HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Ideeën voor Weesp gezocht: Weesp Begroot 2 van start!

Ideeën voor Weesp gezocht: Weesp Begroot 2 van start!

Dit item is verlopen op 31-10-2021.
Afbeelding Weesp Begroot

Heeft u een plan of idee waar uw buurt beter en mooier van wordt? Doe dan mee met de tweede editie van Weesp Begroot en maak kans op 10.000 euro om het plan te realiseren.

De gemeente vindt het belangrijk dat bewoners meedenken en meebeslissen over hun eigen buurt. Onder de naam ‘Weesp Begroot’ stelt de gemeente Weesp daarom 30.000 euro beschikbaar voor buurtplannen. Per plan is er 10.000 euro beschikbaar, waardoor er meerdere initiatieven kunnen worden gerealiseerd. Het doel is dat de plannen de leefbaarheid in Weesp vergroten of zorgen voor meer verbinding in de wijk. Uiteindelijk stemt u als bewoner op uw favoriete plan en bepaalt daarmee waar het budget aan wordt besteed. De plannen met de meeste stemmen worden in 2022 uitgevoerd.

Wethouder Astrid Heijstee: ”Vorig jaar hebben wij gezien hoeveel enthousiaste ideeën er leven in Weesp bij de eerste editie van Weesp Begroot en hoe betrokken iedereen hierbij was. Ik ben erg benieuwd naar de ideeën die Weespers zelf hebben om Weesp mooier en beter te maken. Dus aarzel niet en dien een goed idee in. En wie weet kan dit plan gerealiseerd worden in 2022!”


Doe ook mee!

Meedoen kan via: www.weespbegroot.weesp.nl
Iedereen kan tot 28 september een plan indienen, zolang het plan maar ten goede komt aan de inwoners en ondernemers van Weesp. Zo werd er vorig jaar bijvoorbeeld een plan ingediend voor een AED in Aetsveld, er was ook een idee voor verticaal groen in het centrum, een plan om een vereniging voor alle Weespers op te richten en, het winnende plan, om wilde bloemen in te zaaien langs de grachten. Plannen die vorig jaar niet hebben gewonnen kunnen dit jaar opnieuw worden ingediend.


Voorwaarden

De plannen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen.  Zo moeten de plannen bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving of de verbinding in de wijk.  Daarnaast moeten de plannen voldoende ‘likes’ hebben (minimaal 30), waarna ze bij de gemeente getoetst worden op de haalbaarheid. Daarbij gaat het om technische haalbaarheid, maar bijvoorbeeld ook of het plan onder de bevoegdheid van de gemeente valt. 
 

Vervolg eerste editie Weesp Begroot

De eerste editie van Weesp Begroot was zeer succesvol. Bij Weesp Begroot in 2020 zijn 46 plannen ingediend, waarvan 18 plannen de zogenaamde haalbaarheidstoets gehaald hebben. Op deze plannen kon iedereen in Weesp vanaf 12 jaar stemmen. Er zijn toen 4453 stemmen uitgebracht. Dat betekent dat 26% van de stemgerechtigde Weespers een stem heeft uitgebracht. Dat is het hoogst bekende opkomstpercentage in Nederland.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken