HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Iets voor u? Gratis opleiding energiecoach

Iets voor u? Gratis opleiding energiecoach

Afbeelding energie

Weesp Duurzaam zoekt nieuwe energiecoaches. Energiecoaches zijn vrijwilligers die op huisbezoek gaan en tips geven over energiebesparing en duurzame energie. Hiermee helpen zij andere Weespers. Weesp Duurzaam start binnenkort met een nieuwe opleiding voor energiecoaches. 

Bewoners vinden energie besparen en het duurzaam maken van hun huis vaak een zoektocht. De energiecoach helpt met kiezen en geeft tips over kleine dingen die bewoners kunnen doen.

“Veel mensen willen wel wat aan energiebesparing doen, maar weten niet waar te beginnen”, zegt Edgar van Rossum. Hij is een van de energiecoaches van platform Weesp Duurzaam. “Wij geven advies aan huurders en huiseigenaren. Aan de keukentafel bespreken we wat bij de woning past en welke subsidieregelingen er zijn.”

“Energiekosten besparen, comfortabel wonen en bijdragen aan duurzaamheid gaan heel goed samen", zegt Van Rossum. ‘‘Vooral bij oude woningen kun je veel winst behalen. Dan heb je het vaak over dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen. Maar ook met kleine aanpassingen kun je al veel energie besparen. Denk maar aan radiatorfolie achter de verwarming, tochtstrips of led-lampen.”

Voor meer informatie over de opleiding tot energiecoach kijk op: weespduurzaam.nl/energiecoaches-gezocht

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken