HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Nederlandse identiteitskaart vernieuwd

Nederlandse identiteitskaart vernieuwd

Vanaf 4 januari 2021 kun je de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Deze vernieuwde identiteitskaart bevat een chip met een inlogfunctie. Daardoor kun je binnenkort inloggen met je identiteitskaart bij de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds via DigiD. In Weesp is, bij wijze van landelijke test, op zaterdag 2 januari de eerste vernieuwde kaart al uitgereikt.

Inloggen met een identiteitskaart met behulp van de DigiD app geeft extra zekerheid en zorgt zo voor maximale bescherming van iemands gegevens. Om deze gegevens goed te beschermen willen organisaties de zekerheid dat gegevens altijd met de juiste persoon worden gedeeld, daarvoor is de Nederlandse identiteitskaart verder ontwikkeld en voorzien van een chip.

Activeren inlogfunctie

Je ontvangt na het ophalen van de nieuwe identiteitskaart binnen enkele werkdagen een brief van DigiD met een pincode. Met deze pincode kun je de inlogfunctie van de identiteitskaart activeren.

Deze aanpassingen betekenen niet dat je huidige identiteitskaart niet meer geldig is. Zodra jouw identiteitskaart verlengd moet worden en je een nieuwe kaart hebt aangevraagd dan ontvang je het nieuwe model.

Eerste vernieuwde kaart uitgereikt in Weesp

Bij wijze van landelijke test werd op zaterdag 2 januari via een videoverbinding ‘door waarnemend burgemeester Van Bochove’ de eerste vernieuwde identiteitskaart in Weesp uitgereikt. De burgemeester sprak zijn trots uit over deze landelijke voortrekkersrol die de afdeling burgerzaken in Weesp hiermee vervulde en benadrukte de goede samenwerking met het Rijk hierin. Naast de gemeente Weesp deed ook de Schipholbalie van de gemeente Haarlemmermeer mee aan deze test.

Meer weten

Kijk voor meer informatie over inloggen met een identiteitskaart op www.digid.nl

Marcel Brittijn van de afdeling Basisinformatie namens Dienstverlening Weesp reikt de kaart fysiek uit aan de heer Eric Gubbels.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken