HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Voorkom woninginbraak! Kom naar de BuurtKar

Voorkom woninginbraak! Kom naar de BuurtKar

Dit item is verlopen op 30-09-2021.
Afbeelding deurslot

​De donkere dagen komen er weer aan. Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Daarom start in het najaar weer het ‘Donkere Dagen Offensief’. Het doel van dit offensief is het tegengaan van stijgingen van inbraken, overvallen en straatroven in de wintermaanden.

Kom op dinsdag 7 september 2021 tussen 13.00 en 17.00 uur naar de BuurtKar in winkelcentrum Hogeweij om daar meer over te horen!

Inbrekers gebruiken verschillende methodes om in te breken. Gemiddeld is een inbreker binnen 30 seconden binnen! Duurt het langer om binnen te komen, dan zoeken ze liever een ander huis. Reden genoeg om voor goede sloten te zorgen die voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (www.politiekeurmerk.nl). Het is belangrijk goede sloten ook consequent te gebruiken. Ook als u maar ‘even’ weg bent of op een andere verdieping in de woning bent. Om met bewoners mee te denken over het voorkomen van inbraak, is er de zogenaamde BuurtKar.

Informatie en persoonlijk preventieadvies

U bent welkom om met de gemeente, de politie, de woninginbraak preventiespecialist in gesprek te gaan over het voorkomen van een woninginbraak. U krijgt bij de BuurtKar meer informatie over de manier waarop woninginbraken worden gepleegd en wat u kunt doen om deze te voorkomen. U kunt dan ook een afspraak maken voor een persoonlijk preventieadvies bij u thuis.

Tips

Kunt u er niet zijn? Kijk dan op www.geefinbrekersgeenkans.nl voor tips om een woninginbraak te voorkomen! 

Gratis brandmelder

De wijkbrandweer geeft in de BuurtKar informatie over brandveiligheid. Kom naar de BuurtKar en ontvang gratis een brandmelder!

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken