HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Nieuwe kabelverbinding Weesp-Muiden om elektriciteitsnet te versterken

Nieuwe kabelverbinding Weesp-Muiden om elektriciteitsnet te versterken

Afbeelding Korte Muiderweg

Van maandag 15 november tot en met vrijdag 3 december legt netbeheerder Alliander tussen Weesp en Muiden een nieuwe 20kV elektriciteitsverbinding aan. Deze ondergrondse verbinding is nodig om de capaciteit op het huidige elektriciteitsnet uit te breiden. Zo wordt het netwerk geschikt gemaakt om aan de toenemende vraag naar energie te voldoen.

Weghelft afgezet

Het kabeltracé loopt vanaf de Leeuwenveldseweg ter hoogte van het station via de Korte Muiderweg naar Muiden. Om de hinder voor de omgeving te minimaliseren, brengt aannemer Van Gelder de ondergrondse kabels met behulp van sleufloze boortechnieken aan. Met die techniek voorkomen wij graafwerk én verkorten wij de uitvoeringsduur van de werkzaamheden. Wel is het voor de werkzaamheden noodzakelijk om op twee plaatsen op de Korte Muiderweg tijdelijk één weghelft af te zetten. Gemotoriseerd verkeer wordt met behulp van verkeerslichten om-en-om langs de werkzaamheden geleid. De fietspaden blijven wel aan twee zijden beschikbaar. Ook aanliggende woningen en percelen blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Enige verkeershinder

Houdt u dus rekening met enige verkeershinder op de Korte Muiderweg van maandag 15 november tot en met vrijdag 3 december 2021. Het advies is om de Korte Muiderweg in die periode te mijden óf om buiten de spitsuren om te reizen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken