HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Marco de Jong wint Cultuurpijs Weesp 2021

Marco de Jong wint Cultuurpijs Weesp 2021

Dit item is verlopen op 31-12-2021.

Musicus Marco de Jong heeft de Cultuurprijs Weesp 2021 gewonnen. Wethouder Carin Ogier heeft hem op donderdag 25 november 2021 de prijs uitgereikt. De prijs wordt om de 2 jaar uitgereikt aan personen, verenigingen of organisaties die gedurende meerdere jaren een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het culturele of artistieke leven in Weesp. 

Brede belangstelling

De Cultuurprijs kon dit jaar rekenen op grote belangstelling vanuit de samenleving. Na een eerste oproep voor kandidaten kwamen er tientallen suggesties en voordrachten binnen waaruit de jury een selectie van drie kandidaten heeft gemaakt. Kunstenaar Jurriaan Molenaar, musicus Marco de Jong en dichter Co Woudsma werden door de juryleden geselecteerd uit de aanmeldingen.

De jury zegt over Marco de Jong:
“Sinds lange tijd is Marco de Jong een van de drijvende krachten achter het muzikale en culturele leven in Weesp. Hij is muzikant, oud dirigent van de Koninklijke Harmonie de Adelaar, dirigent van het Kroonkoor en coördinator van de Weesper afdeling van de Gooische Muziekschool. Ook is hij nauw betrokken bij meerdere muzikale evenementen in de stad zoals, Friends in Concert tijdens de viering Weesp 650 jaar stadsrechten, het Concert aan de Steiger en het Weesper Kapellenfestival.

Voor de stichting Jubal voert hij onder meer het jaarlijkse orkestproject uit voor alle groepen 5 in Weesp, Muiden en Muiderberg. Extra waardering heeft de jury bovendien voor zijn initiatief om tijdens de coronacrisis muziek naar de oudere Weespers te brengen.

Daarnaast erkent de jury het grote enthousiasme dat Marco de Jong heeft voor muziek. Het goed kunnen beoefenen van kunst is belangrijk, het kunnen delen van dit enthousiasme aan andere en jongere generaties maakt het plaatje compleet.

Weespers kozen in de publieksronde massaal voor Marco de Jong, waarbij zijn impact op de Weesper maatschappij alleen maar onderschrijft. De jury deelt deze publieke aanbeveling unaniem.”

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken