HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Schaatsen in Weesp?

Schaatsen in Weesp?

Kunnen we wel of niet schaatsen? Het wordt spannend de komende dagen.

Vanaf maandag geldt een vaarverbod voor een groot deel van de Vecht en voor Smal Weesp. Ook de beide deuren van de Noordersluis zijn op 10 februari dichtgezet. Dit heeft in de eerste nacht al tot extra ijs gezorgd. Hiermee wordt de kans op schaatspret in Weesp flink vergroot.

Wethouder Léon de Lange blijft hoopvol: “Het zou geweldig zijn om eindelijk weer eens te schaatsen op de Vecht. Ik kan niet wachten. Laat deze winter ook met wat positieve lichtpuntjes de boeken in gaan!”

Veilige winterpret tijdens lockdown

We drukken u op het hart: het betreden van ijs is altijd en overal op eigen risico. Sneeuwballen gooien en - wie weet straks ook- schaatsen: ook buiten in de kou gelden de coronaregels. Dus: vermijd drukte, ga maximaal met z'n tweeën op pad en houd 1,5 meter afstand van elkaar als u niet tot hetzelfde huishouden behoort.

Schaatsvereniging De Viking

Er is contact gelegd met de Weesper schaatsvereniging De Stg Viking. Vanwege de corona-maatregelen mogen geen toertochten of schaatswedstrijden worden georganiseerd, maar bij De Viking wordt scherp gekeken naar wat veilig en verantwoord wél kan. Voorzitter Henk-Jan Buurman laat weten met spanning de weersverwachtingen te volgen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken