HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Traktaties in huis en visnet klaar? Sint-Maarten maar!

Traktaties in huis en visnet klaar? Sint-Maarten maar!

Afbeelding Sint Maarten

Smeer de kelen, oefen weer wat liedjes en haal je lampion uit het vet: het is Sint-Maarten. Omdat het een jeugdactiviteit is én in de open lucht plaatsvindt, kan het. Leuk voor de kinderen. Maar ook voor u als u graag luistert naar de liedjes of geniet van de lichtjesoptochten door de straat.

Gaat u de straat op met uw kind? Doe dat dan alleen als u klachtenvrij bent, want bij klachten moet u thuisblijven. Loop in kleine groepjes, luidt het advies. En we hebben tips voor de mensen thuis.

Sint-Maarten is op 11 november. Het is de avond waarop kinderen met een lampion aan de deur kunnen komen en een liedje zingen. En vervolgens is het dan de bedoeling dat u de deur opendoet, en een snoepje of ‘iets gezonds’ geeft. Sinds het coronavirus gaat dat nu net even anders dan vroeger. Met deze adviezen wordt het ook dit jaar een gezellig en veilig feest.

Voorverpakt in een visnetje

Wilt u de kinderen die aan de deur komen graag iets geven, maar wel op een zo veilig mogelijke manier? Zo blijft u op gepaste afstand:

  • Gebruik een visnet om het snoepgoed aan te reiken aan de kinderen, zo houdt u automatisch afstand. In plaats van een visnet kunt u ook een lange stok met een emmertje gebruiken. Of schuif de zakjes snoep via een sjoelbak naar de kinderen.
  • Zet uw lekkers gewoon al bij de voordeur!
  • Hang bij de deur of over het tuinpad een touw met knijpers met zakjes zodat de kinderen zelf hun traktatie kunnen pakken.

Extra tip voor de hygiëne: kies voor voorverpakt snoepgoed of ander lekkers.

Sint-Maarten thuis vieren

Slaat u liever nog een jaartje over? Deze tips kunnen altijd:

  • Zing thuis Sint-Maartenliedjes, organiseer een heuse karaokeavond. Maak opnames en stuur ze door naar familie en vrienden om ze te laten meegenieten.
  • Kruip weg onder een dekentje met warme choco en lees elkaar het verhaal van Sint-Maarten voor.
  • Voeg snoepjes toe aan jullie favoriete bordspel. Bijvoorbeeld Mens-erger-je-niet met snoepjes in plaats van pionnen. Als je ‘binnen’ bent mag je de snoepjes opeten. Of speel het Sinterklaas-dobbelspel, dit keer niet met cadeautjes maar met snoepjes.
  • Organiseer een snoepspeurtocht in huis.

Meer weten

Foto: Bob Wennekendonk / Nationale Beeldbank

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken