HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  GGD Gooi en Vecht nu ook gestart met vaccineren zorgmedewerkers

GGD Gooi en Vecht nu ook gestart met vaccineren zorgmedewerkers

De GGD Gooi en Vechtstreek is op vrijdag 15 januari aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen tegen het coronavirus. Om 8.15 uur is de eerste prik gezet bij Renate, die als senior verpleegkundige werkzaam is bij een zorglocatie van Inovum. Dagelijks zullen er de komende tijd 300 medewerkers gevaccineerd worden.

300 zorgmedewerkers per dag

De afgelopen weken is door medewerkers van de GGD hard gewerkt aan het realiseren van een vaccinatielocatie die aan alle eisen voldoet. In een recordtijd is een vaccinatielocatie ingericht waar de komende weken per dag 300 vaccinaties op de planning staan en in totaal 6300 zorgmedewerkers van verpleeghuizen gevaccineerd kunnen worden.

Professionele locatie en organisatie 

Op de vaccinatielocatie worden dagelijks, 7 dagen per week van 8 tot 20 uur, 300 zorgmedewerkers gevaccineerd. Hiervoor zijn er 4 priklijnen ingericht, 2 balies voor het afhandelen van de administratie en 2 wachtruimtes om te wachten voor en na de vaccinatie. Een team van ongeveer 25 medewerkers, bestaande uit artsen, verpleegkundigen, administratief medewerkers, dagcoördinatoren, ehbo’ers, hosts , verkeersregelaars en beveiligers, zorgt er samen voor dat de eerste groep zorgmedewerkers de komende weken hun prik krijgen.
Koninklijke Visio en stichting Novum (eigenaar van het terrein) hebben hun locatie beschikbaar gesteld aan de GGD om te vaccineren tegen corona. De GGD is Annelies Versteegden, raad van bestuur Koninklijke Visio en Antoin Bruininckx, bestuurder van Stichting Novum, erg dankbaar voor hun gastvrijheid.

Vaccinatie eerste stap naar terug naar echte normaal

De eerste groep die nu aan de beurt is, zijn de zorgmedewerkers van de verpleeghuizen. Zij hebben via hun werkgever een uitnodiging ontvangen en zich via het landelijk callcenter aangemeld. Over hoe het is om je nu te mogen vaccineren, spreken we zorgmedewerker Karin, eerst verantwoordelijke verzorgende en revalidatiecoach bij Vivium Zorggroep: “Ik ben heel blij dat ik mezelf nu kan laten inenten tegen het coronavirus, niet alleen voor mezelf maar juist ook voor mijn cliënten, mijn naasten en collega’s.” Daar is Laura, Hbo v’er en al 9 maanden hoofd van een wijkkliniek covid van Hilverzorg, het mee eens: “De hele wereld staat ‘on hold’. Het geeft mij een fijn gevoel om er met mijn vaccinatie aan bij te kunnen dragen dat alles weer zo snel mogelijk terug kan
naar normaal.”

Wie wordt wanneer gevaccineerd? 

De Rijksoverheid heeft de tijdlijn voor het vaccineren vastgesteld met een verdeling in doelgroepen. Zorgmedewerkers met patiëntcontact van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg zijn als eerste aan de beurt. In een later stadium zullen ook inwoners uit de regio door de GGD gevaccineerd worden. GGD Gooi en Vechtstreek volgt hierin de lijn van de Rijksoverheid. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. U hoeft zelf nu niets te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

Vragen en antwoorden over vaccineren met het corona-vaccin

Het is begrijpelijk als mensen vragen hebben over vaccineren. Veel informatie en antwoorden vindt u op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351 of het Corona callcenter van de GGD (035) 692 64 00.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken