HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Weesp bedankt haar vrijwilligers

Weesp bedankt haar vrijwilligers

Na het succes van vorig jaar start deze week opnieuw de campagne ‘Weesp Bedankt’. Hiermee bedankt de gemeente al haar vrijwilligers en wordt er uitgebreid stilgestaan bij het mooie, inspirerende en belangrijke werk dat ze doen.

Katinka Hilders - Van de Wetering, wethouder gemeente Weesp:  “Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving en we realiseren ons bij de gemeente heel goed dat we niet zonder de inzet van al deze geweldige vrijwilligers kunnen. Zij zorgen dat veel belangrijke organisaties en clubs in Weesp kunnen bestaan.  Wij willen alle vrijwilligers hier enorm voor bedanken.”
 

Suzanne Wierenga, Coördinator Versa Vrijwilligerscentrale: “Vrijwilligerswerk is zo ontzettend belangrijk! En iedereen kan het doen. Of je nu net met pensioen bent en tijd over hebt, naar Weesp bent verhuisd en nieuwe mensen wilt leren kennen of simpelweg iets voor een ander wilt doen. Voor iedereen is er passend vrijwilligerswerk te vinden. Ik ben dan ook heel blij dat we het belang maar ook de diverse mogelijkheden van vrijwilligerswerk door deze campagne extra kunnen laten zien."

Een lokaal cadeautje als bedankje

Op de speciale website: weesp-bedankt.nl kunnen inwoners van Weesp die vrijwilligerswerk doen, een lokaal cadeautje uitzoeken. Iedere week verschijnt er weer een ander cadeau. “Doordat we de vrijwilligers bedanken met een lokaal cadeautje ondersteunen we tegelijkertijd ook lokale ondernemers. Win-win vind ik!” aldus Suzanne.

Als onderdeel van de campagne vertellen drie vrijwilligers de komende weken in het WeesperNieuws hun bijzondere verhaal. Bianca Bekkers (48) trapt af. Zij doet ondanks haar fysieke beperking vrijwilligerswerk voor de Kookgroep Weesp. “Ik heb een scootmobiel, maar daarmee kan ik heel goed maaltijden bezorgen. En als je een ander kunt helpen, waarom zou je het dan niet doen?”

Lees het hele interview met Bianca

Weesp Bedankt is een initiatief van Versa Vrijwilligerscentrale Weesp in samenwerking met Enter Media en de lokale middenstand in opdracht van de Gemeente Weesp.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken