HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Interview met Ronald Uljee: winnaar van de fotowedstrijd 2021

Interview met Ronald Uljee: winnaar van de fotowedstrijd 2021

"De Sint-Laurentiuskerk is markant en de kwaliteit van de foto is top; het laat de vaardigheid van de fotograaf goed zien. De kerk is herkenbaar voor iedereen, het is een baken in Weesp." Aldus de jury over de winnende foto van de fotowedstrijd 2021.

Fotograaf is de 52-jarige Ronald Uljee, die voor deze wedstrijd zelfs 2 foto’s instuurde. Ronald: “Toen ik de gemeente mij belde dat mijn foto genomineerd was, dacht ik eigenlijk dat het om mijn foto van de molen ging. Die vond ik persoonlijk nog mooier. Tijdens de uitreiking vertelde de burgemeester dat er wel discussie geweest was binnen de jury. Maar dat de foto van de Sint-Laurentiuskerk, alias Wispe, beter aansloot bij het thema ‘de identiteit van Weesp’.

Ben je professioneel fotograaf?

“Nee. Fotograferen is een hobby die de laatste jaren serieuzer is geworden. Ik stop er meer energie in, probeer steeds meer te leren. En, ik heb betere apparatuur gekocht. De foto die gewonnen heeft, heb ik overigens nog gemaakt heb met mijn oude spiegelreflex.”

Waar ligt je passie als fotograaf?

“Straaljagers. Ik kom net terug uit Zwitserland, waar ik een straaljagershow in de bergen heb gefotografeerd. Ik moest weliswaar een flinke berg opklimmen, maar toen openbaarde zich iets bijzonders. Iets wat je nergens ter wereld zo meemaakt. Ik heb prachtige foto’s gemaakt.”

Deze foto laat iets anders zien?

“Ik oriënteer me steeds breder. Afgelopen jaar gebeurde er niet veel, toen heb ik me toegelegd op nachtfotografie. Wat is dan eenvoudiger dan je statief meenemen, door Weesp te lopen en mooie plaatjes te schieten. Zoals de winnende foto van de Sint-Laurentiuskerk. Wat je ziet zijn eigenlijk 7 foto’s, die met een verschillende belichting zijn genomen en daarna in Photoshop over elkaar zijn gelegd. Je ziet nu zelfs de sterren in de lucht. Een techniek voor de perfect belichte foto.”

Wat ga je doen met het prijzengeld?

“Toen we na de prijsuitreiking naar huis liepen hoorde ik mijn vrouw iets zeggen over een samplesale van jurkjes komende week. Kan een goede bestemming zijn.”

‘Wispe’ / Foto: Ronald Uljee

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken