vechtstreek vaccineert op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op basis van de beschikbare vaccins wordt het tempo de komende weken flink opgeschroefd. Met behulp van een handige tool op de website van de Rijksoverheid ziet u wanneer u een uitnodiging voor een vaccinatie kunt verwachten. Zodra u aan de beurt bent, kunt u een afspraak maken voor uw coronavaccinatie. Dit kan online en telefonisch.

 • De eerste ruilwinkel in Weesp geopend

  Op maandag 17 mei is de eerste ruilwinkel in Weesp geopend! Een mooi buurtbewoners initiatief dat wordt ondersteunt door Versa Welzijn.

 • Informatieavond Weesp aardgasvrij

  Weesp gaat - net als de rest van Nederland - in de komende decennia van het aardgas af. Aardgas is een fossiele brandstof en draagt bij aan de opwarming van de aarde. Ook komt er een einde aan de gaswinning in Groningen. Om te informeren hoe Weespers ook in de toekomst er ‘warmpjes bij kunnen zitten’ organiseert de gemeente Weesp donderdagavond 3 juni een bijeenkomst over een aardgasvrij Weesp.

 • Nieuwe inkoopactie zonnepanelen

  Weesp Duurzaam is met een nieuwe collectieve inkoopactie gestart voor verduurzamingsmaatregelen.

 • Inning bruggelden Weesp voor 2021 gestopt

  Betalen voor het openen van de bruggen met het klompje hoeft niet meer dit jaar. B&W heeft de inning van het bruggeld voor 2021 stopgezet. Er was sprake van een misverstand. De brugwachters kregen de instructie geen geld meer te innen, terwijl het bruggeld nog niet was afgeschaft.

 • Molen de Vriendschap in het Genootschap van fluisterende molens opgenomen

  Molen de Vriendschap is toegetreden tot het ‘geheime’ Genootschap van fluisterende molens. Daarom was de molen afgelopen dagen rood verlicht. Door wethouder Carin Ogier is een speciale oorkonde uitgereikt aan molenaars Suzanne Brakenhoff en Wouter Pfeiffer. Hiermee behoort de Weesper molen heel het jaar 2021 bij het Genootschap van fluisterende molens

 • Tweede stap openingsplan wordt definitief gezet

  Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona is verder gedaald. Dat betekent dat de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei wordt gezet. Het kabinet besloot vandaag niet op de pauzeknop te drukken. 

 • Uitbreiding fietsparkeergelegenheid noordkant NS station Weesp

  Aan de noordkant van het NS station in Weesp is de parkeergelegenheid voor snorscooters en fietsen beperkt. Met het oog op de verwachte stijging van treinreizigers, die van deze parkeergelegenheid gebruikmaken, is een uitbreiding van de aanwezige parkeerruimte voor langzaam verkeer zeer gewenst. De gemeente gaat het terrein daarom geschikt maken voor plaatsing van (meer) fietsenrekken. De werkzaamheden starten op dinsdag 25 mei en duren ca. 4 weken.

 • Herverdeling portefeuilles college

  De portefeuilles van het college van B&W zijn herverdeeld door het vertrek van wethouder De Lange die burgemeester wordt van de gemeente Landsmeer. Er komt voor hem geen vervanger in het college. Daarom is besloten zijn portefeuilles te verdelen onder de andere leden van het college. In onderstaande tabel ziet u de nieuwe portefeuilleverdeling binnen het college vanaf 18 mei.

 • Afvalinzameling rond Hemelvaartsdag en Pinksteren

  Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 24 mei (tweede pinksterdag) zamelt de GAD geen afval en grondstoffen in. Ook zijn de scheidingsstations die dagen gesloten.

 • Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

  Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

 • Reizen naar veilige landen vanaf 15 mei weer mogelijk, maar is en blijft een risico

  Het kabinet heeft besloten dat vanaf 15 mei reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zijn. Vakantiereizen naar deze landen worden vanaf die datum niet meer afgeraden. Veilige landen krijgen in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken kleurcode groen of geel. Landen die een COVID-hoogrisicogebied zijn, behouden een negatief reisadvies en dus kleurcode oranje. Alle niet-noodzakelijke reizen naar deze landen blijven afgeraden.

 • Gemeente coulant met parkeerbonnen in april: maximaal 1 per kenteken

  Het college van B en W van Weesp heeft besloten om coulant om te gaan met de 1e serie parkeerbonnen  (naheffingsaanslagen parkeerbelasting)  die in april 2021 zijn uitgedeeld. Iedereen die één of meer parkeerbonnen heeft ontvangen, hoeft per kenteken maar één parkeerbon te betalen. De overige naheffingsaanslagen worden vernietigd.

 • Plaatsen van ondergrondse afvalcontainers in het centrum

  In het centrum van Weesp komen ondergrondse afvalcontainers, net zoals dat in de hele Regio Gooi en Vechtstreek gebeurt. De keuze voor ondergrondse containers is al eerder in regioverband gemaakt en hiermee verdwijnen de huisvuilzakken uit het straatbeeld. De gemeente en de GAD gaan nu eerst onderzoeken welke locaties het meest geschikt zijn om ondergrondse afvalcontainers te plaatsen.

 • Filmopnamen in Weesp

  Weesp is populair bij film- en reclamemakers. Zeer regelmatig wordt onze stad uitgekozen als decor voor makers van televisieseries en commercials. Dat snappen we best, en daar zijn we zelfs een beetje trots op. Maar de opnamen gaan soms ook samen met overlast voor bewoners en daar zijn wij natuurlijk niet blij mee!

 • Versa biedt schuldhulpverlening in Weesp

  Wat als de rekeningen zich opstapelen, als enveloppen ongeopend blijven? Als de huur niet betaald is? Dan kunt u terecht bij Versa Welzijn. Zij bieden sinds 1 april gratis hulp bij geldproblemen. Schuldhulpverlener Olaf Sierhuis zit er klaar voor.

 • Doe mee aan de Cultuurprijs Weesp!

  Op donderdag 25 november 2021 reikt de gemeente de Cultuurprijs Weesp uit. De prijs is een bedrag van € 1.500,-. Voor deze prijs komen personen, verenigingen en organisaties in aanmerking die gedurende meerdere jaren een bijdrage hebben geleverd aan het culturele of artistieke leven in Weesp.

 • Werkzaamheden Geinbrug en afsluiting Gein-Noord en Gein-Zuid van 3 t/m 14 mei

  VolkerInfra PNH Gooi en Vechtstreek gaat in opdracht van de provincie Noord-Holland, werkzaamheden uitvoeren op de Geinbrug. Uit de praktijk blijkt dat het in 2017 aangebrachte ’LARGAS’-voorrangsplein voor een goede doorstroming van het verkeer zorgt, maar dat met een aantal aanpassingen de verkeersveiligheid, van met name fietsers, voetgangers en ruiters, nog kan verbeteren.

 • Herdenken 2021

  Vanwege de bijzondere omstandigheden door het coronavirus wordt de Dodenherdenking net als vorig jaar anders ingevuld. Het alternatieve programma is te zien op de site van de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp

  De toespraak van burgemeester B.J. van Bochove ziet u op 4 mei vanaf 18.45 uur hier.

 • Weesp toegankelijk voor iedereen

  Zomaar een lentedag in april. Je wandelt door de stad. De zon schijnt, de vogels fluiten. Niets aan de hand. Voor slechtzienden heeft Weesp geleidepaden met geribbelde stoepstenen, dus ook als je niet ziet kun je ongehinderd je weg vinden. Zou je denken.

 • Weesper MOP voor al uw hulpvragen

  Als inwoner heeft u misschien wel eens hulp nodig. De medewerkers van de Weesper MOP helpen u dan graag op weg. Vanaf nu kunt u daar terecht voor al uw hulpvragen. Bij de Weesper MOP werken deskundige medewerkers van welzijns- en zorgorganisaties samen.

 • Lintjesregen in Weesp: Vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

  Vanmorgen heeft waarnemend burgemeester Van Bochove in de Burgerzaal van het stadhuis van Weesp vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

 • Koningsdag vieren we in kleine kring

  Koningsdag vieren we ook dit jaar anders dan anders. Toch mag u dat oranje T-shirt of die gekke muts best tevoorschijn halen. Ook de vlag kan uit, het is en blijft een feestdag. Koningsdag viert u gezellig in uw eigen omgeving, met uw eigen huishouden en met maximaal 1 bezoeker. Gelukkig is er op internet het nodige te beleven.

 • Nieuwe Wethouder Weesp op bezoek bij Taalmaatjesproject

  Vrijdagmiddag 16 april is de nieuwe Wethouder Werk & Inkomen, Carin Ogier, op bezoek geweest bij een van de nieuwste projecten van Versa Welzijn, het taalmaatjesproject. Zij was heel nieuwsgierig naar het project en vindt het heel belangrijk dat in Weesp mensen ondersteund worden bij het leren van de Nederlandse taal. Dat kan niet alleen via taallessen, maar ook door contact met een Nederlandssprekend taalmaatje te hebben waarmee je Nederlands kunt oefenen. De wethouder werd ontvangen door Annabel Sol, coördinator en Marie-José Booij, taaladviseur.

 • Weesp werkt aan een bodemkwaliteitskaart!

  Veel gemeenten in Nederland hebben al een bodemkwaliteitskaart. Voor Weesp geldt dat niet, maar daar komt binnenkort verandering in! De fusie met gemeente Amsterdam vormt een handig moment om voor Weesp een bodemkwaliteitskaart op te stellen. Zo kunnen we er gelijk voor zorgen dat de kaarten goed op elkaar aansluiten. In Amsterdam wordt de bodemkwaliteitskaart veel gebruikt voor kleine werken in de bodem zoals het plaatsen van fietsnietjes of lantaarnpalen. De verwachting is dat dit in Weesp ook het geval zal zijn. Zo kunnen we veel onderzoekskosten besparen en toch veilig in de grond werken.  

 • De energiecoach geeft bewoners advies op maat

  Weesp Duurzaam zoekt nieuwe energiecoaches. Energiecoaches zijn vrijwilligers die op huisbezoek gaan om tips te geven waarmee al gauw enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar kan worden bespaard. Het aanmelden voor de nieuwe opleiding voor energiecoaches kan tot en met 2 mei. De opleiding start eind mei.

 • Regionale Energie Strategie klaar voor besluitvorming

  De gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek nemen nog vóór de zomer een besluit over de Regionale Energie Strategie (RES 1.0). In de RES staat beschreven hoe de regio 230 gigawatt per uur aan duurzame energie wil opwekken.

 • Versa biedt schuldhulpverlening in Weesp

  Vanaf 1 april 2021 opent Versa Welzijn, in samenwerking met de gemeente, haar deuren voor mensen met schulden. Een schuldhulpverlener kijkt samen met u naar de financiële situatie en kijkt welke mogelijkheden er zijn.

 • Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Weesp

  Vanwege de bijzondere omstandigheden door het coronavirus worden Dodenherdenking en Bevrijdingsdag net als vorig jaar anders ingevuld.

 • Weesper sportweken – speciaal programma voor de jeugd (3 tot en met 21 jaar)

  Altijd al een keer willen handballen, kickboksen, voetballen, turnen, volleyballen, korfballen, judoën of yoga willen proberen?

 • Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 • Wethouder de Lange krijgt eerste exemplaar catalogus Grensverlegger Van Houten overhandigd

  Museum Weesp heeft het eerste exemplaar van de catalogus Grensverlegger Van Houten aan wethouder Léon de Lange overhandigd.
  Het museum wil hiermee de wethouder bedanken voor zijn werk voor de cultuur in Weesp en voor zijn inzet voor Museum Weesp in het bijzonder. Het is geen gemakkelijke taak om in het fusieproces met Amsterdam er voor te zorgen dat de collectie van Weesp, het stadhuis van Weesp en het museum van Weesp behouden blijven voor Weesp.

 • Oproep aan ondernemers in Gooi en Vechtstreek!

  Wat is de impact van de coronacrisis op het bedrijfsleven in Gooi en Vechtstreek? Welke ondersteuning heeft u nodig voor uw onderneming? Laat het ons weten en doe mee aan de online ondernemerspeiling. De informatie uit de peiling wordt gebruikt om passende maatregelen te treffen.

 • Weesp zet de bloemetjes buiten

  Langs de grachten in het centrum van Weesp fleurt het de komende weken flink op. Afgelopen woensdag 14 april, gingen hier de eerste zaadjes de grond in van een wild bloemenmengsel. Bewoonster Laura de Leão da Terra Pinheiro kwam eind vorig jaar met het plan de grasveldjes langs de grachten om te toveren tot kleine paradijsjes. Met dit idee won Laura de eerste prijs van de wedstrijd Weesp Begroot en kwam er budget vrij voor het inzaaien.

 • Aanpak overlast vrachtverkeer binnenstad

  Op maandag 15 februari vond een online informatiebijenkomst plaats over de aanpak van overlast door (zwaar) vrachtverkeer in het centrum van Weesp. Tijdens deze avond is gemeente Weesp met bewoners en ondernemers in gesprek gegaan over de ervaren overlast door bewoners en wat hier mogelijke oplossingen voor kunnen zijn.

 • NK Tegelwippen: Weesp doet mee! U toch ook?

  Weesp doet mee aan het NK Tegelwippen en roept inwoners op hun (tuin)tegels voor groen te verruilen. Iedereen kan meedoen. Winnen is leuk, maar het gemeenschappelijke doel is meer gras en bloemperken in de tuinen, zodat Weesp meer klimaatadaptief en biodivers wordt. De prijs: de felbegeerde Gouden Tegel! Die is voor de gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt.

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer.

 • Wat moet ik weten over vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin?

  Mensen geboren in 1960 of eerder kunnen veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Mensen geboren in 1961 of later krijgen een ander vaccin. Het kabinet volgt hiermee het advies van de Gezondheidsraad. Die stelt dat dit veilig kan omdat risico’s op gezondheidsschade door corona bij 60-plussers veel groter is dan het risico op de gemelde zeer zeldzame bijwerkingen van ernstige trombose met een laag aantal bloedplaatjes. Ook worden de bijwerkingen tot op heden vooral gezien bij mensen geboren in 1961 of later.

 • Kinderen maken knutsels voor kwetsbare inwoners

  In de week van Pasen heeft de werkgroep Kom erbij samen met een aantal vrijwilligers paasknutsels uitgedeeld aan kwetsbare inwoners. De paasknutsels zijn gemaakt door kinderen uit heel Weesp, waaronder kinderen van Peuterspeelzaal Jacinta St. Josephschool en kinderen uit de wijk Leeuwenveld. Tijdens het uitdelen werd de tijd genomen om een praatje met de mensen te maken. Dit werd zeer gewaardeerd.

 • Meer ruimte in Slijkstraat door parkeerverbod voor fietsen

  Het fietsparkeren is verboden in de Slijkstraat. Om (verdere) verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het belangrijk dat we voldoende afstand van elkaar houden. De doorloop in de Slijkstraat is smal. Met de lente in aantocht en mogelijke toename van drukte in de straat wordt het daarom tijdelijk verboden om fietsen in de Slijkstaat te parkeren. Zo zorgen we ervoor dat het mogelijk blijft om de 1,5 meter-maatregel na te leven.

 • Een hart onder de riem steken in coronatijd

  Na een jaar van afstand houden, de opgelegde coronabeperkingen en de avondklok vindt Rob Steur, ruim 57 jaar inwoner van Weesp, het tijd worden om Weespers die het extra zwaar hebben gehad een Hart onder de Riem te steken. In dit geval met fysieke hartjes. Hij wil voorkomen dat bij mensen de moed en het hart in de schoenen zinkt.

 • Een ‘Hoe gaat het met u?’ gesprek in coronatijd

  Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Het is belangrijk daarbij aandacht voor elkaar te hebben. Het college van de gemeente Weesp wil graag in gesprek met inwoners over hoe zij deze periode (zijn) door(ge)komen en horen wat er bij hen leeft.

 • Informatieavond windmolens Amsterdam

  De gemeente Amsterdam organiseert online informatieavonden over de gebieden waar de gemeente op zoek gaat naar goede locaties voor het opwekken van zon- en windenergie. Op deze avonden gaat de gemeente in gesprek met inwoners die in de buurt van zo’n gebied wonen. Deze zoekgebieden komen voort uit Regionale Energie Strategie (RES) van Amsterdam. De RES 1.0 wordt in mei vastgesteld in de Amsterdamse gemeenteraad.

 • Opknapbeurt trapveldje Lobbrich Boudgerslaan

  Het trapveldje aan de Lobbrich Boudgerslaan krijgt een opknapbeurt. Het huidige natuurgrastrapveldje vervangen we door een kunstgrasveldje. Hierdoor kan het veldje het hele jaar door worden gebruikt. Ook komt er een hek om het veld.

 • Met voordeel uw huis isoleren? Weesp Duurzaam helpt!

  Platform Weesp Duurzaam is een collectieve inkoopactie gestart voor verduurzamingsmaatregelen. Daarmee kunnen Weespers op een voordelige manier onder andere hun woning laten isoleren. Over isolatie bestaan vragen en misverstanden.

 • Pilots testen voor toegang tot evenementen

  In april 2021 starten in de cultuur-, sport- en recreatiesector pilots met testbewijzen. Bezoekers van evenementen en attracties laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. Zo kunnen coronatests helpen om de samenleving  en de economie weer te openen.

 • Finale Dragons Den Youth Weesp

  Jongeren uit Weesp hebben de afgelopen periode ideeën kunnen sturen naar de gemeente die de buurt een stukje leuker, mooier of ‘chiller’ maken. Op woensdag 24 maart vond de ‘finale’ van de Dragons Den Youth Weesp plaats. Nog één keer konden jongeren hun idee pitchen voor een jury.

 • Solidair de crisis door

  Sinds zaterdag hangt hartje Weesp vol vlaggen. “Om elkaar te steunen”, meldt Jonathan Sas. “Als ondernemers laten zien dat ze elkaar helpen, geeft dat het publiek een duidelijk signaal. Wij hopen dat Weespers op hun beurt de lokale economie ondersteunen. Die steun is er al, maar dit is een mooie manier om dat te onderstrepen.”

 • Weespers begaan met ruimtelijke toekomst stad

  De Omgevingsvisie Weesp 2050 leeft in Weesp. Ruim 100 mensen hebben in de afgelopen weken gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen op de Ontwerp Omgevingsvisie.

 • Stadskantoor vrijdag en maandag gesloten

  Op vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) en maandag 5 april (tweede paasdag) zijn alle gemeentelijke afdelingen, en dus ook het Stadskantoor, gesloten.

 • Afvalinzameling rond Pasen

  Op tweede paasdag, maandag 5 april, wordt er geen huishoudelijk afval opgehaald. In plaats daarvan vindt de inzameling door de GAD de volgende dag, dinsdag 6 april, plaats. Op Goede Vrijdag, 2 april, wordt het huishoudelijk afval opgehaald zoals u gewend bent.

 • Hart onder de riem voor Weespers

  Na een jaar coronacrisis hebben we nog steeds te maken met maatregelen die inwoners en ondernemers hard treffen. Samen hebben wij allemaal een enorm hart voor Weesp en willen wij dit graag laten zien. Dit geldt voor mensen in de zorg die keihard werken, de zwaar  getroffen ondernemers in de horeca, de cultuursector die is stilgevallen en ondernemers in detailhandel die maar beperkt klanten kunnen ontvangen. De steun van Weesp en haar inwoners hebben we nog hard nodig en dat willen we laten zien.

 • Leer bij over de levende tuin!

  Wilt u meer vogels, vlinders, amfibieën of egels in uw tuin? En wilt uw tips en inspiratie om uw tuin aantrekkelijker te maken? Meld u dan aan voor de gratis workshop Kennismaken met een levende tuin.

 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april.

 • Weesp heeft per 1 april 2021 een coördinatieverordening

  In december van 2020 heeft de gemeenteraad van Weesp besloten dat per 1 april 2021 de coördinatieverordening Weesp in werking treedt. Hieronder leggen we uit wat dat is en wat het betekent en wat de voordelen/veranderingen zijn.

 • Gemeente in gesprek met jongeren!

  Op dinsdag 9 maart zijn Burgemeester Bas Jan van Bochove en Wethouder Astrid Heijstee in gesprek gegaan met jongeren. Met een uiteenlopende groep van 15 jongeren tussen de 14 en 23 jaar is er gesproken over welke invloed corona heeft op hun leven. De wereld van jongeren staat flink op zijn kop.

 • Groene Punt gesloten voor publiek

  De Groene Punt in Weesp blijft vanaf dinsdag 16 maart tot 16 juni gesloten voor publiek op last van de burgemeester.

 • Jeugd Sportmaand biedt jongeren perspectief in coronatijd

  Jongeren zijn vanwege corona minder gaan bewegen; 4 op de 5 jongeren beweegt te weinig. De helft van de jongeren geeft aan zich gespannen of zelfs gestrest te voelen. Steeds meer jongeren melden zich met mentale klachten. Wat ze in hun vrije tijd het meest missen, kan een deel van de oplossing zijn. Daarom maken we in Weesp juist nu meer gebruik van de kracht van sport en bewegen via de Jeugd Sportmaand.

 • Gft-bak lust geen bakjes en zakjes

  Steeds vaker treft de GAD vervuiling aan in het aangeboden groente-, fruit-, tuin- en etensafval (gft). Zoals plastic zakjes en bakjes en piepschuim. Daardoor kan van dit gft geen compost of biogas gemaakt worden. In plaats daarvan wordt vervuild gft verbrand en dat is duurder en minder duurzaam. De GAD vraagt u dan ook om verpakkingen van groente en fruit niet in de gft-container te doen.

 • Laat vóór 25 maart uw mening horen over de Omgevingsvisie

  Op 10 februari heeft het college van B&W van Weesp de ontwerp-Omgevingsvisie vrijgegeven voor zienswijzen. In deze visie legt de gemeente de ruimtelijke ontwikkeling van Weesp tot aan 2050 vast. Dat betekent dat het document de komende drie decennia richtinggevend is voor hoe Weesp er uit gaat zien.

 • Veranderingen sport- en cultuurvergoedingen voor kinderen

  Vanaf 1 januari dit jaar kunt u aanvragen voor sport- en cultuurvergoedingen voor uw kind(eren) van 2 tot en met 17 jaar indienen bij het Jeugdfonds Sport Amsterdam en het Jongerencultuurfonds Amsterdam. Weespers met een klein inkomen kunnen hier gebruik van maken.

 • Gemeente helpt bedrijven met verduurzaming

  De gemeente Weesp helpt grote bedrijven op de bedrijventerreinen Noord en Rijnkade met het realiseren van hun verduurzamingsopgave. Onder de naam Stimulerend Toezicht starten we in samenwerking met de omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek (OFGV) een project waarbij bedrijven, die meer dan 25.000 kWh elektriciteit of 50.000 kubieke meter gas gebruiken, worden begeleid in het verduurzamen van hun energie.

 • Léon de Lange voorgedragen als nieuwe burgemeester Landsmeer

  In de raadsvergadering van dinsdag 2 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Landsmeer besloten Léon de Lange voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Landsmeer. Hij is momenteel wethouder in de gemeente Weesp.

 • Inspraak wijziging Huisvestingsverordening

  Een huisvestingsverordening heeft een geldigheidsduur van 4 jaar. De huidige regionaal afgestemde Huisvestingsverordening 2019 is ingegaan op 1 juli 2019 en gaat alleen over woonruimteverdeling. Het voorstel is om de verordening uit te breiden.

 • Verlenging pilot ligplaatsen Oudegracht

  In 2019 zijn er als proef 30 ligplaatsen gecreëerd aan de Oudegracht in Weesp. Gedurende twee vaarseizoenen konden 30 bewoners van Weesp, geselecteerd na een loting, een pleziervaartuig van maximaal 7 meter aanleggen aan de Oudegracht. De pilot is inmiddels na het afgelopen vaarseizoen van 2020 afgerond.

 • Brede School Weespersluis opgeleverd

  De bouw van de Brede School in Weespersluis is afgerond. Het gebouw, waarin twee basisscholen, een sporthal, buitenschoolse opvang en een buurtkamer zijn ondergebracht, is maandag 8 februari opgeleverd. De school is gebouwd in opdracht van de gemeente Weesp met steun van de provincie Noord Holland en het Rijk.

  De Brede School is ontworpen door KOW Architecten in ‘fin-de-siècle’ stijl. Deze stijl sluit aan bij de rest van de wijk Weespersluis. In het gebouw komen de basisscholen De Nieuwe Jozef en Brede School Weesperrijk. Voor- en vroegschoolse educatie en de buitenschoolse opvang wordt verzorgd door KMN Kind & Co.

 • Enquête voortgang ambtelijke fusie Weesp - Amsterdam

  De gemeente Weesp is op 1 juni 2019 een ambtelijke fusie aangegaan met de gemeente Amsterdam.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken