HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Anderhalve meterteams in Weesp

Anderhalve meterteams in Weesp

Sinds afgelopen weekend heeft Weesp Anderhalve meterteams. Deze teams laten op drukke plekken zoals in de Slijkstraat en op de weekmarkt op een leuke en vriendelijke manier zien hoeveel 1,5 meter nu eigenlijk is.

De corona besmettingscijfers gaan nog steeds omhoog, maar de afstand die mensen van elkaar houden lijkt op veel plekken omlaag te gaan. Dit gebeurt vaak niet met opzet, maar uit onoplettendheid. De Anderhalve meterteams proberen mensen er op een positieve en vriendelijke manier aan te herinneren om voldoende afstand van elkaar te houden.

Andere basisregels

De andere basisregels zijn handen veel en goed wassen, drukte vermijden, in openbare ruimtes een mondkapje dragen, zoveel mogelijk thuiswerken en bij mogelijke ziekteverschijnselen thuisblijven en testen.

Veel inwoners doen hun best om zich aan deze regels te houden. Na een zomer met weinig besmettingen sluipt het ‘oude normaal’ ongemerkt toch weer in ons gedrag. Nu het aantal besmettingen weer toeneemt, is het heel belangrijk dat de regels worden nageleefd.

In Weesp zien we de Anderhalve meterteams voorlopig op dinsdag op de weekmarkt en op zaterdag in en rond de Slijkstraat. Ze zijn te herkennen aan hun Weesper team-kleding.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken