HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Cultuurprijs genomineerde Marco de Jong: ‘Er is niets leuker dan samen muziek maken’

Cultuurprijs genomineerde Marco de Jong: ‘Er is niets leuker dan samen muziek maken’

Dit item is verlopen op 29-10-2021.

Stem mee en laat de jury weten wie van de 3 genomineerden uw favoriete winnaar is voor de Cultuurprijs Weesp 2021. De afgelopen twee weken vertelden we al meer over dichter Co Woudsma en schilder Jurriaan Molenaar. Deze week is het de beurt aan Marco de Jong.

Marco de Jong is een van de drijvende krachten achter het muzikale en culturele leven in Weesp. Hij is muzikant en dirigent van het Kroonkoor en oud-dirigent bij harmonie De Adelaar. Hij zet zich in voor muzikale evenementen en lessen op de Gooische Muziekschool.

Wat inspireert jou?
"Er is niets leuker dan samen muziek maken. Van de voorbereiding tot aan het concert zelf. Je deelt het plezier dat iets lukt en dat anderen er ook van genieten. Dat zie ik al bij de kinderen van groep 5 die kennismaken met een instrument en na 6 weken een concert geven."

Waar ben je trots op?
“Ik ben blij dat alle kinderen in Weesp muziekles krijgen op de basisschool. Toen ik 10 jaar geleden begon bij de muziekschool was dat nog niet zo. Ik heb daar veel energie in gestoken.

Ik ben al 20 jaar dirigent van het Kroonkoor. Ieder jaar trekken we met dit kwaliteitskoor twee keer een volle Van Houtenkerk.

Wat kunnen de mensen nog van jou verwachten?
“Met een aantal partijen probeer ik een cultureel centrum op te zetten. Daar is Weesp echt aan toe. Bijna was het gelukt in de oude LEAO school. Maar, we gaan door met zoeken.”

Wat heb je met Weesp?
“Als kind speelde ik in de accordeonvereniging Crescendo. Ik heb trompet gespeeld bij de Adelaar en ben daar later dirigent geworden. Ik heb zoveel dingen gedaan in Weesp, ik weet hier mijn weg wel te vinden.” 

Wat vind je ervan dat je genomineerd bent?
“Het was een complete verrassing. Als dirigent ontvang ik applaus, maar ik doe het natuurlijk nooit alleen. Daarom wil ik mijn nominatie delen met al die mensen met wie ik samenwerk en die zich vol enthousiasme en ambitie inspannen voor de verenigingen.”

Waarom moeten mensen op jou stemmen?
“Hmmm, cultuur is natuurlijk geen wedstrijd. Maar: stem op mij. Als ik win zet ik een unieke muzikale activiteit op poten, misschien wel met mijn 3 verenigingen samen.”

Stem mee voor de Cultuurprijs Weesp

Stem mee en laat de jury weten wie van de genomineerden uw favoriet is voor de Cultuurprijs Weesp 2021. Dit zijn de 3 genomineerden: dichter Co Woudsma, muzikant-dirigent Marco de Jong en schilder Jurriaan Molenaar.

De genomineerden maken kans op de prijs van 1.500 euro, omdat zij een zichtbare bijdrage leveren aan het culturele leven van Weesp. Een jury onder voorzitterschap van oud wethouder Frida Dasselaar heeft uit 11 aanmeldingen deze 3 kandidaten geselecteerd.

Nu is het de beurt aan de Weespers. De jury neemt uw mening mee in haar uiteindelijke keuze voor de winnaar. Breng uw stem uit vóór 10 september via: cultuurprijsweesp@weesp.nl.  

Marco de Jong is genomineerd voor de Cultuurprijs Weesp. Foto: Roos Trommelen

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken