HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Wees alert tijdens donkere dagen

Wees alert tijdens donkere dagen

Dit item is verlopen op 20-01-2022.
Afbeelding Donkere Dagen Offensief

Het Donkere Dagen Offensief is erop gericht om criminaliteit, woninginbraken en (vuurwerk)overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Vandaar dat wij samen met de politie, buitengewone opsporingsambtenaren, beveiligers en jongerenwerkers in de laatste weken van het jaar meer toezicht houden in Weesp. Ook u als bewoner kunt hierbij helpen.

Verdachte personen en situaties

Wij vragen u alert te zijn op verdachte situaties en personen. U kent uw buurt het beste. Ziet u iets verdachts, bel dan altijd 112. Noteer kenteken en signalement en geef deze door aan de politie. Bovendien kunt u zelf met eenvoudige maatregelen de kans op een inbraak sterk verkleinen.

Verklein de kans op inbraak

Inbrekers gebruiken verschillende methodes om in te breken. Gemiddeld is een inbreker binnen 30 seconden binnen. Duurt het langer om binnen te komen, dan zoeken ze liever een ander huis. Reden genoeg om voor goede sloten te zorgen die voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het is belangrijk goede sloten ook consequent te gebruiken. Ook als u maar ‘even’ van huis bent of op een andere verdieping in de woning bent. Op politie.nl vindt u allerlei tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een inbraak, overval of straatroof. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte! Als het geen spoedgeval is, kunt u de politie bereiken via telefoonnummer: 0900-8844.

Houd uw buurt veilig

U kunt ons helpen uw woning en uw buurt veiliger te maken:

  • Zorg voor goede sloten en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Kijk dan op politiekeurmerk.nl voor tips om een woninginbraak te voorkomen.
  • Ziet u iets verdachts, bel dan altijd 112.
  • Meld u aan bij Burgernet.
  • Start of sluit u aan bij een Buurtpreventie-groep. Meer informatie vindt u op weesperbuurtwacht.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken