HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Uitbreiden betaald parkeren: aanvragen parkeervergunning vanaf nu mogelijk

Uitbreiden betaald parkeren: aanvragen parkeervergunning vanaf nu mogelijk

In Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt, winkelcentrum Hogewey, P & R station en de Schildersbuurt geldt vanaf maandag 29 maart 2021 betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in deze gebieden kunnen vanaf nu online een parkeervergunning aanvragen. Voor P & R station kunnen geen vergunningen aangevraagd worden. 

Verschillende parkeervergunningen

Er zijn 8 verschillende parkeervergunningen. Zo kunt u als bewoner, gratis, ook een parkeervergunning voor uw bezoek aanvragen. Uw bezoek parkeert dan tegen de helft van het tarief binnen uw vergunningsgebied.

En er zijn aparte parkeervergunningen voor mantelzorgverleners, maatschappelijke instellingen en hulpverleners. U leest op www.weesp.nl/parkeren wat de voorwaarden zijn.

Hoe vraagt u een vergunning aan?

U kunt vanaf 12 januari 2021 online uw parkeervergunning aanvragen. Ga naar www.weesp.nl/parkeren en log in met uw DigiD.

Bent u ondernemer? Dan moet u inloggen met een e-Herkenning.

Op tijd aanvragen

Houdt u er rekening mee dat het 4 weken kan duren voordat uw aanvraag is afgerond. Vraag uw daarom vergunning op tijd aan.

Lukt online aanvragen niet?

Om drukte bij het stadskantoor te voorkomen, vragen wij u uw zaken zo veel mogelijk online te regelen. Maak alleen een afspraak bij het stadskantoor als het niet anders kan.

Hebt u geen DigiD of e-Herkenning?

Dan kunt u vanaf 20 januari 2021 naar het stadskantoor voor de aanvraag. U moet hiervoor wel een afspraak maken. Dat kan via www.weesp.nl/afspraak of bel naar (0294) 491 391 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur).

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken