HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Gratis mondkapjes voor klanten van de Voedselbank

Gratis mondkapjes voor klanten van de Voedselbank

De gemeente Weesp stelt deze maand herbruikbare, stoffen mondkapjes beschikbaar aan alle klanten van de Voedselbank.

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimten verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Wie de regel niet naleeft, kan een boete krijgen van € 95,-. De mondkapjesplicht geldt in het hele land in álle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. Publieke binnenruimten zijn bijvoorbeeld winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen.

Gratis bij het voedselpakket

Niet iedereen is in staat om zelf aan een goed mondkapje te komen. Alle klanten van de Voedselbank krijgen daarom drie gratis herbruikbare mondkapjes. Ze krijgen deze uitgereikt bij het voedselpakket.

Anderhalve meterteams

Ook de ‘Anderhalve meterteams’, die mensen op straat op een vriendelijke manier wijzen op het naleven van de coronamaatregelen, zijn vanaf deze week uitgerust met de gratis herbruikbare mondkapjes. Deze teams zijn op dinsdag op de weekmarkt en op zaterdag in het centrum van Weesp aanwezig.

Stadskantoor

Het stadskantoor had eerder al wegwerp-mondkapjes beschikbaar. Vanaf nu liggen daar ook de katoenen uitwasbare kapjes voor bezoekers die er zelf één vergeten zijn.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken