HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten

Persberichten

 • Overeenkomst ondertekend over bouwplan aan Herensingel

  (07-07-2020)

  Vandaag is door bouwonderneming Jakido Weesp BV en de gemeente Weesp een anterieure overeenkomst ondertekend voor nieuwbouw aan de Herensingel. Het plan omvat een appartementencomplex met minimaal 28 appartementen en in de plint een huisartsenpraktijk.

 • Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Frida Bodisco Massink - Jongejans

  (02-07-2020)

  Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft mevrouw Frida Bodisco Massink - Jongejans op vrijdag 24 april, de dag waarop de jaarlijkse lintjesregen plaatsvindt, al via een telefoongesprek met waarnemend burgemeester Van Bochove gehoord dat zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vandaag, donderdag 2 juli, kreeg zij op het stadhuis van Weesp, in het bijzijn van een select gezelschap, ook daadwerkelijk de onderscheiding opgespeld.

 • Weesper erepenning voor Cees van Vliet

  (02-07-2020)

  Op 3 juli 2020 heeft ondernemer Cees Van Vliet de erepenning van de stad Weesp ontvangen. Hij kreeg deze geheel onverwacht uitgereikt door waarnemend burgemeester Van Bochove tijdens de officiële heropening van de door hem gerestaureerde Laurentiuskerk.

 • Museum Weesp 4 juli weer open met twee nieuwe tentoonstellingen

  (30-06-2020)

  Zaterdag 4 juli opent Museum Weesp weer haar deuren. Dit wordt gevierd met twee nieuwe tentoonstellingen: “Een eigen kijk op de wereld en op Weesp” door kunstenaar en Weesper Jakop Slegt. En een nieuwe vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Weesp. Voor kinderen tot en met 10 jaar is een nieuwe kijkroute bedacht ‘op safari in museum Weesp.’ Het museum is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

 • Weesp sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

  (25-06-2020)

  Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Weesp hebben een samenwerkings-overeenkomst ondertekend. Het meldpunt is een onafhankelijke instantie die anonieme meldingen doorstuurt naar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst. Door de samenwerking aan te gaan, ontvangt de gemeente rechtstreeks meldingen over criminaliteit en fraude in Weesp.

 • Jaarrekening 2019 positief afgesloten

  (24-06-2020)

  De gemeente Weesp sluit 2019 financieel af met een positief resultaat van 2,2 miljoen euro. Verschillende begrotingsposten vielen voordeliger uit dan verwacht.

 • In 2021 luchtkwaliteit in vijf schoolgebouwen verbeterd

  (18-06-2020)

  Het college van B en W wil dat in 2021 de luchtkwaliteit in de leslokalen van vijf schoolgebouwen in het primair en voortgezet onderwijs is verbeterd. Daarom is op 9 juni het programma ‘Gezonde Schoolgebouwen 2021’ vastgesteld.

 • Iepziekte bij bomen op schansen

  (12-06-2020)

  Op een aantal, veelal jonge bomen op de Draaierschans en Roosenboomschans is iepziekte aangetroffen. Een boom met iepziekte sterft in korte tijd af. Om ervoor te zorgen dat andere iepen in de directe omgeving van deze bomen niet worden aangetast, worden de zieke bomen volgende week gekapt.

 • Gemeenteraden Amsterdam en Weesp stellen herindelingsadvies vast

  (28-05-2020)

  Na een zienswijzeperiode van 8 weken hebben de gemeenteraden van Amsterdam en Weesp op respectievelijk 19 en 27 mei kennisgenomen van de reactienota, het herindelingsadvies vastgesteld en ingestemd met het toesturen van het herindelingsadvies aan de gedeputeerde staten van de provincie Noord-Holland.

 • Nieuwe kinderopvanglocatie in Weespersluis

  (27-05-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders stemt in met een nieuwe locatie voor de komst van een opvang voor 0 tot 4 jarigen in Weespersluis. Hierdoor kan de opvang twee jaar eerder dan gepland haar deuren open. De opvang komt in handen van Stichting Kindercentra Midden Nederland Kind en Co.  Omdat 2022 ook nog ver weg is en dit geen oplossing biedt voor het huidige tekort aan kinderopvang wordt momenteel gezocht naar een tijdelijke locatie.

 • Bloemen en planten terug op wekelijkse markt in Weesp

  (20-05-2020)

  Op de wekelijkse warenmarkten in Weesp op dinsdag en vrijdag waren de afgelopen weken alleen voedselkramen te vinden. Door een aangepaste indeling waarbij de afstand gewaarborgd kan blijven, lukt het om nu ook de bloemen en planten op dinsdag terug op de markt te zetten.

 • Bootrecreatie: zomerregeling van kracht en maatregelen ook op water van kracht

  (18-05-2020)

  De zomerregeling voor de brugbediening gaat in per donderdag 21 mei 2020. Weesp volgt hierin de regio. De coronamaatregelen die op het land gelden, zijn ook op het water van kracht.

 • Noodbudget van half miljoen voor aanpak corona crisis

  (11-05-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders in Weesp heeft de gemeenteraad van Weesp gevraagd een noodbudget beschikbaar te stellen om de coronacrisis mee aan te pakken. Met een noodbudget kan het college snel en adequaat reageren wanneer de situatie daar om vraagt. Het college wil met het geld Weesp zo goed mogelijk door de coronacrisis heen helpen. Het college heeft de raad om een bedrag van € 500.000 gevraagd.  

 • Geen Sluis en Bruggenfeest door coronacrisis

  (09-04-2020)

  Het jaarlijkse Sluis en Bruggenfeest, zal dit jaar door de coronacrisis niet door kunnen gaan. Het Weesper feest dat 3 dagen duurt en normaliter rond de 25.000 bezoekers trekt, vindt normaal gesproken altijd plaats in het laatste weekend van augustus. Doordat nu nog niet bekend is of tegen die tijd evenementen met een dusdanig grote omvang gehouden kunnen worden, is in goed gezamenlijk overleg tussen de gemeente en het organisatiecomité Sluis en Bruggenfeest besloten het feest op voorhand af te gelasten.

 • Prijswinnaars jaarlijkse fotowedstrijd bekend

  (05-06-2019)

  Woensdagmiddag 5 juni jl. reikte waarnemend burgemeester Van Bochove de prijzen uit voor de jaarlijkse fotowedstrijd. De eerste prijs ging dit jaar naar de heer Rien Visscher, de tweede prijs ging naar de heer Ben van Roden en de derde prijs was voor mevrouw Emma Jansen. De burgemeester roemde de fotografen afzonderlijk tijdens de prijsuitreiking voor hun mooie foto.

Archief

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken