HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Nieuwe expositie in Museum Weesp: 'Grensverlegger Van Houten – wereldmerk chocolade uit Weesp'

Nieuwe expositie in Museum Weesp: 'Grensverlegger Van Houten – wereldmerk chocolade uit Weesp'

“Best & Goes Farthest”, één van de slogans waarmee Weesper chocolademaker Van Houten over de hele wereld zijn heerlijke bonbons, chocoladerepen en cacaopoeder verkocht. Vanaf deze week te zien in een nieuwe expositie in Museum Weesp.

Met deze nieuwe tentoonstelling neemt Museum Weesp haar bezoekers mee op reis en vertelt het succesverhaal van Van Houten. Met prachtige kleurrijke affiches en bonbondozen, vaak vormgegeven door toonaangevende kunstenaars en vormgevers zoals Willy Sluiter en Johan Briedé. Van Houten was zeer vooruitstrevend met zijn reclamecampagnes. De chocolademaker liep voorop bij het gebruik van de nieuwste technieken, zoals een blijspel voor het theater of een reclamefilm voor in de bioscoop. In de tentoonstelling is de allereerste reclamefilm uit het jaar 1899 te zien. Een zieke ambtenaar springt vol levenslust uit bed, na het drinken van Van Houten cacao. Ook worden hedendaagse tv-commercials uit Azië vertoond. Het merk is nog immers razend populair in Azië.

Wethouder Léon de Lange (Kunst en Cultuur): “De medewerkers en vrijwilligers van het museum hebben, ondanks de tegenslagen dit jaar, de afgelopen tijd niet stilgezeten. Ik waardeer hun inzet en creativiteit enorm en ben verheugd dat er weer een nieuwe tentoonstelling te zien is.”

Openingstijden

Museum Weesp is elke zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur geopend. U kunt online kaarten reserveren via museumweesp.nl of ter plaatse aan de balie.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken