HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Noodsteunsubsidies cultuursector Weesp vanwege corona

Noodsteunsubsidies cultuursector Weesp vanwege corona

Dit item is verlopen op 23-08-2021.
Afbeelding Corona-hart

Culturele instellingen van Weesp ontvangen een eenmalige subsidie. Dat heeft het college van B en W van de gemeente Weesp besloten. De subsidie is ter gedeeltelijke compensatie van de verliezen die zijn geleden in 2020 als gevolg van de coronacrisis.

Deze sector heeft sinds maart 2020 te maken met minder inkomsten en extra kosten voor aanpassingen aan de anderhalvemetersamenleving en investeringen voor digitale alternatieven voor de fysieke optredens.

Een steun in de rug

De afgelopen periode is aan de Weesper instellingen gevraagd in kaart te brengen wat voor hen de financiƫle gevolgen zijn van de aanhoudende coronacrisis. Op basis van deze gegevens is bepaald welke instellingen nu noodsteun nodig hebben.

De dekking hiervoor komt uit de extra middelen die de gemeente heeft ontvangen van het Rijk als onderdeel van de algemene uitkering. Hiermee worden gemeenten in staat gesteld om culturele instellingen die door de coronacrisis te maken hebben met financiƫle problemen, te ondersteunen en zo de lokale culturele infrastructuur in stand te houden.

De instellingen die in aanmerking komen voor de eenmalige noodsteunsubsidie, ontvangen hierover bericht van de gemeente.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken