HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuws  |  Winnaars Weesp Begroot bekend

Winnaars Weesp Begroot bekend

De afgelopen weken hebben 3.140 verschillende Weespers gestemd op hun favoriete plannen voor Weesp Begroot 2021. Dat is met 18% van alle mensen die mochten stemmen een hoog stempercentage. E dit laat duidelijke de betrokkenheid van de Weespers met hun omgeving zien.

Winnaars

De meeste stemmen, maar liefst 2.754, gingen naar: ‘Minder tegels meer groen!', een idee van Talitha Laane. Het plan ontvangt een bedrag van € 6.000,-. Hiervoor worden er tegels verwijdert in Weesp om daarvoor in de plaats planten en heesters te planten. In samenwerking met Weesp Duurzaam wordt met de afdeling groen in heel Weesp naar locaties gezocht. Het beheer van het groen komt dan in handen van de buurtbewoners.

Het plan om een 'Jeu de boules baan en bankjes aan de G.H. Breitnerstraat' aan te leggen van Hetty Dubiez kreeg 1.583 stemmen. Met deze ontmoetingsplek wordt de saamhorigheid in de buurt vergroot. Dit plan ontvangt een bedrag van € 9.000,-. 

Het plan 'Opknappen tuin De Kastanje' van Gerard Herderschee kreeg 1.511 stemmen. De indieners willen met het plan de grote voortuin omtoveren tot een plek waar bezoekers en buurtbewoners elkaar heerlijk buiten kunnen ontmoeten. Dit plan krijgt € 5.000,-. 

Tot slot kreeg het plan 'Hondenuitlaat(speel)plaats' van Jaap Helleman 1.374 stemmen en € 10.000,-.  Met dit plan komt er een plek waar honden los mogen en lekker kunnen rennen en spelen. In overleg met de ontwikkelaar van Weespersluis, de gemeente en de buurt wordt er naar een geschikte locatie gezocht.

€ 30.000 verdeeld

Dit jaar konden 4 van de 8 overgebleven plannen worden toegekend. Daarmee is het budget van € 30.000,- verdeeld. De plannen worden, indien mogelijk, in 2022 uitgevoerd.

Deze uitslag is vandaag bekend gemaakt door wethouder Katinka Hilders – van de Wetering: “Wat een geweldige uitslag en fantastisch om te zien hoeveel Weespers hebben gestemd. Ik ben hier ontzettend blij mee. Deze plannen hebben allemaal de overeenkomst dat ze Weesp mooier maken, dat ze Weesp een fijnere stad maken om in te wonen. De hoeveelheid stemmers laat zien hoe betrokken men is bij de eigen stad.

Ik wil alle planindieners en de mensen die hebben gestemd heel hartelijk danken. En niet getreurd wanneer het deze keer niet tot een uitvoering is gekomen. Volgend dit jaar komen we gewoon weer terug met een nieuwe ronde Weesp Begroot.”

Weesp Begroot 2022

De gemeente Amsterdam stelt na de fusie in 2022 € 40.000,- beschikbaar voor de uitwerking van een of meerdere plannen door Weespers. Op deze manier kunnen bewoners meedenken en meebeslissen over hun eigen buurt. Het plan of de plannen moet(en) bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid in Weesp of zorgen voor meer verbinding in de wijk.

Meer informatie over het project is te lezen op weespbegroot.weesp.nl. Hier zijn ook de plannen en de stemuitslag van Weesp Begroot 2021 terug te lezen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken