HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Veiligheidsregio opent inleverpunt in Weesp voor legaal en illegaal vuurwerk

Veiligheidsregio opent inleverpunt in Weesp voor legaal en illegaal vuurwerk

Vuurwerk afsteken is dit jaar verboden. Mensen die toch legaal of illegaal vuurwerk in huis hebben, kunnen dit op maandag 28 december anoniem inleveren bij het scheidingsstation in Weesp. Wie op deze dag illegaal vuurwerk inlevert, krijgt geen boete.

Om de zorg en handhaving te ontlasten, mogen Nederlanders in 2020 geen vuurwerk afsteken of vervoeren. Ondanks dit verbod hebben sommige mensen toch vuurwerk in huis. Omdat het gevaarlijk is om vuurwerk – zowel legaal als illegaal – thuis te bewaren, opent de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek speciale inleverpunten. Op maandag 28 december is het mogelijk om veilig vuurwerk in te leveren bij het scheidingsstation in Weesp. Dit kan zonder afspraak op:

  • Weesp (Nijverheidslaan 1c): maandag 28 december van 13.00 tot 16.30 uur

Geen boete

Het bezit van illegaal vuurwerk is strafbaar. Dankzij een pardonregeling van het ministerie van Justitie en Veiligheid krijgen bezitters van dit vuurwerk geen boete wanneer ze dit op de aangegeven momenten vrijwillig inleveren. Ook het vervoer naar de locatie wordt niet bestraft. Mensen kunnen alle soorten vuurwerk met een maximum van 25 kilo bij het scheidingsstation inleveren. Een gespecialiseerd bedrijf verzorgt op veilige wijze de inname, opslag en uiteindelijk de vernietiging.

De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek roept inwoners op om zoveel mogelijk met de auto naar het scheidingsstation te komen. Vuurwerk meenemen in het openbaar vervoer is verboden.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken