HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Vlog-, teken- en schrijfwedstrijd voor kinderen kerstvakantie

Vlog-, teken- en schrijfwedstrijd voor kinderen kerstvakantie

Dit jaar is alles anders door het coronavirus. Ook de kerstvakantie!

Hoe breng jij deze door? Laat het ons weten in deze creatieve wedstrijd en misschien win je een leuke prijs. Je kunt op drie manieren meedoen aan de wedstrijd: met een vlog, een tekening of een geschreven verhaal.

Burgemeester Van Bochove roept alle kinderen van Weesp op mee te doen met deze wedstrijd! Doe jij ook mee?

Vloggen

Maak een filmpje waarin je laat zien wat jij deze kerstvakantie gaat doen. Lees je een goed boek, ga je sieraden maken, buitenspelen met je vrienden, gamen, muziek maken, sporten of iets heel anders? Misschien wil je anderen wel iets leren met je filmpje: hoe je creatief knutselt, een instrument bespeelt of bijvoorbeeld een ingewikkelde goocheltruc doet.

Tekenen

Als je liever op papier laat zien hoe jouw kerstvakantie er dit jaar uit ziet, mag dat ook. Wees creatief! Maak een tekening of een strip en laat daarin zien wat jij gaat doen de komende weken.

Schrijven

Schrijven mag ook! In een verhaal van maximaal 500 woorden vertel jij op een boeiende manier wat jouw plannen zijn in deze vakantie, die zo anders is dan we gewend zijn.

Prijzen

Alle deelnemers krijgen een leuke attentie, want meedoen is belangrijker dan winnen!
De allerbesten krijgen de kans om hun talenten uit te bouwen. De drie beste vloggers winnen een workshop waarin ze leren hoe ze nóg betere filmpjes maken. De kunstwerken van drie winnende tekenaars krijgen een tekenworkshop van een echte kunstenaar en de schrijvers van de drie beste verhalen leren van een echte schrijver hoe ze hun skills nog kunnen verbeteren.

Regels

Voor deze wedstrijd gelden een paar regels. Voor de vlogs zijn die regels iets ingewikkelder dan voor de tekeningen en verhalen, dus lees deze punten goed door.

 • Je kunt aan de wedstrijd meedoen als je 13 jaar of jonger bent.
 • Een verhaal is maximaal 500 woorden.
 • Je mag alleen met een vlog meedoen, als je toestemming van één van je ouders hebt. Geef dat op het formulier toestemming ouders aan.
 • Als je in je vlog andere mensen herkenbaar in beeld brengt, dan moet je daarvoor het privacy formulier invullen en door hen laten ondertekenen (voor iedereen die je in beeld brengt een apart formulier). Hiermee geven die mensen jou toestemming om de beelden aan anderen te laten zien. Dit is nodig vanwege de privacywet, dus als je dit niet doet, mag jouw inzending niet meedoen.
 • Een filmpje duurt maximaal 2 minuten.
 • Je mag meedoen met maximaal één vlog, één tekening en één verhaal. (Je mag dus op alle drie de onderdelen meedoen, maar je kunt maar op één onderdeel winnen.)
 • De formulieren voor toestemming ouders (bij vlog) en privacy formulier (ook bij vlog) graag invullen en ondertekenen en opsturen naar coronacrisis@weesp.nl of naar onderstaand adres.

Insturen en meedoen

 • Stuur je filmpje en/of tekening en/of verhaal vóór 19 januari (eventueel via WeTransfer) naar het mailadres coronacrisis@weesp.nl
  Vermeld bij het insturen je naam, je leeftijd en een e-mailadres waarop we je kunnen bereiken als jij die vette prijs hebt gewonnen. Vergeet niet de toestemmingsformulieren mee te sturen!
 • Als je je tekening of verhaal niet kunt inscannen, dan mag je deze ook opsturen naar:

Gemeente Weesp

o.v.v. Wedstrijd kerstvakantie

Postbus 5099

1380 GB  WEESP

Vermeld ook dan op de achterkant  je naam, je leeftijd en een mailadres waarop we je kunnen bereiken als jij die vette prijs hebt gewonnen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken