HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Maatregelen coronavirus: houd afstand van elkaar en kom niet bijeen in groepjes!

Maatregelen coronavirus: houd afstand van elkaar en kom niet bijeen in groepjes!

Dit item is verlopen op 20-05-2020.

Het corona virus is ingrijpend voor ons allemaal. Voor de duizenden patiënten en hun gezin, familie en omgeving. Voor slachtoffers en nabestaanden. En dan ligt het openbare leven ook nog grotendeels stil. Geen evenementen. Scholen dicht, net als horeca, sportscholen/verenigingen, musea, buurthuizen enz. Dat is ingrijpend in ieders persoonlijk en openbaar leven.

Daarmee ligt ook verveling op de loer. Wat te doen met de vaak veel vrije tijd die over is? Zeker voor jongeren vaak lastig. Er zijn enkele groepjes jongeren die samen komen. Begrijpelijk maar in deze situatie niet wenselijk. Zeker niet in deze tijd, waarin we voor onze eigen gezondheid maar zeker ook voor onze kwetsbare afstand tot elkaar moeten bewaren. Een flinke opgave, dat begrijpen we.

Wat kun je wel doen?

Je kunt wel buiten sporten maar doe het alleen of met zo min mogelijk mensen en houd afstand. Of ga bijvoorbeeld vanuit huis dingen doen. Bel, app eens met elkaar. Of met mensen die er alleen voor staan. Kwetsbare, eenzame ouderen. Kijk naar elkaar om. Let op elkaar.

Maatregelen serieus nemen

Burgemeester van Bochove: “De maatregelen die zijn ingesteld zijn voor onze eigen gezondheid, voor onze naasten maar zeker ook voor de kwetsbaren in onze samenleving. Ik begrijp dat het lastig is en als je jezelf gezond voelt, lijkt het soms onnodig. Toch wil ik iedereen er met klem op wijzen ons allemaal aan de maatregelen te houden. Hoe eerder we hopelijk weer naar een normale situatie kunnen terugkeren. Ik wens u veel sterkte toe in deze bijzondere en nare coronavirussituatie.”

Voor ouders

Voor ouders: heb oog voor uw kinderen. Wat hen bezighoudt. Probeer alternatieven te bedenken wat ze wel kunnen doen. Dat vergt wat van uw creativiteit maar ook dat geeft energie. Leg uit waarom ze niet in groepjes met elkaar af kunnen spreken en waarom mensen afstand moeten nemen van elkaar. Buiten spelen is goed maar probeer ook daar de afstand te bewaren. Zo blijven uw kinderen, u als ouders en de kwetsbaren onder ons zo veel mogelijk gezond.

Samen komen we door deze crisis. Jong en oud.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van alle maatregelen die worden getroffen door de gemeente Weesp? Kijk dan regelmatig op de gemeentelijke website www.weesp.nl/coronacrisis.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken