HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Frida Bodisco Massink - Jongejans

Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Frida Bodisco Massink - Jongejans

Dit item is verlopen op 02-09-2020.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft mevrouw Frida Bodisco Massink - Jongejans op vrijdag 24 april, de dag waarop de jaarlijkse lintjesregen plaatsvindt, al via een telefoongesprek met waarnemend burgemeester Van Bochove gehoord dat zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vandaag, donderdag 2 juli, kreeg zij op het stadhuis van Weesp, in het bijzijn van een select gezelschap, ook daadwerkelijk de onderscheiding opgespeld.

Mevrouw Bodisco Massink - Jongejans is na haar studie Sociologie in Utrecht haar werkzame leven gestart bij de Stichting Nieuwe Woonvormen. Ze ontwikkelde daar als een van de eersten modellen en protocollen voor inspraakprocedures. Deze aanpak volgde veel navolging in binnen- maar ook buitenland.

Daarna was zij jarenlang werkzaam als gemeenteambtenaar bij de gemeente Bussum en vervolgens bij de gemeente Amsterdam. Bij de gemeente Bussum heeft ze zich bezig gehouden met verbetering van de dienstverlening. Ook voor haar aanpak daar was vanuit het hele land veel belangstelling. Bij de gemeente Amsterdam bekleedde ze meerdere functies. Belangrijk werk verrichtte ze als projectleider Medisch Onderzoek Vliegramp Bijlmermeer. Dat onderzoek kreeg een landelijke voorbeeldstatus o.a. voor de vuurwerkramp in Enschede. Zij viel in al haar functies op door haar innemendheid, kennis van financiële zaken, respect, aansturingsvermogen en inzet.

Actief in de samenleving

Naast haar arbeidswerkzaamheden is ze al decennialang actief in het vrijwilligerswerk. Belangrijk werk verrichtte ze als interim-voorzitter van de ‘Stichting Technika 10’, wat in 1992 de Prins Bernard Cultuurprijs ontving. Ook de lokale overheid kon op haar inzet rekenen. Zo was zij van 1986 tot 1996 raadslid voor D’66 waarvan de laatste 6 jaar als fractievoorzitter. Onder haar bezielende leiding groeide de partij destijds naar 5 zetels.

Voorzitter van Stichting vrienden van de Weesper Synagoge

Sinds 1997 is zij als voorzitter nauw betrokken bij de Stichting vrienden van de Weesper Synagoge. Zij vervult haar voorzittersrol daar met verve. Door haar voortvarendheid is de Synagoge uitgegroeid tot een bloeiend cultureel centrum.

Weesper verenigingsleven

In het Weesper verenigingsleven vervult mevrouw Bodisco Massink - Jongejans verschillende rollen. Zo is zij sinds 2000 adviseur bij de Stichting accommodatiebeheer WVGV en is zij sinds 2012 actief als voorzitter bij de Weesper bridgeclub ‘Stay Men’. Ook bij de Weesper roeivereniging draagt ze sinds 2013 bij aan het verenigingsleven. Hier is zij als secretaris wekelijks zeer actief.

Mevrouw Frida Bodisco Massink-Jongejans wordt geroemd om haar inzet en daadkracht. Volgens een van de aanbevelers is zij: “Klein van stuk maar groot in woord en daad!”

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken