HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Imam Tijani Youala van de Assoena Moskee: ‘Vaccinatie gaat om behoud van het menselijk leven’

Imam Tijani Youala van de Assoena Moskee: ‘Vaccinatie gaat om behoud van het menselijk leven’

Imam Tijani Youala kreeg in december 2020 zelf corona. Hij werd niet heel ziek, maar is toch blij met zijn vaccinatie. “Een mens heeft niet alleen een verantwoordelijkheid voor zichzelf, maar ook voor zijn medemens, zijn omgeving.” Zenuwachtig voor de prik is hij niet.

“Nee. Iedereen heeft zich laten vaccineren. Al word ik er een beetje ziek van of krijg ik koorts, dat heb ik er graag voor over.”

Röportajı türkçe okuyun

اقرأ المقابلة باللغة العربية

Hoe heeft u de afspraak geregeld?

“Ik kreeg een brief met een uitnodiging thuis. Een van de bestuursleden van de moskee was zo vriendelijk om een afspraak voor me te maken. Omdat ik al corona gehad had, hoefde ik er maar 1. Het was heel druk bij de GGD, maar toen hij eenmaal een medewerker aan de telefoon had, was de afspraak snel gemaakt.”

Waarom laat u zich vaccineren?

“Mijn omgeving vraagt me hoe de islam hierover denkt. Mijn geloof verplicht me om me te beschermen tegen ziekte. Het menselijk leven, onze gezondheid, is een van de belangrijke pijlers van de islam. Je moet er echt alles aan doen om gezond te blijven. In de Koran staat bijvoorbeeld dat alcohol ‘haram’ is (verboden, red.), maar op het moment dat je van dorst dreigt te sterven, dan moet je het drinken. Nood breekt wet. Het gaat om behoud van het menselijk leven."

Wat raadt u mensen aan in uw omgeving?

“Ik probeer mensen enthousiast te maken om zich in te laten enten. Angst is onnodig. Alle professoren, alle doctoren, iedereen die verstand heeft van deze ziekte heeft zich laten vaccineren. Je moet het doen. Niet alleen om jezelf te beschermen, maar ook voor de mensen om je heen. Laten we blij zijn dat het vaccin er is.”

Bedankje

“Ik wil iedereen bedanken. Alle doctoren, alle verpleegkundigen, alle geleerden die het vaccin hebben ontwikkeld. Maar ook de regering, die mij de gelegenheid geeft om me gratis te laten vaccineren. Eigenlijk iedereen die meehelpt om COVID-19 de laan uit te sturen.”

Online een afspraak maken kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800-7070.

Imam Tijani Youala / foto: Tom Feenstra

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken