HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Onthulling bord straatnamen bij start laatste fase Leeuwenveld III

Onthulling bord straatnamen bij start laatste fase Leeuwenveld III

Dit item is verlopen op 30-04-2017.

Op woensdag 22 maart jl. is het bord met de straatnamen voor Leeuwenveld III onthuld samen met de familieleden van de vernoemde kunstenaars. In de zomer 2014 deed wethouder Eijking een oproep via de radio en het gemeentenieuws om straatnamensuggesties in te sturen voor het project Leeuwenveld III. Hier werd door 47 belangstellenden gehoor aan gegeven.

Kinderen van kunstenaars lichtten werk vader toe

Uit de vele inzendingen is het thema ‘Weesper kunstenaars’ gekozen en eind 2014 vastgesteld door B&W. Deze uiteindelijk gekozen suggestie was destijds ingestuurd door de heren Harro Smit, George Hoogervorst en Thomas Posthuma. De gekozen straatnamen zijn: Thom Posthumahof, Wout van Vliethof, Pieter van Velzenhof en Jakop Slegthof. De familieleden van twee van de vernoemde kunstenaars, Thomas Posthuma, Marijke van Velzen waren aanwezig en lichten het werk van hun overleden vader toe. De kinderen van Wout van Vliet waren helaas verhinderd maar hadden een geschreven herinnering achtergelaten dat uit naam van de familie is voorgedragen. Thomas Posthuma wijdde ook een paar woorden aan Jakop Slegt met wie hij in het verleden heeft geëxposeerd.

Project Leeuwenveld

De laatste fase van het project Leeuwenveld III wordt nu gestart.

Leeuwenveld III bestaat uit 175 woningen. Deze woningen zijn in vier fasen ontwikkeld en gerealiseerd. Fases 1 en 2 zijn reeds gerealiseerd, fase 3 is in aanbouw en deels opgeleverd. Met de start bouw van fase 4 van Leeuwenveld III nadert de voltooiing van de wijk. Aannemers Van Wijnen en Antea zorgen voor de realisatie van fase 4. Eerder ontwikkelde Blauwhoed de wijken Leeuwenveld I (150 woningen, opgeleverd in 1998) en Leeuwenveld II (184 woningen, opgeleverd in 2013). Deze fasen zijn al gebouwd en bewoond.

Nieuwe woonwijk bijna gereed

De drie deelplannen hebben elk een eigen karakter. Toch zijn ze duidelijk familie van elkaar. Ook hier zijn de straten autoluw en kunnen kinderen veilig buitenspelen. Met de voltooiing van Leeuwenveld heeft Weesp er een prachtige nieuwe woonwijk bijgekregen. Ruim opgezet, veel groen & water, gevarieerd in woningaanbod en gunstig gelegen ten opzichte van winkels, horeca en sportverenigingen, de A1, het NS-station en de Vecht.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken