HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Tweede Kamer spreekt zich uit voor fusie Weesp en Amsterdam

Tweede Kamer spreekt zich uit voor fusie Weesp en Amsterdam

De fusie tussen Weesp en Amsterdam is een belangrijke stap dichterbij gekomen. De Tweede Kamer heeft zich in de zitting op donderdag 11 februari uitgesproken vóór de fusie. Voordat de fusie definitief is, moet ook de Eerste Kamer het wetsvoorstel aannemen.

Wethouder Leon de Lange: ,,Ik ben blij dat de Tweede Kamer de fusie steunt. Het geeft me veel vertrouwen in de rest van het proces. Voor Weesp is dit een belangrijke stap. Het biedt onze stad een nieuw perspectief.’’

Volgende stap: Eerste Kamer

Nu de stemming in de Tweede Kamer heeft plaatsgevonden, wordt de fusie geagendeerd in de Eerste Kamer. Voor de fusie is een speciale herindelingswet nodig. Dat maakt behandeling in de Eerste Kamer noodzakelijk. Deze behandeling vindt waarschijnlijk in juni plaats. Zodra de Eerste Kamer ook heeft ingestemd met het wetsvoorstel, gaat de fusie definitief door.

Beoogde fusiedatum 24 maart 2022

Bijzonder aan de herindeling van Weesp en Amsterdam is dat de herindelingsverkiezingen op verzoek van gemeente Weesp en gemeente Amsterdam samenvallen met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Bij herindelingen is het gebruikelijk vervroegde verkiezingen te houden in beide gemeenten zodat de fusie dan per 1 januari in kan gaan. Nu is de officiële fusiedatum 24 maart 2022.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken