HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Gladheidbestrijding Weesp: wat doen wij, wat doet u?

Gladheidbestrijding Weesp: wat doen wij, wat doet u?

Er is weer sneeuw voorspeld en lage temperaturen. Sneeuwval en gladheid kunnen problemen in het verkeer veroorzaken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak waarvoor de gemeente en de inwoners en ondernemers gezamenlijk verantwoordelijk zijn.

Wat doet de gemeente?

Van half november  tot en met half maart  werkt de gemeente actief aan gladheidsbestrijding. Bij een voorspelling van gladheid wordt preventief gestrooid. Dit gebeurt veelal midden in de nacht, voordat de ochtendspits begint. De gemeente bestrijdt de gladheid op lokale verbindingswegen (doorgaande wegen), industriewegen, busroutes, fietsroutes, ontsluitingswegen van woonwijken, wegen in het centrumgebied en in het buitengebied. Op kleinere, lokale wegen en straten wordt niet gestrooid.

Strooizout

Als inwoner kunt u zelf de stoep ijs- en sneeuwvrij te houden, hiervoor stelt de gemeente zout voor u beschikbaar. Zo staat er bijvoorbeeld een bak met strooizout naast de ingang van het stadskantoor. Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn blijft het dan ook mogelijk om over straat te gaan.

Tips

  • Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Met een sneeuwschuiver, bezem of keukenzout komt u al een heel eind. Bij sneeuw: eerst vegen/schuiven en dan pas zout strooien.
  • Wacht niet te lang met zout strooien, anders vriest het aan.
  • Gebruik strooizout op een verstandige en verantwoorde manier. Het zout is namelijk schadelijk voor het milieu en het tast planten en bomen aan.
  • Pas uw rijsnelheid aan als u de weg opgaat; de aanschaf van winterbanden is een mogelijkheid om de veiligheid te verbeteren.

Strooiwagens

Tijdens gladheid strooit de gemeente op verschillende wegen zout ter bestrijding van gladheid. Overal strooien is helaas niet mogelijk. Voorzichtig deelnemen aan het verkeer is dus van groot belang.

Bij gladheid wordt er gestrooid op lokale verbindingswegen (doorgaande wegen), industriewegen, de busroutes, de ontsluitingswegen van woonwijken, de wegen in het centrum en in het buitengebied. Op kleinere, lokale wegen en straten wordt niet gestrooid. Behalve het voetgangersgedeelte op de bruggen en in de winkelcentra strooit de gemeente niet op stoepen en trottoirs.

Wat kunt u zelf doen?

Vertrek tijdig bij mogelijke gladheid en houdt de wegcondities en het weerbericht goed in de gaten. Zorg zelf dat uw stoep ijs- en sneeuwvrij gehouden wordt. Dan blijft het ook voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn mogelijk over straat te gaan.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken