HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Foto van de Wispe wint fotowedstrijd

Foto van de Wispe wint fotowedstrijd

Afbeelding uitslag fotowedstrijd

Ronald Uljee heeft met zijn foto ‘Wispe’ de jaarlijkse fotowedstrijd gewonnen. De fotowedstrijd werd georganiseerd door de gemeente Weesp en AKSE Media, uitgever van de Weesper gemeentegids. De winnende foto toont de voormalige kerk in het donker vanaf de voet van het gebouw.

Eerste prijs

De jury, bestaande uit burgemeester Van Bochove en de raadsleden Rob ’t Hart en Christian Pfeiffer kozen voor deze foto omdat ze het een opmerkelijk onderwerp vonden wat prachtig in beeld is gebracht. De jury gaf aan: “Het onderwerp is markant. De toren met de kerk is onderdeel van de identiteit van Weesp en staat synoniem voor de verandering en transformatie die zowel het gebouw als de stad hebben ondergaan. Het laat mooi zien hoe de historisch waarde wordt behouden en zelfs een nieuwe impuls krijgt. Bovendien is het herkenbaar, haast als een baken voor alle inwoners. De kwaliteit van de foto is bovendien top; het laat de vaardigheden van de fotograaf goed zien." De juryleden waren overigens onder de indruk van beide foto’s die de heer Uljee in heeft ingestuurd.

Nummer 2 en 3

De foto’s ‘Brug over de Oudegracht’ van  Andrzej Wieciech en ‘Weesper mop’ van  Inge Smit hebben beslag gelegd op de tweede plek en derde plek. De winnaars van de fotowedstrijd krijgen een waardebon. Daarnaast worden de foto gebruikt in uitgaves van de gemeente Weesp. In totaal werden er 100 foto’s ingezonden door 60 deelnemers.
Links foto 'Wispe' van Ronald Uljee (eerste prijs). Rechtsboven foto 'Brug over de Oudegracht' van Andrzej Wieciech (tweede prijs) en rechtsonder foto 'Weesper mop' van Inge Smit (derde prijs).

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken