HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Uitnodiging start Weesper Alliantie 25 oktober

Uitnodiging start Weesper Alliantie 25 oktober

Dit item is verlopen op 30-11-2021.

Op maandag 25 oktober komt een groep Weespers bij elkaar om te spreken over Weesp na corona. Dit doen zij van 19.00 - 21.30 uur bij City of Wesopa Herengracht 23 in Weesp. Tijdens de bijeenkomst worden de thema’s besproken die de afgelopen periode zijn opgehaald bij de Weesper bevolking. Wil jij ook meedoen? meld je dan aan!

Verkenning

De afgelopen periode is er met een brede groep Weespers gesproken over de behoefte en levensvatbaarheid voor het vormen van een Weesper Alliantie. De mensen die we spraken noemen verschillende onderwerpen die zij belangrijk vinden en die gedurende de coronacrisis nadrukkelijker om aandacht zijn gaan vragen. Dat gaat over eenzaamheid onder jongeren, gevoel hebben er alleen voor te staan, maar ook de rust en een minder hectisch leven kunnen waarderen en meer voor elkaar zorgen als het nodig is. Ook creatieve oplossingen voor urgente problemen zijn gevonden die het waard zijn te behouden en of verder te ontwikkelen. Uit die gesprekken blijkt dat er veel zin is om te ondernemen en initiatieven te starten.

Weesper Alliantie

Het college van Weesp wil samen met de stad werken aan het herstel van de stad na corona en verbinding en samenwerking bevorderen. Hierom faciliteert het college de Weesper Alliantie. De Alliantie is een brede mix van inwoners en maatschappelijke partners (onderwijs, vrijwilligersorganisaties, hulpverleningsinstanties, ondernemers, culturele instellingen e.d.), die als belangrijkste opgave zal hebben om gezamenlijk na te denken over wat er nodig is in de stad na corona, maatschappelijke initiatieven te ontwikkelen en goede samenwerking met elkaar en met de gemeente te vinden.

Geïnteresseerd om mee te doen aan de Alliantie?

Bouwt jouw organisatie, bedrijf of vereniging ook actief mee aan de samenleving en heb jij interesse om deel te nemen aan de Alliantie? Of wil je op persoonlijke titel meedoen? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op 25 oktober 2021 via: weespmee@gmail.com.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken