HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Corona preventiepakketten uitgedeeld

Corona preventiepakketten uitgedeeld

Afbeelding corona preventiepakket

Vanaf vandaag verspreidt de gemeente Weesp Amsterdamse corona preventiepakketten aan Weespers met een kleine portemonnee. Met deze pakketten wil de gemeente het naleven van de basismaatregelen in en om het huis bevorderen – vooral door aandacht te vragen voor de regels voor het ontvangen van bezoek.

Het pakket bestaat onder meer uit zelftesten, mondmaskers en tips over hoe de basismaatregelen binnenshuis moeten worden toegepast. De pakketten worden op de markt en in winkelcentrum Hogeweij uitgedeeld, en worden verspreid via de buurtkamers, de voedselbank en religieuze instellingen.

Het is de afgelopen weken duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt, laat vaccineren, een test doet bij klachten of voor de zekerheid voor een bezoek aan familie of vrienden. Uit bron- en contactonderzoek door de GGD blijkt dat veel besmettingen in huiselijke kring plaatsvinden.

Amsterdam heeft daarom besloten zelftestpakketten te verstrekken, om inwoners met een kleine portemonnee tegemoet te komen en om degenen in kwetsbare wijken (waar de vaccinatiegraad laag is) te ondersteunen in het naleven van de basisregels. Per 1 januari valt Weesp onder de GGD Amsterdam. Daarom worden deze pakketten vanaf deze week ook in Weesp verspreid.

Inhoud pakket

Het pakket uit Amsterdam bestaat uit vier zelftesten die ook de omikron-variant kunnen detecteren. Daarnaast bevat het twee mondmaskers en voorlichtingsmateriaal over de basisregels. Via een QR-code op de pakketten komen mensen op amsterdam.nl/ikhouafstandvanjou, waar veel informatie in zes talen te vinden is.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken