HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Krentenbomen vervangen iepen aan As met Allure

Krentenbomen vervangen iepen aan As met Allure

Dit item is verlopen op 03-06-2019.

De As met Allure  - de toegangsweg vanaf de Van Houtenlaan naar het historisch centrum van Weesp -  krijgt andere bomen. Krentenbomen vervangen de vorig najaar geplante iepen. Deze zijn verkeerd geënt. De nieuwe bomen worden op 4 en 5 april omgewisseld.

Recent is gebleken dat de iepen tijdens het kweken verkeerd zijn geënt. Bij enten wordt een deel van een plant (de ent) vastgemaakt op een deel van een andere plant (de onderstam). Daardoor kan in de toekomst een stam afbreken. Om risico’s te voorkomen maken de iepen plaats voor krentenbomen.

Omgewisseld

Ook op 4 en 5 april worden twee lindebomen, die geen doorgaande tak hebben die de toekomst van de boom bepaalt, omgewisseld. Tegelijkertijd worden de esdoorns op de Van Houtenlaan op de juiste diepte gezet. Het verkeer kan enige hinder ondervinden van deze ‘bomenactie’, die het beste in deze tijd van het jaar gedaan kan worden, benadrukt Léon de Lange, verantwoordelijk wethouder binnen gemeente Weesp. "We wisselen nu de bomen, zodat ze dit jaar nog mooi kunnen groeien en de As groener wordt."

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken