HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Meer bomen voor Weespersluis

Meer bomen voor Weespersluis

Ruim 700 vrijwilligers gaan de komende maanden meer dan 100.000 bomen planten in Noord-Holland. Ook in Weesp gaan de schoppen in de grond. Begin deze maand verzamelden vrijwilligers een overschot aan elzen in het Amsterdamse Bos en andere vrijwilligers en bewoners plantten die dezelfde middag bij Weespersluis.

Het doel is om 5 hectare aan bomen te planten in Weespersluis; dat zijn ruim 10 voetbalvelden. 

Het gaat om bomen die ongewenst zijn, in bijvoorbeeld natuurgebieden en een tweede leven krijgen op een nieuwe plek. De provincie stelt € 15.000 beschikbaar voor deze actie van Meer bomen nu. Bewoners en vrijwilligers hielpen samen met wethouder Carin Ogier en gedeputeerde Esther Rommel mee met om de bomen te herplanten. De gedeputeerde plantte boompjes die ze eerder op de dag uit Het Twiske had gehaald.   

Wethouder Carin Ogier is heel blij met deze actie: ”Het is een mooie manier om Nederland sneller te kunnen vergroenen. De bomen en struiken krijgen een tweede leven en Weesp krijgt een prachtig nieuw natuurgebied, dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers. Een bewoner van Weespersluis heeft deze actie aangezwengeld en dat heeft er vorig jaar al toe geleid dat er drie hectare is aangeplant. Dat is best iets om op trots op te zijn!'

Bossenstrategie

Vorig jaar sprak Noord-Holland met de 11 andere provincies en het Rijk af dat er voor 2030, 37.000 hectare bos moet bijkomen in Nederland. Deze afspraak staat in de Bossenstrategie. Naast extra bomen in natuurgebieden, zet de provincie in op meer bomen bij nieuwbouwwijken, op plekken tussen natuur- en landbouwgebieden en bomenplant op boerenerven.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken