HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Wie verdient de Cultuurprijs Weesp 2021?

Wie verdient de Cultuurprijs Weesp 2021?

Dit item is verlopen op 20-09-2021.

Op 25 november reikt de gemeente Weesp de Cultuurprijs Weesp 2021 uit. Een prijs van € 1.500,- om een organisatie, stichting of individu die bijdraagt aan het culturele leven van Weesp in het zonnetje te zetten. Na de juryselectie mogen alle Weespers hun stem uitbrengen. De jury neemt het publieksoordeel mee in haar uiteindelijke keuze voor de winnaar van de prijs. Stem nu!

Stem op één van de drie genomineerden:

Jurriaan Molenaar

In het bloed van deze Weesper moet kunst en verf stromen. Hij ging onder meer naar de Hogeschool voor Kunsten en de prestigieuze Rijksakademie van beeldende kunsten. Het werk van de schilder is in binnen- en buitenland bekend. Maar ook lokaal draagt Molenaar zijn steentje bij. Recent was hij betrokken bij de bijzondere venstertentoonstelling in samenwerking met de City of Wesopa, tijdens de coronaperiode.

Marco de Jong

Al jaren is Marco de Jong een van de drijvende krachten achter het muzikale en culturele leven in Weesp. Hij is muzikant, oud dirigent van de Koninklijke Harmonie de Adelaar, dirigent van het Kroonkoor en coördinator van de Weesper afdeling van de Gooische Muziekschool. Ook is of was hij nauw betrokken bij meerdere muzikale evenementen in de stad, zoals Friends in Concert tijdens de viering Weesp 650 jaar stadsrechten, het Concert aan de Steiger en het Weesper Kapellenfestival. Voor de stichting Jubal voert hij onder meer het jaarlijkse orkestproject uit voor alle groepen 5 in Weesp, Muiden en Muiderberg.

Co Woudsma

Geboren en getogen in Weesp is deze dichter nooit meer van de stad los te denken. Al meer dan dertig jaar schrijft Co Woudsma. In 1997 verscheen zijn eerste dichtbundel, Viewmaster, waarop vele zouden volgen. In 2007 richtte Woudsma met de dichteres Patty Scholten het Dèr Mouwgenootschap op om aandacht te besteden aan het werk van de dichter en wijsgeer J.A. dèr Mouw (Adwaita).

Stem nu!

Breng uw stem uit per mail vóór 10 september gericht aan Brigitte van Dijk-Weesie, beleidsadviseur kunst en cultuur, via cultuurprijsweesp@weesp.nl.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken