HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Fotowedstrijd inzendingen tot 1 oktober 2021

Fotowedstrijd inzendingen tot 1 oktober 2021

Dit item is verlopen op 31-10-2021.

Let op! De deadline voor de jaarlijkse fotowedstrijd van de gemeente Weesp is verlengd. We hebben al wat foto’s ontvangen, maar we geven alle Weespers ook tijdens de zomermaanden graag nog de gelegenheid om hun mooiste of meest favoriete foto in te sturen. Wat maakt Weesp, Weesp volgens u? Laat het ons zien!

U kunt uw foto’s nog tot 1 oktober 2021 insturen. Dus wilt u dat uw foto een jaar lang te zien is in de informatiegids van de gemeente Weesp? Pak dan uw camera of mobiele telefoon en maak de winnende foto!

De mooiste ingezonden foto’s krijgen een publicatie in de rechterbovenhoek van het Gemeentenieuws (in het WeesperNieuws) en worden tentoongesteld aan de Nieuwstad. Na de tentoonstelling kunt u gratis een afdruk van uw foto afhalen bij het stadskantoor.

Het thema van de fotowedstrijd zijn de 14 kernwaarden van Weesp. Denk bijvoorbeeld aan wat u mooi vindt aan Weesp en wilt behouden. Of breng in beeld wat voor u uniek is aan Weesp. Originaliteit, fototechniek en herkenbaarheid van Weesp zijn hierbij belangrijk.

Kernwaarden

De kernwaarden hebben in de aanloop naar de ambtelijke (en de nog te volgen bestuurlijke) samenvoeging met Amsterdam gediend als standpuntbepaling. Ze zijn samengesteld uit verschillende bronnen zoals de structuurvisie, woonvisie, inrichtingsplan sociaal domein, de Toekomstvisie Weesp 2016, Nota Duurzaam Weesp, gesprekken met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Denk daarbij onder andere aan:

 • het behoud en versterken van de historische waarde van Weesp
 • het behoud en versterken van het open (rivier)landschap
 • een toegankelijkheid woningmarkt
 • Weesp als werkstad en waterstad: economische en recreatieve waarde, diversiteit
 • verkeer en vervoer, openbaar vervoer, bereikbaarheid
 • Weesp energieneutraal in 2030
 • gemeenschapszin en het gemeenschapsgevoel
 • afstand tussen burger en bestuur zo klein mogelijk met ruimte voor eigen initiatief

Jury

De foto’s worden beoordeeld door onder andere burgemeester Van Bochove en één of twee raadsleden.

Hoe doet u mee?

Doet u mee aan de fotowedstrijd, dan kunt u tot 1 oktober 2021 uw foto(‘s) sturen naar: fotowedstrijd@weesp.nl. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en adresgegevens te vermelden.

Prijzen

De drie winnende foto’s worden beloond met een plaats op de gemeentelijke website en een waardebon van € 75,- (eerste plaats), € 50,- (tweede plaats) en € 25,- (derde plaats).

Voorwaarden

Wanneer u mee wilt doen aan de fotowedstrijd, houd dan rekening met de volgende voorwaarden:

 1. Alléén inwoners van de gemeente Weesp kunnen deelnemen aan deze fotowedstrijd. Dit wordt gecheckt.
 2. Per persoon kunt u maximaal twee foto’s aanleveren.
 3. Medewerkers van de gemeente Weesp zijn uitgesloten van deelname.
 4. De foto’s moeten genomen zijn in deze gemeente en moeten herkenbaar zijn voor de gemeente en/of de Weesper samenleving.
 5. De foto’s moeten digitaal aangeleverd worden, in JPEG/JPG formaat met een minimale resolutie van 300 dpi of minimaal 1,2 MB.
 6. De gemeente Weesp kan de foto’s gebruiken voor promotionele doeleinden anders dan de gemeentegids. Bij deelname aan de fotowedstrijd geeft u toestemming voor het gebruik van uw foto’s voor bijvoorbeeld de gemeentelijke website, social media, folders, flyers, brochures, nieuwsbrieven, de informatiegids, e.d.
 7. Als u personen herkenbaar in beeld brengt, dient u vóór het insturen toestemming te vragen voor publicatie van de foto’s.
 8. De foto hoeft niet dit jaar gemaakt te zijn, het mag ook een wat oudere foto zijn. Weesp moet wel herkenbaar in beeld zijn gebracht en ook de situatie op de foto moet op het moment nog herkenbaar zijn. 

Prijsuitreiking

De winnende foto’s worden in oktober 2021 bekendgemaakt. De winnaars krijgen schriftelijk bericht. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Voorlichting & Communicatie via: fotowedstrijd@weesp.nl of telefonisch via (0294) 491 391.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken