HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Weesp trots op Koninklijk Smit & Zoon

Weesp trots op Koninklijk Smit & Zoon

Dit item is verlopen op 29-10-2021.

De Weesper firma Smit & Zoon ontving woensdag uit handen van de commissaris van de Koning, de heer Arthur van Dijk, het predicaat Koninklijk. Het bedrijf bestaat dit jaar 200 jaar.

Smit & Zoon ontwikkelt en produceert chemische grondstoffen, die worden gebruikt bij de productie van leer. In de afgelopen twee eeuwen is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf met wereldwijd meer dan vierhonderd werknemers verdeeld over vestigingen in Nederland, Duitsland, Italiƫ, India en Mexico. De producten worden in meer dan 60 landen verkocht.

Geroemd om maatschappelijke betrokkenheid

Bij de uitreiking van het predicaat werd het bedrijf door de commissaris van de Koning geroemd om zijn maatschappelijke betrokkenheid. Smit & Zoon zet zich onder meer in voor de verduurzaming van de leerindustrie.

Sportveld als jubileumcadeau aan Weesp

Om dit jubileum te markeren doet Smit & Zoon de Weesper gemeenschap een kunstgras sportveld cadeau. Bij wijze van symbool overhandigde de directeur van Smit & Zoon, de heer Marc Smit, een plaquette  aan burgemeester Van Bochove en Astrid Heijstee, wethouder sport. De burgemeester sprak zijn dank en waardering uit namens het stadsbestuur en feliciteerde het bedrijf met het jubileum en de prestigieuze nieuwe titel.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken