HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Vluchten bij huiselijk geweld

Vluchten bij huiselijk geweld

In deze coronatijd zitten we vaker binnen. Thuis zijn soms meer spanningen, of er is zelfs huiselijk geweld. Bij gevaar of een onveilig gevoel mag u het huis uit vluchten, ook tijdens de avondklok. Goed om te weten: het landelijk nummer van Veilig Thuis is altijd bereikbaar: 0800 – 2000. Voor meldingen en advies.

Niet veilig? Verlaat uw huis, ook tijdens de avondklok

Naast de andere strenge maatregelen tegen het coronavirus geldt in elk geval nog tot en met dinsdag 9 februari een avondklok. Tussen 21.00 en 04.30 uur moet iedereen binnen blijven. Het is mogelijk dat er in huis vaker een gespannen sfeer ontstaat. Om deze reden moeten we juist nu extra alert zijn en elkaar steunen waar mogelijk. Bij direct gevaar belt u meteen 112 en verlaat u zo nodig uw huis, ook tijdens de avondklok.

Onveilig gevoel

Als u in gevaar bent, is het toegestaan om naar iemand anders toe gaan. Dat mag ook als u zich thuis onveilig voelt. Kijk of u bij een bekende terecht kunt, bij voorkeur bij u in de buurt. Als u het huis uit moet vluchten wegens huiselijk geweld of grote spanningen tijdens de avondklok (na 21.00 uur), krijgt u uiteraard geen boete. Komt u een handhaver of politieagent tegen, leg dan goed uit waarom u toch het huis uit bent gegaan.

Contact met Veilig Thuis

Als u zelf te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling kunt u contact opnemen met Veilig Thuis. Dat kan ook anoniem. Het landelijke telefoonnummer 0800 - 2000 is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor meldingen en advies. Om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn, heeft Veilig Thuis de chatfunctie tijdens de periode van de avondklok uitgebreid tot 10 uur ’s avonds. Kijk op www.veiligthuis.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken